Σελίδες

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Η Αγία Αναστασία, Μεγαλομάρτυς και Φαρμακολύτρια

 Χρόνια Πολλάααααα στις Αναστασίες 
που γιορτάζουν σήμερα :)

Η καταγωγή της ήταν από την Ρώμη και ο πατέρας της ήταν Ρωμαίος πατρίκιος, που τον έλεγαν Πραιτεξτάτο και η μητέρα της η Φαύστα. 
Η Αναστασία διακρινόταν για την ομορφιά του σώματος, τη μόρφωση, το άμεμπτο ήθος και τη σωφροσύνη της. Η μητέρα της την οδήγησε στην πίστη του Χριστού.
 Έβαζε φτωχά ρούχα και πήγαινε κρυφά στις φυλακές, όπου έδινε τροφές και χρήματα στους φυλακισμένους χριστιανούς μάρτυρες. Έπλενε τις πληγές τους, απάλυνε τους πόνους τους και παρηγορούσε το άγχος τους και γι αυτό ονομάστηκε «Φαρμακολύτρια» .

Στις 22 Δεκεμβρίου του 290 μ.Χ έφυγε απ' αυτόν τον κόσμο με μαρτυρικό θάνατο μέσα στη φωτιά. 

Η αμερικανική δικαιοσύνη αρνείται να άρει τις κατηγορίες κατά του βιαστή-παιδεραστή Roman Polanski

  Το Εφετείο της Καλιφόρνια αρνήθηκε το αίτημα των δικηγόρων του σκηνοθέτη, ο οποίος μετά την προσωρινή του κράτηση στην Ελβετία στις 26 Σεπτεμβρίου μετά από αίτημα των ΗΠΑ, αφέθηκε ελεύθερος με όρους και τώρα αναμένει στο σπίτι του στο Γκστάατ την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου.
Το εφετείο ζήτησε, εκ νέου, από την Ελβετία την έκδοση στις ΗΠΑ του σκηνοθέτη. 

Ένα χελιδόνι τα Χριστούγεννα...

Κάπου στη γη, υπάρχει μια μικρή πόλη που οι κάτοικοί τους αγαπούν πολύ τα έλατα.
Για το λόγο αυτό η πόλη ονομάζεται Ελατούπολη.
Στην άκρη της Ελατούπολης, βρίσκεται από τα πολύ παλιά χρόνια ένα μικρό δάσος με έλατα.

Οι άνθρωποι της πόλης το αγαπούν και το φροντίζουν τόσο πολύ που το δάσος κάθε χρόνο που περνάει γίνεται όλο και πιο όμορφο.
Κάθε Χριστούγεννα, όλα τα σπίτια της Ελατούπολης στολίζονται με έλατα που παίρνουν από το δάσος, και το λέμε αυτό γιατί τα δικά τους δέντρα έχουν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό.
Ενώ τα έλατα όλου του κόσμου πετιούνται μετά τις γιορτές, τα δικά τους, ξαναφυτεύονται και περιμένουν την επόμενη χρονιά για να ξαναστολιστούν.
Και δε φτάνει αυτό, γίνεται και κάτι άλλο πολύ πιο παράξενο στην Ελατούπολη τα Χριστούγεννα. Μαζί με τα έλατα που παίρνουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι, έρχονται και όλα τα ζωάκια που ζουν ανάμεσά τους.
Τα Ελατοπουλόπουλα, τα παιδιά της Ελατούπολης δηλαδή, δε στολίζουν το δέντρο τους με πολύχρωμες μπάλες, καμπανούλες και αστεράκια, αλλά… με τα ίδια τα ζωάκια.
Έτσι λοιπόν σε κάθε δέντρο βλέπεις να κάθονται καμαρωτά-καμαρωτά πάνω στα κλαδιά, σκιουράκια, νυφίτσες, λαγοί, ποντικάκια, κουκουβάγιες και άλλα πουλιά.
Επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο έρχονται στην πόλη να ερευνήσουν αυτό το εξαιρετικό φαινόμενο, αλλά μέχρι τώρα δεν έμαθαν τίποτε.
Βλέπετε, υπάρχει ένα μυστικό που το ξέρει μόνο… ένα χελιδόνι και μου το ψιθύρισε μια νύχτα χριστουγεννιάτικη.
Εγώ θα το πω μόνο σε σας που είστε σήμερα εδώ, γιατί είναι και πάλι Χριστούγεννα και ελπίζω… να μην το μάθει άλλος κανείς.

Με τόσα παράξενα λοιπόν, όλοι στο δάσος έχουν να λένε πόσο όμορφα είναι τα δικά τους Χριστούγεννα και το συζητούν ολόκληρο τον υπόλοιπο χρόνο.

η συνέχεια στο alataki3 

Η Μαριλίζα άναψε τη "Φλόγα"! Κάνει περήφανους τους Έλληνες!

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009
Στην τελική ευθεία το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Παίδων

