Σελίδες

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

"Ένα καράβι για τη Γάζα". Αποστολή βοήθειας προς τη Γάζα από εννέα πλοία

"Οι άνθρωποι δεν τελειώσανε στον παρά.  
Οι άνθρωποι έχουν και ψυχή" 

Κυπριακή Πρωτοβουλία, "Ένα καράβι για τη Γάζα"
Ημερομηνία: 21.05.2010 | 19:03

Ανοικτά της Κύπρου θα συναντηθούν την προσεχή Τρίτη εννέα πλοία από την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία, τα οποία θα πλεύσουν προς τη Γάζα μεταφέροντας ιατρικό εξοπλισμό, οικοδομικά υλικά και εκπαιδευτικό υλικό, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου η Κυπριακή Πρωτοβουλία "Ένα καράβι για τη Γάζα".

Στα πλοία θα επιβαίνουν 700 άτομα από περίπου 50 χώρες και ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον Κύπριο ευρωβουλευτή Κυριάκο Τριανταφυλλίδη, αντιπρόεδρο της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για την Γάζα"  Νίκος Βαλκάνος δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι το πλοίο της τουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, το οποίο θα αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη, δεν θα ελλιμενιστεί σε λιμάνι της κατεχόμενης Κύπρου. "Υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία για τη διαδρομή και ρητή δέσμευση της τουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης ότι δεν θα παραβιαστεί το δρομολόγιο, που έχει συμφωνηθεί", ανέφερε ο κ. Βαλκάνος.

To βράδυ της Παρασκευής στη Λευκωσία η Κυπριακή Πρωτοβουλία για τη Γάζα οργάνωσε συναυλία με τη συμμετοχή του διάσημου Εβραίου τζαζίστα Γκίλαντ Ατζμον, της Ελληνίδας τραγουδίστριας Γιώτας Βέη, του Κύπριου Μιχάλη Τερλικά, του παλαιστινιακού συγκροτήματος "Χιπ -Χοπ" και άλλων.
Η Γιώτα Βέη δήλωσε ότι με το τραγούδι της "ενώνει τη φωνή της ως κραυγή διαμαρτυρίας για το δράμα του παλαιστινιακού λαού". Επίσης, ευχήθηκε να βρεθεί σύντομα μια δίκαιη λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα.

Πεντηκοστή: Αλήθεια, τι γιορτάζουμε σήμερα;

Πεντηκοστή: Το γενέθλιο πανηγύρι της Εκκλησίας!μεταξύ φόβου και προσμονής… μια αδιάκοπη ιστορική παρουσία
 
Πεντηκοστή ονομάζεται κατά την Καινή Διαθήκη η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους που συνέβη την πεντηκοστή ημέρα από της Ανάστασης του Ιησού Χριστού (Πράξεις β' 1-41). 
Σε ανάμνηση του γεγονότος αυτού, κατ΄ έτος, οι Χριστιανοί εορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα την εορτή της Πεντηκοστής και αυτό διότι θεολογικά η ημέρα αυτή θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.
 
Πέρα απ’ όποια «θρησκευτικά καθήκοντα» επιτελούμε με ζήλο, κι όποιες θυσίες κάνουμε για την πίστη μας, το Πνεύμα το Άγιο, που «όπου θέλει πνει», έρχεται σε όποιους είναι ταπεινοί, δεκτικοί, ανοικτοί στο θέλημα του θεού. Σ’ όποιους μπορούν να πονέσουν για το κακό και τον πόνο που υπάρχει στον κόσμο, σ’ όποιους την αμαρτία των άλλων θεωρούν δική τους, σ’ όποιους αγαπούν χωρίς να οικτίρουν τους άλλους.

Αλήθεια, τι γιορτάζουμε σήμερα;


Δηλητήριο το νερό στο Δήμο Παγγαίου

Επειδή

Α) Ο δήμος και ο δήμαρχος σιωπά.

Β) Το μεγάφωνο σιωπά επί του θέματος και μεταδίδει ΜΌΝΟ για διακοπές ρεύματος κλπ.

Γ) Επειδή ακούγονται πολλά και κάποιοι ανεύθυνοι, συνειδητά συνεχίζουν να ποτίζουν δηλητήριο τα παιδιά μας και που αυτοί οι ασυνείδητοι ακόμα με λασπολογία και περισσότερα ψέματα προσπαθούν στα καφενεία να υποβαθμίσουν το θέμα (που πας αγράμματε δημοτικέ σύμβουλε που ούτε το δημοτικό σχολείο δεν ξέρουμε αν έχεις τελειώσει να το παίζεις ειδικός στο νερό και να τολμάς να μιλάς για πολιτικά παιχνίδια και υπερβολές των ανθρώπων της επιστήμης που εσκεμμένα έριξαν το όριο για εμπορικούς λόγους).

Εμείς αποφασίσαμε να δώσουμε σήμερα στην δημοσιότητα......
και τις τελευταίες μετρήσεις.

Το έγγραφο που έφθασε στα χέρια μας (ευχαριστούμε πολύ τον αποστολέα) δείχνει ακριβώς την σημερινή κατάσταση! Που είναι ότι  ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΑΙ  ΕΙΝΑΙ 
ΜΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΠΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ.

Εδώ να υπενθυμίσουμε στους ανεύθυνους Δημοτικούς άρχοντες που τους έχουμε βάλει εκεί να δουλεύουν για το ΚΑΛΟ μας ότι το νερό που περιέχει ΑΡΣΕΝΙΚΟ με την βράση αυξάνει αν όχι διπλασιάζει την περιεκτικότητα του Αρσενικού.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 20/5 αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά και υπάρχουν στοιχεία  ότι τα αποτελέσματα είναι γνωστά στον Δήμο εδώ και πολλές μέρες.



Και θυμίζουμε σε κάποιους: Το να ποτίζεις δηλητήριο ανθρώπους δεν είναι μόνο υπέρβαση και παράβαση καθήκοντος αλλά είναι έγκλημα και μάλιστα ποινικό.
ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ 

Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ ανακοίνωση  για την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ του νερού.
  

Παράτησαν βρέφος στη μέση του δρόμου!

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί. Ένα μωράκι στο Τέξας ξέφυγε της προσοχής των γονιών του και πήγε και κάθισε στη μέση κεντρικού δρόμου! Εκείνη την ώρα σαν από θαύμα το λεωφορείο που διέσχιζε το δρόμο, σταμάτησε λίγο μόνο μέτρα πριν το 14 μηνών κοριτσάκι!
Μετά από λίγο ο πατέρας του κοριτσιού, βγήκε από το σπίτι, πήρε στην αγκαλιά του το μωράκι και ούτε ένα «ευχαριστώ» δεν είπε στον οδηγό που έσωσε το παιδί τους!!!
Ο οδηγός του λεωφορείου, πήγε στην Πρόνοια και κατήγγειλε το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει δικαστήριο και μάλιστα πιθανότατα θα του αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών του.
Δείτε το περιστατικό όπως το κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του λεωφορείου…


newsit

Τα νήπια ανακυκλώνουν και κατασκευάζουν

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ!
Μας το αποδεικνύουν τα μικρά παιδιά.