Σελίδες

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Φέρτε τα πίσω!! Reunite Them! BRING THEM BACK!

Thousands of pieces of Greek antiquities are hosted in the British Museum. Our campaign does not ask for the return of those.
We ask for the return of the Parthenon Marbles in Greece and the Reunification of the Monument.
We, the users of the Internet obtain power and we are able to mobilize the international public opinion. Our goal can be achieved this way.
Do you believe this is fair? If yes, help this goal come true.
Say your own BRING THEM BACK!


Reunite Them! “BRING THEM BACK!”
Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων. Η καμπάνια μας δε ζητάει την επιστροφή όλων αυτών. Ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να επανενωθεί το Μνημείο.
Eμείς οι χρήστες του διαδικτύου έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να κινητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο σκοπός μας μπορεί να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο.
Πιστεύεις ότι είναι δίκαιο; Αν ναι, βοήθησε να γίνει πραγματικότητα.
Πες το δικό σου “BRING THEM BACK!”

BRING THEM BACK!

Το ActClick.com πραγματοποιεί μια μεγάλη καμπάνια -διαδικτυακή και μη- με μήνυμα την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η καμπάνια ονομάζεται BRING THEM BACK! και η ιστορία της ξεκινά 209 χρόνια μετά το 1801, όταν ο Λόρδος Έλγιν αποφάσισε να λεηλατήσει την Ακρόπολη των Αθηνών. Το ταξίδι του BRING THEM BACK! αρχίζει από την Αθήνα, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και τον Παρθενώνα για να διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο… με ένα μόλις click!
Στόχος του BRING THEM BACK! είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου ανεξαρτήτως χώρας, ηπείρου και εθνικότητας για την ιστορία ενός από τα σημαντικότερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Στόχος του BRING THEM BACK! είναι η παράλληλη προβολή όλων των Επιτροπών, των φορέων και των προσπαθειών που έχουν συντελεστεί ως σήμερα για την επιστροφή ή την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Στόχος του BRING THEM BACK! είναι να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε.
Στόχος του BRING THEM BACK! είναι η συλλογική προσπάθεια ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 για τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου αριθμού υπογραφών από πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο, που στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα BRING THEM BACK! και διακηρύττουν τις δικές τους αξίες πολιτισμού στον 21ο αιώνα.
Στόχος του BRING THEM BACK! είναι η επίσημη παράδοση των στοιχείων της καμπάνιας μας στο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και στους εκπροσώπους του Νέου Μουσείου Ακρόπολης καθώς και στην διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου.
Απώτερος στόχος μας κατόπιν, προβάλλει ίσως η ιδέα της συγκέντρωσης 1.000.000 επώνυμων υπογραφών και το αίτημα για συζήτηση του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κίνητρο την άσκηση διεθνών και ουσιαστικών πιέσεων στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών.
Στόχος του BRING THEM BACK! είναι να καταφέρω να ενώσω τη δική μου με τη δική σου φωνή πολιτισμού.
Το BRING THEM BACK! αρχίζει κιόλας να ταξιδεύει από την ανοιξιάτικη Αθήνα με προορισμό κάθε γωνία της γης, με ενθουσιασμό!

1.000.000 (and more) “BRING THEM BACK!”.

Φρέσκος αέρας στο σπίτι εύκολα και οικολογικά Άνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του... Απρίλη

Άνοιξη, χρώματα και αρώματα παντού κι εσείς θέλετε όλη αυτή την ευδαιμονία που επικρατεί στη φύση, να τη βάλετε και στο σπίτι σας. Εμείς θα σας προτείνουμε απλούς και ανέξοδους τρόπους να το πετύχετε.  

