Σελίδες

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Νεκρή 7χρονη από πείνα και ξυλοδαρμό από τη μητέρα της A girl of seven was starved to death by her mother

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αγγλία ο θάνατος μιας 7χρονης που η μητέρα της την άφηνε νηστική, τη στιγμή μάλιστα που το ψυγείο του σπιτιού τους ήταν γεμάτο τρόφιμα.

Khyra Ishaq was deliberately starved to death by her mother Angela Gordon despite a well-stocked family kitchen

Social services' betrayal let girl, 7, starve to death in modern Britain with a full fridge in the kitchen: Nine officials who could have saved Khyra  Read more:

This photo of a well-stocked fridge at Khyra's family home was shown to jurors as evidence that the child was deliberately starved to death
Όπως έγινε γνωστό από τα πορίσματα της έρευνας, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, ο θάνατος της άτυχης Khyra Ishaq προκλήθηκε τελικά από μόλυνση λόγω των χτυπημάτων που δεχόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα από τη μητέρα της.
Το περιστατικό πάντως, του ξυλοδαρμού της 7χρονης, ήταν γνωστό στην κοινότητα και για αυτό είχαν γίνει επανειλημμένα επιθεωρήσεις στο σπίτι της οικογένειας από κοινωνικό λειτουργό και από την αστυνομία.
Όπως έγινε γνωστό η μητέρα της μικρής  πήρε απαλλαγή από το αδίκημα του φόνου καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η κατηγορούμενη πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη με αποτέλεσμα να μην έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρισκόταν η κόρη της.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια σε ...ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ

Μέσα από τις σελίδες του  managenergy για παιδιά  μπορούμε να μετέχουμε στην ενεργειακή δράση, μέσα από τα παιχνίδια να μάθουμε για τις ήπιες μορφές ενέργειας, την αλλαγή του κλίματος, τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς και πολλά άλλα θέματα.
Ρονάλτο ένα διαφορετικό ταρανδάκι
Δείτε videos και κινούμενα σχέδια

Εικόνες για ζωγραφική 

Ας φτιαξουμε παζλ

.


Η ManagEnergy είναι μια πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αποσκοπεί στη στήριξη του έργου των φορέων που εργάζονται
στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη διαχείριση της ζήτησης ενέργειας σε
τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Σύλλογος Λάμψη: “Κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει ένα παιδί. Σε κοιτά στα μάτια και καταλαβαίνει…”

Ένα παιδί,
σου ζωγραφίζει τη μέρα 
με χαρούμενα χρώματα,
σου κουβεντιάζει και νομίζεις 
πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει στον κόσμο,
σου τραγουδά και θαρρείς 
πως είσαι ακόμα παιδί, 
σου φέρνει μια σακούλα γέλιο 
και την αδειάζει απλόχερα μπροστά σου, 
μα εκείνο που πραγματικά κερδίζεις από ένα παιδί 
είναι ο άδολος τρόπος που σκέφτεται.



 
«Κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει ένα παιδί. Σε κοιτά στα μάτια και καταλαβαίνει τα πάντα. Και όταν πρέπει να εγκαταλείψει το σχολείο, να μπει στο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία και να περάσει εκεί το λιγότερο επτά μήνες, το σοκ είναι μεγάλο και για γονείς και για παιδιά».
για περισσότερα mammael 

Άγγελοι στη Γη - Angels on Earth

 

Οι Άγγελοι ζουν ανάμεσά μας, 
μόνο που ίσως να μην έχουν 
τη μορφή που φανταζόμαστε... 



Ιταλία: Απίστευτη επίθεση σε παιδιά με σύνδρομο Down

Στην Ιταλία, έκλεισε ιστοσελίδα που είχε δημιουργηθεί από μέλη του Facebook, προτείνοντας να χρησιμοποιούνται ως στόχοι επιθέσεων τα παιδιά που πάσχουν από σύνδρομο Down, κατόπιν απόφασης της Ιταλίδας υπουργού Ισότητας, Μάρα Καρφάνια. 

Η ιστοσελίδα περιείχε φωτογραφία ενός μωρού με σύνδρομο Down το οποίο στο μέτωπο είχε γραμμένη τη λέξη «ηλίθιο». 
«Η Ιταλία δεν θα ανεχτεί κανένα περιστατικό διακρίσεων, κυρίως προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες», επισήμανε η Καρφάνια στην ιταλική τηλεόραση και προειδοποίησε: «Αυτοί που είναι υπεύθυνοι γι'αυτήν την τρέλα, θα διωχθούν με βάση το νόμο».

Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δημιουργούς της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Αν συλληφθούν, αντιμετωπίζουν μέχρι και 4 1/2 χρόνια φυλάκιση για υποκίνηση με στόχο το έγκλημα.

Η ιστοσελίδα προκάλεσε αντιδράσεις από πολιτικούς και οργανώσεις που μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η Μανουέλα Κολόμπο, πρόεδρος της οργάνωσης υποστήριξης ατόμων που πάσχουν από σύνδρομο Down, Capirsi Down, καταδίκασε τους δημιουργούς της ιστοσελίδας: «Η άγνοια των ανθρώπων δεν έχει όρια». «Αυτοί που είναι υπεύθυνοι, θα πρέπει να γίνουν το παράδειγμα», πρότεινε ο υπουργός Γεωργίας, Λούκα Ζάια. «Και η βασική τιμωρία θα μπορούσε να είναι να τεθούν αυτοί οι άνθρωποι στην υπηρεσία των οικογενειών με παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο και των οποίων η αξιοπρέπεια έχει θιγεί».
Η οργή των Ιταλών κατά των βίαιων εκδηλώσεων με στόχο τα παιδιά με σύνδρομο Down, γίνεται σε μια στιγμή κατά την οποία 4 στελέχη του ιταλικού Google δικάζονται στο Μιλάνο, γιατί δεν κατάφεραν να προστατεύσουν έφηβο που πάσχει από το σύνδρομο και εμφανίστηκε σε βίντεο στην ιστοσελίδα το 2006. Στο βίντεο φαίνονταν 4 έφηβοι να λοιδορούν τον νεαρό ενώπιον άλλων.