Σελίδες

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Το Διαδίκτυο κρύβει παγίδες για τα παιδιά

«SOS» εκπέμπουν οι ειδικοί για τις παγίδες που κρύβει το Ίντερνετ, καθώς παρατηρούν πως ολοένα και περισσότερα ελληνόπουλα σερφάρουν στο διαδίκτυο. Η εξάρτηση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, οι εκβιασμοί, οι απειλές, η βία, ο ηλεκτρονικός τζόγος και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι το σκληρό πρόσωπο του Ίντερνετ, από το οποίο πρέπει να προστατευτούν τα παιδιά!

Αυτός είναι και ο λόγος που η Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων 
«Π & Α Κυριακού» σε συνεργασία με τον Ελληνικό Κόμβο Ασφαλούς Διαδικτύου «SafeNetHomePlus» και την εκστρατεία επαγρύπνησης και ενημέρωσης για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο «SaferInternet» λειτουργούν από το Σεπτέμβριο τη γραμμή βοήθειας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ».
Πέντε παιδοψυχολόγοι είναι στην διάθεση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, ώστε να δώσουν συμβουλές και καθοδήγηση σε σχετικά θέματα. Ήδη, από τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας της γραμμής, τα στοιχεία που προκύπτουν είναι αποκαλυπτικά.
Ειδικότερα, οι ειδικοί δέχτηκαν 123 τηλεφωνήματα, εκ των οποίων τα 31 αφορούσαν στην εξάρτηση που εμφανίζουν τα παιδιά στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Οι «εθισμένοι» έφηβοι κάνουν συχνά τη νύχτα... ημέρα, αφού δεν σταματούν να παίζουν ακόμη και όταν το σώμα τους έχει εξαντληθεί, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η εμμονή τους με τον υπολογιστή τους κάνει να μην δίνουν καμία σημασία ούτε σε ό,τι αφορά τη σωματική υγιεινή τους - δεν αλλάζουν ρούχα για ημέρες ή ξεχνούν να κάνουν μπάνιο.
Επιπλέον, τρία τηλεφωνήματα αφορούσαν σε σεξουαλική παρενόχληση και 5 σε…επισκέψεις σε ιστοσελίδες με ακατάλληλο σεξουαλικό περιεχόμενο.
«Υπάρχουν παιδιά που ασχολούνται υπερβολικά με το διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται εκτεθειμένα σε εικόνες και πληροφορίες ακατάλληλες –ίσως και σκληρές – για την ηλικία τους. Τα μηνύματα αυτά στιγματίζουν την ψυχολογία τους, γεγονός που οδηγεί κάποιες φορές τα παιδιά στο σημείο να εμφανίζουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα», τόνισε σε σχετική συνέντευξη Τύπου η παιδίατρος και Επιστημονική Υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας, κ. Άρτεμις Τσίτσικα.
Ακόμη και οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης κρύβουν κινδύνους, όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, αφού κατ’ αυτό τον τρόπο οι επιτήδειοι εντοπίζουν τους ανήλικους και τους παρενοχλούν, τους στέλνουν απειλητικά μηνύματα ή τους μειώνουν με σχόλια που τους προσβάλλουν.
Από την άλλη όμως και τα παιδιά, συχνά υιοθετούν έναν διαφορετικό διαδικτυακό εαυτό: «τα παιδιά θεωρούν ότι το Ίντερνετ αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο, στον οποίο μπορούν να δρουν ανάρμοστα. Από την άλλοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πολλές φορές δεν γνωρίζουν πώς να βοηθήσουν τα παιδιά τους και πώς να προασπίσουν την ασφάλεια τους. Το κενό αυτό στην ενημέρωση προσπαθούμε να καλύψουμε μέσω των ενημερωτικών καμπανιών σε σχολεία της χώρας, αλλά και μέσω της ανοιχτής γραμμής», δήλωσε από τη πλευρά του ο κ. Γιώργος Κορμάς, συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας και εκπρόσωπος Γραμμής Βοηθείας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών που εδρεύει στο Παίδων «Π &Α Κυριακού», διαχειρίζεται τη Γραμμή Βοηθείας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ».