Άνοιξε τα παράθυρα να μπει, δροσιά να μπει του Απρίλη
Το πιο απλό πράγμα στον κόσμο προκειμένου να αφήσετε να εισχωρήσει καινούργιος αέρας στο σπίτι, ο οποίος θα αραιώσει τους ρύπους που κυκλοφορούν στον αέρα του σπιτιού. Το να αερίζετε το σπίτι για 10 λεπτά την ημέρα είναι αρκετό. Εκτός βέβαια κι αν γειτονεύεετε με ένα εργοστάσιο (σε ακτίνα 500 μέτρων) ή κάποια άλλη εστία ρύπανσης (π.χ. έναν αυτοκινητόδρομο). Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο αέρας έξω είναι χειρότερος από τον εσωτερικό και θα πρέπει να πάρετε πρόσθετα μέτρα, ξοδεύοντας κάτι παραπάνω. Απαγορευτικός είναι ακόμη ο αερισμός την εποχή που κυκλοφορεί γύρη ή όταν έχει πολλή υγρασία, η οποία μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη μούχλας.
Με την ηλεκτρική σκούπα καθάρισες
Η σκόνη μπορεί να αποδειχθεί ένα κοκτέιλ επικίνδυνων ρύπων, αφού μπορεί να έχει απορροφήσει τοξικά αέρια, συμπεριλαμβανομένων και των πτητικών οργανικών ενώσεων και του ραδονίου. Για να την εξαφανίσετε από το σπίτι, περάστε όλη την επιφάνεια του δαπέδου αργά και μεθοδικά. Αν κινείτε το πέλμα της σκούπας πολύ γρήγορα, τότε το πιο πιθανόν είναι να σκορπάτε δεξιά και αριστερά τη σκόνη. Για καλύτερα αποτελέσματα, να σκουπίζετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Με την προϋπόθεση, όμως, να αλλάζετε τακτικά τη σακούλα. Αν χρησιμοποιείτε την ίδια σακούλα για μεγάλα διαστήματα, ακόμη και αν δεν έχει γεμίζει, τότε αναπτύσσονται βακτήρια τα οποία μπορεί να περάσουν στον αέρα. Όταν αντικαθιστάτε τη σακούλα, θα πρέπει να είστε προσεκτική με το νέφος της σκόνης που βγαίνει, γιατί μπορεί να διασπείρει στο χώρο σαλμονέλα και E.coli.
Αερισμός του μπάνιου
Να αερίζετε καλά το μπάνιο, μετά από κάθε ντους, όταν χρησιμοποιείτε κρέμες αποτρίχωσης ή κάθε φορά που βάφετε τα μαλλιά και τα νύχια. Τα υψηλά ποσοστά υγρασίας ενισχύουν την ανάπτυξη μυκήτων και τα σπόρια τους με τη σειρά τους μπορεί να εισβάλουν στην αναπνευστική οδό και να προκαλέσουν βήχα, πόνους στο στήθος ή ερεθισμούς στα μάτια. Αν το μπάνιο δεν έχει παράθυρο να ενεργοποιήσετε το σύστημα του εξαερισμού.
Ξέχνα τα αρώματα
Η υπερβολική χρήση αρωματικών στο χώρο ή σε προϊόντα μπορεί να επιβαρύνει τον αέρα. Κάποια από τα καθαριστικά με έντονο άρωμα έχει βρεθεί ότι αφήνουν στο χώρο ένα μείγμα ενώσεων, το οποίο περιέχει τουλάχιστον μία τοξική ή βλαβερή ένωση. Προτιμότερο είναι να διαλέξετε σαπούνια και καθαριστικά χωρίς άρωμα. Αν θέλετε να αρωματίσετε το σπίτι σου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδες από κίτρα ή βότανα όπως το δενδρολίβανο, η λεβάντα και η μέντα.
Άλλαξε τα φίλτρα του απορροφητήρα
Μήπως ο χρόνος ζωής των φίλτρων του απορροφητήρα έχει λήξει; Από πότε έχεις να καθαρίσεις τα φίλτρα των κλιματιστικών μηχανημάτων; Παρότι ο ρόλος τους είναι ο καθαρισμός του αέρα, εντούτοις αν δεν είναι και τα ίδια καθαρά μπορεί να αποτελέσουν εστία μόλυνσης. 

