Σελίδες

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

"Όχι δε γυρίζω πίσω!"

Ήθελε να είναι εκεί μαζί τους, δεν μπορούσε να τους αφήσει, μάλλον δεν ήθελε! Ήταν εκεί στη μέση του πουθενά, χωρίς τίποτα, μονάχα για να είναι μαζί τους. Όσο και να της έλεγαν να κάνει καριέρα μεγαλογιατρού κάνοντας μια «δυναμική επιστροφή» στην Ελλάδα, εκείνη έλεγε πεισματικά όχι.

Κάθε βράδυ αποκαμωμένη και μονάχη, μάζευε δυνάμεις για την επόμενη μέρα κοιτάζοντας τον ουρανό και τα αστέρια που έλαμπαν, πατώντας ξυπόλυτη στη γη που έκαιγε. Πολλές φορές έπιανε το νου της να ταξιδεύει πίσω στην Ελλάδα… «Και εκεί το χώμα καίει τα καλοκαίρια…», σκεφτόταν την ώρα που οι μύγες έκαναν βόλτες στο ιδρωμένο της κορμί και ήξερε πολύ καλά πως νερό για ξόδεμα δεν υπήρχε.

Ξυπνούσε χαράματα και πήγαινε να τους δει έναν έναν. Την περασμένη βδομάδα πέθαναν τρεις, την προπερασμένη άλλοι πέντε. Έπρεπε να τους σώσει, μα ήξερε πως ήταν γιατρός και όχι Θεός. Το πρώτο πράγμα που έκανε πάντα ήταν να πάρει τη μικρή Φαντέ στην αγκαλιά της, ήξερε πως το άρρωστο μωράκι εκτός από φάρμακα είχε ανάγκη και από στοργή. Ξεκινούσε πάντα με τη Φαντέ και τη φρόντιζε σχεδόν σαν να ‘τανε δικό της μωρό. Έτσι ήθελε, δεν θα την άφηνε ποτέ μόνη της! Αφού τη φρόντιζε όσο έπρεπε, συνέχιζε με τους υπόλοιπους ασθενείς. Τους έβλεπε έναν έναν προσεκτικά, δεν έπρεπε να λείψει από κανέναν τίποτα και για κανένα λόγο. Βέβαια, συχνά δεν έφταναν οι γάζες, το βαμβάκι και πολλά άλλα και τότε εκείνη αυτοσχεδίαζε και έβρισκε εναλλακτικές λύσεις.

Τελειώνοντας όσα είχε να κάνει πάντα γυρνούσε στη μικρή Φαντέ, πάντα! Μια μέρα μια από τις νοσοκόμες τη ρώτησε: «Γιατί τα κάνεις όλα αυτά; Αφού θα πεθάνει!». Εκείνη, χάιδεψε στοργικά το κεφαλάκι της, την αγκάλιασε πιο δυνατά και απομακρύνθηκαν μαζί σχεδόν σαν μητέρα και κόρη. Βγήκαν έξω μαζί και άρχισε να τη νανουρίζει, ώσπου αποκοιμήθηκε νιώθοντας ασφάλεια και ηρεμία μέσα στην αγκαλιά της. Ήταν αλήθεια, ήξερε καλά πως σύντομα η Φαντέ θα πεθάνει, όμως δεν θα την άφηνε…  

Ήθελε να ξέρει πως η μικρούλα θα ήταν ευτυχισμένη μέχρι την τελευταία στιγμή, μια και η ίδια ήξερε καλά τι σημαίνει πόνος.
 

Η διαρροή από την πετρελαιοπηγή της BP μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και τον Αύγουστο!


Η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού από την πετρελαιοπηγή της BP μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τον Αύγουστο και η αμερικανική κυβέρνηση "προετοιμάζεται για το χειρότερο", δήλωσε σήμερα η Κάρολ Μπράουνερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.

Μιλώντας στην εκπομπή "Face the Nation" του τηλεοπτικού δικτύου CBS η Μπράουνερ δήλωσε: "Μπορεί να διαρρέει πετρέλαιο μέχρι τον Αύγουστο οπότε και θα τελειώσει η κατασκευή της ανακουφιστικής γεώτρησης (relief well)".