Η Γραμμή αυτή απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειες τους παρέχοντας τους υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με την χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στο 800 11 800 15 από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, όπου θα τους απαντήσουν πέντε εξειδικευμένοι παιδοψυχολόγοι. Σημειώνεται, πως η κλήση (αστική ή υπεραστική) είναι χωρίς χρέωση. 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρθα Καϊτανίδη

"Μαμά, θέλω μπιφτέκι με πατάτες και κέτσα (!!)"

Σήμερα έγινε το θαύμα!! 
Για πρώτη φορά η Κατερίνα έκανε παραγγελία!!


"Μαμά θέλω μπιφτέκι με πατάτες και κέτσα" (όχι κέτσαπ)
Τόσο καιρό παραπονιέμαι πως δεν τρώει. Πως ήταν λοιπόν δυνατόν να μην πραγματοποιήσω την επιθυμία της; 
Έτσι σήμερα το menu είχε μπιφτέκια.
Όμως όπως όλοι γνωρίζετε, εμείς πρέπει να στολίσουμε το πιάτο για να φάμε. 
Έτσι τo μπιφτέκι της έγινε κοριτσάκι.
Τώρα εσείς θα πιστέψατε πως αφού τα ζητήσε τα έφαγε κιόλας. Από τη μερίδα που βλέπετε έφαγε μισό μπιφτέκι και 5 πατάτες !!!
Όσο για το Γρηγόρη αυτός είναι η χαρά της κάθε μαμάς .
Τρώει τα πάντα.

Εδώ μπορείτε να δείτε και τις άλλες μας δημιουργίες 
με μπιφτέκια

Αναρτήθηκε από BIKY

Δεσμευτική συμφωνία ζητά από την «Κοπεγχάγη» ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Νομικά δεσμευτική διεθνή συμφωνία για την αποτροπή υπερθέρμανσης του πλανήτη ζητά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητος, σε έκκληση που τους απευθύνει ενόψει της "κρίσιμης", όπως την χαρακτηρίζει διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη

«Καλούμε τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητος και Υμάς, προσωπικώς, να αναλάβετε γενναίας δεσμεύσεις δια την επίτευξη μιας νομικώς δεσμευτικής διεθνούς συμφωνίας δια την αποτροπή των δυσμενέστερων επιπτώσεων της υπερθερμάνσεως του πλανήτη», αναφέρει σε επιστολή που απηύθυνε στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, στους ηγέτες της Κίνας, της Ρωσίας, της Ινδίας και του Πακιστάν, τους πρωθυπουργούς των ευρωπαϊκών κρατών, και στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
«Η επίτευξη μιας επωφελούς συμφωνίας εις το πλαίσιο των εν Κοπεγχάγη διεθνών διαπραγματεύσεων δεν αποτελεί μόνο ηθική επιταγή δια την προστασία της κτίσεως του Θεού. Αποτελεί επίσης την οδό προς την κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα», αναφέρει ο Πατριάρχης στην επιστολή του.

«Η δράση κατά της κλιματικής αλλαγής δε θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως οικονομικό βάρος, αλλά ως μία σημαντική ευκαιρία για ένα υγιέστερο πλανήτη, προς όφελος του συνόλου της ανθρωπότητας και κυρίως εκείνων των κρατών τα οποία υστερούν εις οικονομική ανάπτυξη», σημειώνει.

«Το κέρδος, και, ειδικότερα, το βραχυπρόθεσμο κέρδος δε θα έδει να αποτελεί το κίνητρο δια τις πράξεις μας, κυρίως όταν υποβαθμίζει την κοινή και θεόσδοτη φυσική μας κληρονομιά», αναφέρει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Η κρισιμότητα της κλιματικής αλλαγής ως απειλής δια την ανθρωπότητα και τη Γη, καθώς και η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, δεικνύουν σαφώς ότι μόνη οδός προς μίαν παγκόσμια οικονομία χαμηλής εντάσεως άνθρακος είναι η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας, η ενεργειακή εξοικονόμηση και η αποτροπή περαιτέρω αποδασώσεως», προσθέτει.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης που επί δεκαετίες ηγείται της μεγαλύτερης Οικολογικής κίνησης που έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια της θρησκείας, προειδοποιεί με σαφήνεια για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η αδράνεια και η αναβλητικότητα.
«Η παγκόσμια κοινότητα δε θα πρέπει να υποτιμήσει τον κίνδυνο της απραξίας. Είμεθα πεπεισμένοι ότι μόνο δι' ενός σαφού
ς διεθνούς πλαισίου συνεργασίας, μιας νομικώς δεσμευτικής συνθήκης καθοριζούσης σαφείς και γενναίες μειώσεις εκπομπών, μπορεί πραγματικά η ανθρωπότητα να ελπίσει ότι τα τέκνα μας θα απολαύσουν την ομορφιά και τα καλά της Γης, την οποία κληροδοτούμε εις αυτά», αναφέρει στην επιστολή του.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ζητά τους ηγέτες οικονομικά ανεπτυγμένων κρατών να ενισχύσουν τα ασθενέστερα οικονομικά κράτη για να διευκολυνθεί μία «κοινωνικώς δικαία και αποτελεσματική μετάβαση προς την επιθυμητή περιβαλλοντικός βιώσιμη ανάπτυξη».


