Σελίδες

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ο Άγιος Σπυρίδων ο θαυματουργός Χρόνια Πολλάααα στο Σπύρο και τη Σπυριδούλα!!

 
Χρόνια Πολλάααα στα χαμομηλάκια, μικρά και μεγάλα, που γιορτάζουν σήμερα!!

Ο Άγιος Σπυρίδων ο θαυματουργός
 Προσωπικότητα φωτεινή, μορφή οδηγητική, αληθινός κολοσσός αρετής και φυσιογνωμία παγκόσμια είναι της Τριμυθούντος ο επίσκοπος, ο Άγιος Σπυρίδων. Η εξηγιασμένη ζωή του πολλά μπορεί να δώσει και να διδάξει και σήμερα στον καθένα, που απροκατάληπτα θα θελήσει να σκύψει και να μελετήσει τη θαυμαστή ζωή του.
Άνθρωπος, όπως λέμε εμείς σήμερα του βουνού και του κάμπου. Άνθρωπος της υπαίθρου. Και τέτοιος πραγματικά ήταν ο άγιος μας. Τέτοιοι ήσαν και οι γονείς του. Άνθρωποι αγρότες, φτωχοί, αλλά πολύ ενάρετοι και πιστοί. Γι' αυτό και το παιδί τους το ανέθρεψαν με προσοχή και φόβο θεού. Το ανέθρεψαν, όπως λέγει κι ο θείος Παύλος για τον μαθητή του Τιμόθεο, ότι τον ανέθρεψε η γιαγιά του Λωΐδα κι η μητέρα του Ευνίκη «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου».
περισσότερα...

SΟS για τα παιδιά - θύματα

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται περιγράφει με αναφορά του ο αστυνομικός -μάρτυρας Π. Λουκάτος, ο οποίος κάνει έκκληση στην Πολιτεία να μεριμνήσει γι' αυτά.

Συγκλονιστικές περιγραφές για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τέσσερα παιδιά-θύματα μίας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις παιδεραστίας και κακομεταχείρισης, καταγράφονται στην αναφορά που κατέθεσε την Πέμπτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο αστυνομικός -μάρτυρας 
στη δίκη- κ. Παύλος Λουκάτος.
Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθεται η Ειρήνη Τσονοπούλου που φέρεται -μεταξύ άλλων- ότι εξέδιδε την 11χρονη κόρη της. Συγκατηγορούμενοί της είναι ο σύντροφός της που κακοποιούσε τον 9χρονο αδελφό της 11χρονης, ένας ιερέας και ένας συνταξιούχος που φέρονται ότι βίαζαν το κοριτσάκι στο Ίλιον.
Στην αναφορά του ο μάρτυρας αστυνομικός κάνει έκκληση προς «την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα, καθώς τα παιδιά -όπως επισημαίνει- βρίσκονται σε ασφυκτικό περιβάλλον, χωρίς την απαιτούμενη φροντίδα».

Οι Ελληνικοί φοίνικες χωρίς καμιά φυτοπροστασία εδώ και 4 χρόνια... The end of palm trees

Άλλη μια ασχήμια που κληροδοτούμε στα παιδιά μας
Φτωχοί και πλούσιοι χάνουν καθημερινά τους φοίνικες τους.
Ειδικά στην Ηλεία χάθηκαν ιστορικά δέντρα μεγάλης αξίας.

Το «κόκκινο σκαθάρι» απειλεί και το Φοινικόδασος του Βάι 

Και η αξία δεν αποτιμάται με τα χιλιάδες ευρώ που κοστίζει ένας αιωνόβιος φοίνικας, αλλά με την ιστορική του  μνήμη για ένα έθνος ή μια κοινότητα.

περισσότερα στο πράσινο χαμομηλάκι

ΚΡΗΤΗ, ΗΛΕΙΑ, ΡΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ, ΛΕΣΒΟΣ κ.λ.π. έχασαν τους φοίνικες τους. The end of palm trees

Φτωχοί και πλούσιοι χάνουν καθημερινά τους φοίνικες τους.
Ειδικά στην Ηλεία χάθηκαν ιστορικά δέντρα μεγάλης αξίας.


Και η αξία δεν αποτιμάται με τα χιλιάδες ευρώ που κοστίζει ένας αιωνόβιος φοίνικας, αλλά με την ιστορική του  μνήμη για ένα έθνος ή μια κοινότητα.
Αποστείλαμε εκτεταμένο φωτογραφικό υλικό προς την Ε.Ε. από την περιοχή της Ηλείας, με  ιστορικούς φοίνικες 200 ετών 
(της Ελληνικής Επανάστασης) που καταστράφηκαν.
Απειλούνται άμεσα με αφανισμό χιλιάδες άλλοι φοίνικες σε όλη την επικράτεια (όχι μόνο το Βάι).
Οι πολίτες δεν είναι δυνατόν να δώσουν από μόνοι τους την μάχη χωρίς άμεση κυβερνητική στήριξη.