Η Μπράουνερ πρόσθεσε ότι η τελευταία προσπάθεια της BP να περιορίσει τη διαρροή ακόμα κι αν πετύχει δεν θα προσφέρει μόνιμη λύση, ούτε θα αποτρέψει κάποια ποσότητα πετρελαίου να διαρρέει στη θάλασσα.

"Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Έχουμε προετοιμαστεί από την αρχή", υπογράμμισε.

Ο γενικός διευθυντής της BP Μπομπ Ντάντλεϊ, από τη μεριά του, δήλωσε σήμερα ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να περιορίσει τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού "τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο" αναμένοντας την ολοκλήρωση της ανακουφιστικής γεώτρησης.

"Είμαστε απογοητευμένοι. Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε τη ροή της πετρελαιοπηγής. Η διαρροή ήταν πολύ μεγάλη", δήλωσε ο Ντάντλεϊ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μετά τη αποτυχία της επιχείρησης φραγής του πηγαδιού της πετρελαιοπηγής με την έγχυση τσιμέντου και υγρών.

"Αν μπορέσουμε να ελέγξουμε τη ροή του πηγαδιού από τώρα και μέχρι τον Αύγουστο και καταφέρουμε το πετρέλαιο να μη διαρρέει στη θάλασσα, θα είναι πολύ θετικό. Στη συνέχεια αν καταφέρουμε να σταματήσουμε εντελώς τη διαρροή χάρη στην ανακουφιστική γεώτρηση, θα είναι επίσης ένα καλό νέο", πρόσθεσε ο Ντάντλεϊ.

Η BP έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για να σταματήσει εντελώς τη διαρροή πετρελαίου στην κατασκευή ανακουφιστικών γεωτρήσεων που θα είναι έτοιμες τον Αύγουστο.

Δευτέρα, Μάιος 31, 2010
Απολίτιστο Στέκι

Ρέθυμνο: 34χρονο Τέρας, βιαστής 10 χρονης

 
Λύσσαξαν..τα...τέρατα...


Χωρίς να γνωρίζει καλά-καλά τι ακριβώς του είχε συμβεί βγήκε στους δρόμους κλαίγοντας σπαρακτικά... Αιμόφυρτο και γεμάτο από μώλωπες καλούσε σε βοήθεια. 
Μόλις δέκα χρονών και βίωσε μέσα στο ίδιο του το σπίτι με το χειρότερο τρόπο το βιασμό του σώματος και της ψυχούλας του από έναν 34χρονο Ρεθυμνιώτη, ο οποίος, με αμυχές στα χέρια από το παιδί που προσπαθούσε να ξεφύγει από τις αρρωστημένες ορέξεις του, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από συντονισμένη και μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.
Γύρω στις 12 το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου μια γειτόνισσα της 10χρονης ειδοποίησε την Αστυνομία του Ρεθύμνου λέγοντας χαρακτηριστικά «Ελάτε γρήγορα γιατί απέναντί μου είναι ένα κοριτσάκι αιμόφυρτο και κλαίει». Η μικρή είχε βγει στο δρόμο και καλούσε σε βοήθεια, ενώ παράλληλα ήταν γεμάτη από μώλωπες κι έτρεχε το αίμα στα πόδια της. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, όπου διαπίστωσαν ότι το κοριτσάκι, μαθήτρια της Δ’ τάξης του δημοτικού, είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.
«Ήρθε ένας άνθρωπος και έπεσε από πάνω μου», έλεγε κι έκλαιγε από τον πόνο με λυγμούς το κοριτσάκι από τη Βουλγαρία, που είχε μείνει μόνο του στο σπίτι τη στιγμή της αποτρόπαιας πράξης. 

Ο δράστης, που περνούσε συχνά από τη γειτονιά της μικρής, είχε εκμεταλλευτεί την απουσία του πατέρα, ο οποίος εργάζεται στο εξωτερικό, και την ολιγόωρη απουσία της μητέρας της ανήλικης, που εργάζεται σε εστιατόριο, και μπήκε από ανασφάλιστη πόρτα μέσα στο σπίτι όπου ήταν η μικρή. 
Χρησιμοποιώντας σωματική βία εναντίον της την εξανάγκασε σε συνουσία, τη στιγμή που η λίγο μεγαλύτερη σε ηλικία αδελφή της δεκάχρονης βρισκόταν σε γειτονικό σπίτι φίλης της, ενώ ο Βενιαμίν της οικογένειας έπαιζε στο δρόμο.
περισσότερα...