Έκκληση του Οικομενικού Πατριάρχη στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου
Στην επιστολή που απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γεώργιο Παπανδρέου ο Πατριάρχης προσθέτει «Σας παρακαλούμε, Εξοχότατε, όπως δια της συμμετοχής Σας εις τις διαπραγματεύσεις της Κοπεγχάγης αναδειχθείτε ηγέτης διεθνούς βεληνεκούς δια το περιβάλλον, αναλαμβάνων γενναίας δεσμεύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν το συντομότερο δυνατόν την Ελλάδα εις μία ενεργειακή πολιτική χαμηλής εντάσεως άνθρακος».

η φωτογραφία από theoperiv.blogspot

Το κοριτσάκι με την «πορσελάνινη μάσκα»

Μία προς μία «ξεδιπλώνονται» στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι θλιβερές πτυχές της μεγαλύτερης υπόθεσης παιδεραστίας και κακομεταχείρισης παιδιών, που διαδραματιζόταν επί χρόνια στο Ιλιον.

Στο εδώλιο η Ειρήνη Τσονοπούλου, η οποία κατηγορείται ότι εξέδιδε την 11χρονη κόρη της. Συγκατηγορούμενοί της ο σύντροφός της (που φέρεται ότι κακοποιούσε τον 9χρονο αδελφό της 11χρονης), ένας ηλικιωμένος ιερέας και ένας συνταξιούχος που φέρονται ότι βίαζαν το κοριτσάκι.
Χτες η ακροαματική διαδικασία «κύλησε» με την κατάθεση του δασκάλου του σχολείου, στο οποίο πηγαίνουν τα δύο τραγικά θύματα αυτής της υπόθεσης.
Ο δάσκαλος και διευθυντής του 26ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών στο Ολυμπιακό Χωριό, κ. Ματθαίος Πατρινόπουλος περιέγραψε κατ αρχάς το προφίλ και τη συμπεριφορά του κοριτσιού, που το γνώρισε όταν πήγαινε στην 5η δημοτικού (πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση). Τη χαρακτήρισε «συνεσταλμένο και απομονωμένο παιδί», που «δεν γελούσε ποτέ και ήταν σαν να φορούσε μια πορσελάνινη μάσκα». Για τον μικρότερο αδελφό της ο μάρτυρας είπε ότι «ήταν ζωηρός, με μαθησιακά προβλήματα».
Επίσης, ο δάσκαλος σοκαρισμένος αναφέρθηκε στην καταγγελία που έμαθε ότι είχε κάνει η γιαγιά των παιδιών στη διεύθυνση του σχολείου, σύμφωνα με την οποία είχε γίνει προσπάθεια απαγωγής του κοριτσιού επειδή η κατηγορουμένη το είχε πουλήσει στους... επίδοξους απαγωγείς αντί 2.000 ευρώ! (Στο θέμα της απόπειρας απαγωγής εμπλέκονται δύο εκ των κατηγορουμένων). Ο εισαγγελέας ζήτησε την εμφάνιση στο δικαστήριο της αναπληρώτριας διευθύντριας του σχολείου προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την εν λόγω καταγγελία της γιαγιάς.
Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη διαφορά που είχε η συμπεριφορά της 11χρονης μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.
«Το κορίτσι -είπε ο δάσκαλος- παρ όσα είχε περάσει έδειχνε να είχε αντλήσει άλλη δύναμη. Προσπαθούσε να προχωρήσει, έκανε πρόοδο στα μαθήματά της και άρχισε να κάνει παρέα με τα παιδιά. Μας έδωσε κουράγιο η δύναμή της».  
Η δίκη συνεχίζεται σήμερα.