Μαμά στο δρόμο: Οι ράμπες του παραλόγου

Έχετε οδηγήσει καρότσι;
Αν ναι, θα ξέρετε ότι δεν είναι εξοπλισμένα με μηχανισμό καγκουρό για να πηδούν αυτόματα τα σκαλιά και τα εμπόδια. Δεν το κυλάς αμέριμνα και, χοπ, νά 'μαστε πάνω στο πεζοδρόμιο.  

Ας μιλήσουμε για τις ράμπες που τον τελευταίο καιρό έχουν γεμίσει τα ελληνικά πεζοδρόμια.
Γιατί φτιάχτηκαν; Ποιόν εξυπηρετούν;
Ξοδεύονται χρήματα για τις ειδικές πλάκες και εργατοώρες για να γίνουν οι κλίσεις, αλλά ακολουθούν τις προδιαγραφές; Ή κάνει κάθε εργολάβος ό,τι νομίζει, και κανείς δεν ελέγχει το αποτέλεσμα;
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο: ας στείλει ο δήμος έναν υπάλληλο με ένα καρότσι (έστω και της λαϊκής) να περπατήσει το φρεσκοφτιαγμένο πεζοδρόμιο.

Φαίνεται όμως πως αυτή την απλή ιδέα δεν την είχε κανείς ως τώρα.
Οι εργολάβοι μαζεύουν τα εργαλεία τους, και οι κακοφτιαγμένες ράμπες μένουν μνημείο της ελληνικής προχειρότητας και αδιαφορίας.
Προχειροφτιαγμένες και ακατάλληλες, ειρωνεύονται κατάμουτρα το νόμο, τις προδιαγραφές κι όλους αυτούς που τις χρειάζονται.

Αυτό που με κάνει ν' αναρωτιέμαι, γιατί μπαίνουν στον κόπο, είναι το απαραίτητο σκαλοπατάκι:
Πείτε μου παρακαλώ, αυτό το σκαλοπάτι σε τι χρησιμεύει; Γιατί όλες οι ράμπες έχουν σκαλοπάτι;
Αν πρόκειται να μπω στη διαδικασία ν' ανέβω σκαλοπάτι, το ότι είναι λίγο χαμηλότερο δε με παρηγορεί ιδιαίτερα.
Έχετε οδηγήσει καρότσι;
Αν ναι, θα ξέρετε ότι δεν είναι εξοπλισμένα με μηχανισμό καγκουρό για να πηδούν αυτόματα τα σκαλιά και τα εμπόδια. Δεν το κυλάς αμέριμνα και, χοπ, νά 'μαστε πάνω στο πεζοδρόμιο.
Όχι, τα καρότσια κάνουν γκουπ όταν βρίσκουν σε σκαλί, ακόμα και χαμηλό. Καρότσι και μάνα σταματούν, το μωρό ξυπνάει και κλαίει, ο οδηγός που κατεβαίνει το δρόμο φρενάρει απότομα και βρίζει.
 
Έπειτα η μαμά γίνεται αρσιβαρίστας.
Πρώτα σηκώνεις τις μπροστινές ρόδες του καροτσιού, να πατήσουν στο πεζοδρόμιο.
Αυτό δε γίνεται έτσι απλά, πρέπει να σταματήσεις, να πατήσεις με το ένα πόδι στο πίσω μέρος του καροτσιού, και με το πόδι στήριγμα να σηκώσεις το καρότσι σούζα για ν' ανέβει.
Έπειτα το σπρώχνεις κι όταν οι πίσω ρόδες φτάσουν στο σκαλί, σφίγγεις γερά ό,τι κοιλιακούς και μπράτσα διαθέτεις κι ανασηκώνεις το πίσω μέρος του καροτσιού (μ' όλο το βάρος που κουβαλά) ώσπου να πατήσει όλο στο πεζοδρόμιο. 
Η μαμά ανεβαίνει τελευταία.
 