The end of palm trees



Το ερώτημα παραμένει:
Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς φοίνικες ή θέλουμε να διασώσουμε την τουριστική, πολιτιστική και ιστορική τους αξία για το έθνος μας και για την ομορφιά του τόπου μας;
Και το δίλημμα αυτό είναι της Κυβέρνησης.... όχι των πολιτών. 
Η Κυβέρνηση αποφασίζει και έχει την κύρια ευθύνη. Μόνο που δεν υπάρχει χρόνος για σκέψεις και συσκέψεις.... 
Το έντομο δεν έχει ούτε Κυριακές ούτε αργίες. Συνεχίζει το καταστροφικό του έργο με μεγάλη μανία και τρομερή ταχύτητα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την οικολογία και την ιστορία του τόπου μας.
Εμείς θα αγωνιστούμε όσο μπορούμε με τις δικές μας μικρές δυνάμεις, γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου (ημερών,εβδομάδων ή μηνών) να χάσουμε τους φοίνικες μας από αυτή την πρωτοφανή αναλγησία των υπευθύνων για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Η διάσωση των φοινίκων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι υπόθεση μιας μερίδας επιστημόνων - "ειδικών" ,  δυο  υπουργών και μιας ομάδας αρμοδίων παραγόντων του ΥΠΑΑΤ.
Είναι υποχρέωση όλων των πολιτών να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση την άμεση αποζημίωση τους για αυτό το έγκλημα που έγινε στις ιδιοκτησίες τους και να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα προστασίας των φοινίκων τους. 
Για περισσότερα, στα ελληνικά και στα αγγλικά, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, εδώ: redweevil 

Νόμπελ Ειρήνης με ομιλία πολέμου!! Ομπάμα, σώσε τα παιδιά, σταμάτα τους πολέμους Obama, Save the Children! Stop the War!

Ομπάμα: 44 φορές ανέφερε τη λέξη πόλεμος κατά την παραλαβή του βραβείου του

Μόλις εννέα ημέρες αφότου ενέκρινε την ανάπτυξη επιπλέον 30.000 Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν και ενώ τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς θεωρούν πως δεν κέρδισε την τιμή που του έγινε, ο Μπαράκ Ομπάμα παρέλαβε χθες στο Όσλο το Νόμπελ Ειρήνης με μια ομιλία στην οποία κυρίαρχο θέμα ήταν ο πόλεμος.
Συνολικά 44 φορές μέσα σε 35 λεπτά ανέφερε τη λέξη πόλεμος ο Αμερικανός πρόεδρος παραλαμβάνοντας «με βαθιά ευγνωμοσύνη και ταπεινότητα» το Νόμπελ Ειρήνης. «Βλέπω τον κόσμο όπως είναι», δήλωσε ο Ομπάμα, υπεραμυνόμενος του δικαιώματος των ΗΠΑ να διεξαγάγουν «δίκαιους πολέμους» με στόχο μια «δίκαιη ειρήνη», αλλά δεσμευόμενος παράλληλα να εργαστεί «για έναν καλύτερο κόσμο». «Μέρος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε είναι να συμφιλιώσουμε αυτές τις δύο φαινομενικά ασυμβίβαστες αλήθειες- ότι ο πόλεμος είναι κάποιες φορές απαραίτητος και ότι ο πόλεμος είναι σε κάποιο βαθμό έκφραση της ανθρώπινης μωρίας», επεσήμανε.

Obamaaa, Save the Children! Stop the War! 

 

"Άγιος Βασίλης" προσπάθησε να απαγάγει 12χρονο κορίτσι! Anthony Russo is charged with kidnapping

Τελειωμό δεν έχει αυτή η κατηφόρα της παιδικής εκμετάλλευσης-κακοποίησης ανά τον κόσμο!
Στην Parma του Ohio, ο Anthony Russo φόρεσε τη στολή του Άγιου Βασίλη έβαλε  γένια  πήρε και ένα σάκο με Χριστουγεννιάτικα δώρα, γλυκά-γλειφιτζούρια και βγήκε στους δρόμους του Ohio παριστάνοντας τον καλό και χαρούμενο Άγιο Βασίλη!
Στην πραγματικότητα όμως αυτός ο 46χρονος άνδρας είχε σκοπό να απαγάγει κάποια 12χρονη μαθήτρια στήνοντάς της καρτέρι κρυμμένος πίσω απο κατι θαμνους.
Ευτυχώς η μικρή αντιστάθηκε στην επίθεση καθώς μόλις αντιλήφθηκε τις προθέσεις του το βαλε στα πόδια ξεφεύγοντας, και μπαίνοντας σε ένα κατάστημα (παρα την προσπαθεια του να την πιασει με τα χερια) και ενημερωσε καποιον υπαλληλο, τι της συνεβη.
Ο δραστης συνεληφθη λιγο αργοτερα σε ενα λεωφορειο και διαπιστωθηκε οτι ειναι πρωην τροφιμος φυλακης με καταδικαστικες ποινες για χρεη.
Κοιτάξτε με τι μούρη ήθελε να κάνει τον Άγιο Βασίλη! (κόφτε φάτσα βγάλτε συμπέρασμα)...
πηγή...

Anthony Russo is charged with kidnapping after being accused of dressing as Santa and luring girl

PARMA, Ohio — The 46-year-old Brook Park man accused of dressing as Santa and grabbing a 12-year-old girl was charged today with kidnapping, abduction and criminal child enticement.
He is being held at the Cuyahoga County Jail.
more...