Το πιο επικίνδυνο είναι ότι ο μέσος διερχόμενος οδηγός, όταν σε βλέπει να διασχίζεις το δρόμο, περιμένει ότι θα συνεχίσεις να κινείσαι με την ίδια πάνω-κάτω ταχύτητα.
Δεν περιμένει ότι θ' ακινητοποιηθείς δύο μέτρα από το πεζοδρόμιο (όσο το συνολικό μήκος καροτσιού-μαμάς). Ούτε έχει υπομονή με την όλη διαδικασία σταμάτα-σήκωσε-ξανασταμάτα-ξανασήκωσε.
 
Κι άντε, η μαμά μπορεί ν' ανεβάσει το καρότσι. Τι γίνεται με τους ανάπηρους;
Αυτοί ποιόν έχουν να τους σηκώνει; Κι εντάξει όσοι έχουν καλή κινητικότητα και δύναμη στα άνω άκρα, κάνουν σούζα και περνούν.
Τι γίνεται με τους άλλους; Με βαριά αναπηρία; Με ηλεκτρικά καροτσάκια; Να τους υποβιβάσουμε σε θέση ανηλίκου (δεν πας πουθενά χωρίς συνοδό);
Για ρίξτε μια ματιά στο βιντεάκι ενός νέου Έλληνα παραπληγικού και θα καταλάβετε ότι δεν είναι εύκολο:
Ρίξτε κι άλλη μια ματιά στις προδιαγραφές του νόμου: 
Είδατε πουθενά να γράφει για σκαλιά στις ράμπες;
Έλεος πια! Λίγη λογική... 

Φρεσκολόγιο Απριλίου, γιατί κάθε πράγμα στον καιρό του!

Προτιμάμε φρούτα και λαχανικά 
στην εποχή τους! 

Δεν θέλουμε να είμαστε συνένοχοι σ΄ένα οικολογικό έγκλημα, θέλουμε να ξέρουμε τι τρώμε εμείς και τα παιδιά μας, γι αυτό οφείλουμε να αλλάξουμε συνήθειες και να περιορίσουμε με τη στάση ζωής μας την υπερκατανάλωση και τον βιασμό που έχει υποστεί το περιβάλλον μας. 
Έτσι ως καταναλωτές «δείχνουμε το δρόμο» στους παραγωγούς για ήπιας μορφής παραγωγή. 
Κάθε μήνα θα σας παραθέτουμε ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που θα πρέπει να καταναλώνουμε, ώστε με αυτό το τρόπο να βάλουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο.

Έτσι, λοιπόν ο μήνας Απρίλης βγάζει από το μποστάνι του τα παρακάτω καλούδια:
Αβοκάντο, αρακά, αγκινάρες, γκρέιπφρουτ, καρότα, κουνουπίδια, κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), λάχανα, λεμόνια, μαϊντανό, μανταρίνια, μάραθο, μαρούλι, μπανάνες, μπρόκολα, παντζάρια, πατάτες, πορτοκάλια, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι.

Διομήδειος Βοτανικός Κήπος


[Η είσοδος του Βοτανικού Κήπου επί της Ιεράς Οδού - τόπος συνάντησης]

Σας περιμένουμε την Κυριακή 18 Απριλίου 2010. στις 11:00 στην είσοδο του Κήπου.
Διαβάστε την αμέσως παρακάτω ανάρτηση.



[Βοτανικός Κήπος "Ο Ανθώνας"]

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛιΣ. Χαϊδαρίου "ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ" την Κυριακή 18/4/2010, στις 11:00 θα επισκεφτούμε το Διομήδειο Βοτανικό Κήπο.
Οι προηγούμενες επισκέψεις μας ήταν α) Παλατάκι - Κτήριο Γύζη β)ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο και Μουσείο γ) Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δ) Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Ελευσίνας. Την Κυριακή 18/4 θα επισκεφτούμε τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο και στις 30/5 στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων "Στην Ιερά Οδό του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος" θα επισκεφτούμε τη Μονή Δαφνίου (3η επίσκεψη μέσα σε ένα χρόνο).

Οι επόμενες εκδηλώσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛιΣ. είναι:
1) "Πρωτομαγιά 1944 - Να γίνει το ΜΠΛΟΚ 15 του Στρατοπέδου, Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης". Θα προβάλουμε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Τσιώκου "ΧΑΪΔΑΡΙ - αυτοί που νίκησαν το θάνατο" (πιθανή ημερομηνία 2 Μαϊου 2010 - θα επανέλθουμε).
2) 28-30 Μαΐου τριήμερες εκδηλώσεις στο ΔΑΦΝΙ με θέμα "Στην Ιερά Οδό του Πολιτισμού και τους Περιβάλλοντος".
Υπάρχει προγραμματισμός και για άλλες εκδηλώσεις, όπως π.χ. η προβολή σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος του ντοκιμαντέρ "Δαφνί - Παναγία η Χρυσοδαφνιώτισσα" αλλά δεν έχουν ακόμα κλείσει οι ημερομηνίες και οι τόποι διεξαγωγής.

Facebook: "Συναγερμός" για την παιδεραστία

Facebook vs paiderastia
Μια βρετανική οργάνωση για την προστασία των παιδιών (Ceop), καλεί το Facebook να προσθέσει «δικλείδες ασφαλείας» στις σελίδες του, σε σχετικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον.
Ο διάσημος διαδικτυακός τόπος, ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους, δέχθηκε πολλές επικρίσεις από την Ceop ειδικά μετά τη δολοφονία μιας έφηβης από έναν άνδρα που γνώρισε μέσω του site.
Η διοίκηση του Facebook, πάντως, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά τις συστάσεις και ότι εξετάζεται η περίπτωση της προσθήκης μιας εφαρμογής «συναγερμού», με σκοπό να μπορούν οι χρήστες να καταγγέλλουν άμεσα οτιδήποτε ύποπτο υποπέσει στην αντίληψή τους σχετικά με την παιδεραστία

Έσωσε τις ζωές 2 εκατομμυρίων βρεφών!!! James Harrison (blood donor)

Ο άνδρας με το «χρυσό χέρι», έχει σώσει τη ζωή 
2 εκατομμυρίων βρεφών σε διάστημα 50 χρόνων 
με τη σπάνια ομάδα αίματος 
που κυλάει στις φλέβες του. 

Life-saver: James Harrison has donated his rare blood nearly 1,000 times

'Man with the golden arm' saves 2million babies in half a century of donating rare type of blood 

An Australian man who has been donating his extremely rare kind of blood for 56 years has saved the lives of more than two million babies.
James Harrison, 74, has an antibody in his plasma that stops babies dying from Rhesus disease, a form of severe anaemia.
He has enabled countless mothers to give birth to healthy babies, including his own daughter, Tracey, who had a healthy son thanks to her father's blood.
Mr Harrison has been giving blood every few weeks since he was...
Read more:

Ο 74χρονος James Harrison έχει ένα αντίσωμα στο πλάσμα του αίματός του που σταματά τους θανάτους των βρεφών από την ασθένεια Rhesus (αιμολυτική νόσος), μία σοβαρή μορφή αναιμίας. 
Μετά από εξετάσεις, βρέθηκε ότι το πλάσμα του μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια και από τότε έχει δώσει αίμα σε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες.
Ο κύριος Harrison δίνει αίμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από την ηλικία των 18 ετών, και μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του 984 δωρεές αίματος.Υπολογίζεται πως έχει σώσει τη ζωή 2.2 εκατομμυρίων βρεφών μέχρι στιγμής.
Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να σταματήσω. Ποτέ.»
Ο κύριος Harrison αποφάσισε να γίνει δωρητής αίματος σε ηλικία 14 ετών, όταν υπεβλήθη σε μία μεγάλη επέμβαση στο στήθος και χρειάστηκε 13 λίτρα αίματος.

kontiloforos