Στην τελικη ευθεια για τη λειτουργια του μπαινει επιτελους, μετα απο πολυετεις αγώνες και αγωνίες των οικογενειων παιδιων με καρκινο αλλα και γιατρων των Ογκολογικων κλινικων, το ειδικο Ακτινοθεραπευτικο Κέντρο Παίδων. Αυτο ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του "Συλλογου Γονιων Παιδιων Με Νεοπλασματικη Ασθενεια Η ΦΛΟΓΑ" με τους οποιους ειχε συναντηση στο υπουργειο.
Συγκεκριμενα, η υπουργος ενημερωσε τα μελη της διοικησης της ΦΛΟΓΑΣ οτι με κοινη υπουργικη αποφαση εγκρίθηκε η τροποίηση – συμπλήρωση του Οργανισμού του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτην οι θέσεις εργασίας εξειδικευμένου ιατρικου, νοσηλευτικου και τεχνικου προσωπικού που απαιτούνται για τη λειτουργία τουΑκτινοθεραπευτικου Κέντρου Παίδων. 
Την αποφαση, που ηδη δημοσιευτηκε στην Εφημεριδα της Κυβερνησεως, υπογραφουν οι Υπουργοι Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης και Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Συμφωνα ανακοινωση του Υπουργειου η κα Ξενογιαννακοπούλου ενημέρωσε τη Φλογα ότι μετά την τροποποιηση του Οργανισμου που ηδη εγινε προχωρουν οι αναγκαιες προκηρυξεις για την καλυψη των κενων θέσεων προκειμενου με ταχυτατες διαδικασιες να λειτουργησει το Κεντρο. Και αυτο, οπως αναφερθηκε, για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρονος και τα ασθενη παιδιά να έχουν τη φροντίδα που τους αξίζει. Επισης διαβεβαίωσε για τη στήριξη των προσπαθειων της Φλογας τοσο απο την ιδια οσο και την υφυπουργο κ. Φωφη Γεννηματα η οποια δεν μπορεσε να ειναι παρουσα στην συναντηση.
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΦΛΟΓΑΣ εξέφρασαν την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες τους προς την ηγεσια του Υπουργειου Υγείας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα τους για την λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Κεντρου, η λειτουργια του οποίου θεωρείται υψίστης σημασίας για τη ασφαλη θεραπεία των παιδιών που νοσηλευονται στα Ογκολογικα Τμηματα των Παιδιατρικων Νοσοκομειων της Αθηνας. 
Οπως δηλωσε η Προεδρος του Συλλογου κ. Μαρια Τρυφωνιδου μετα τη συναντηση "  με την αλλαγη του Οργανισμου και την δρομολογηση των αναγκαιων προσληψεων φτάνει στο τέλος του ο αγώνας τόσων χρόνων των γονιών της Φλόγας και των γιατρων μας για την ίδρυση στη χώρα μας ενός ειδικού Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για ασθενη παιδιά"".
Υπενθυμίζεται ότι ενω το κτιριο ειναι ετοιμο απο τις αρχες της δεκαετιας διπλα στο Νοσοκομειο Παιδων στο Γουδι, ο ακτινοθεραπευτικός εξοπλισμός αποκτηθηκε προσφατα μετα απο πολυετεις αγωνες της Φλογας και τα υπερσυγχρονα συστηματα έχουν ήδη παραδοθεί με χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. και της ιδιας της Φλόγας. ("ΤΑ ΝΕΑ")
Αναρτήθηκε από σίβυλλα στις Τρίτη, Δεκέμβριος 22, 2009

Συνέλαβαν 60 άτομα για παιδκή πορνογραφία! Ανάμεσά τους και τέσσερις γυναίκες!!!

Λύσσαξαν oι παλιάνθρωποι...

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε 60 άτομα και απήγγειλε κατηγορίες σε άλλα 25, μεταξύ των οποίων τέσσερις γυναίκες (!!!) στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης κατά της παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ, ανακοινώθηκε σήμερα από αστυνομική πηγή.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην επιχείρηση πήραν μέρος 200 αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τους υπόπτους σε 28 επαρχίες της χώρας. 
Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 80 διευθύνσεις, όπου κατασχέθηκαν 180 σκληροί δίσκοι, 28 υπολογιστές και περίπου 1.500 CD και DVD.
Η έρευνα ξεκίνησε όταν πολλοί χρήστες του Ίντερνετ κατήγγειλαν ότι εντόπισαν πορνογραφικά βίντεο με πρωταγωνιστές παιδιά και με "πολύ σκληρές εικόνες". 
skai 
my-greek.blogspot

Περιβαλλοντικό θρανίο από το νηπιαγωγείο ώς το πανεπιστήμιο

  Τα παιδάκια της περιβαλλοντικής ομάδας του 3ου Νηπιαγωγείου Γέρακα φυτεύουν στον κήπο!  
Κρούουν τον κώδωνα ότι όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να δράσουμε άμεσα για να αποτρέψουμε την καταστροφή.
Η περιβαλλοντική ομάδα του 3ου νηπιαγωγείου Γέρακα πέρυσι ανέλαβε να μεταμορφώσει τον κήπο του Νηπιαγωγείου!
Τα 40 παιδάκια που συμμετείχαν στην ομάδα τον καθάρισαν, περιποιήθηκαν τα φυτά, ενώ φύτεψαν καινούργια, όπως φράουλες, κρεμμύδια και μαρούλια.

Η περιβαλλοντική ομάδα του 6ου Λυκείου Καλλιθέας με την καθηγήτριά τους μπροστά από τον κήπο - δημιούργημά τους!  Η περιβαλλοντική ομάδα του 6ου Λυκείου Καλλιθέας με την καθηγήτριά τους μπροστά από τον κήπο - δημιούργημά τους!  
«Στόχος ήταν η άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Μέσα από βιωματική εμπειρία τα παιδιά μαθαίνουν να συνυπάρχουν με τη φύση και αντιλαμβάνονται την αξία της. Κάθε χρόνο είναι μεγάλη η συμμετοχή», λέει στην «Ε» η νηπιαγωγός Ανδρονίκη Κατωπόδη, υπεύθυνη της περιβαλλοντικής ομάδας του Νηπιαγωγείου εδώ και 10 χρόνια.
Η κ. Κατοπώδη αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουν παιδιά τόσο μικρής ηλικίας σε περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα: «Στην τρυφερή ηλικία των 5 ετών μια τέτοια εμπειρία είναι καθοριστική. Οι εμπειρίες της παιδικής ηλικίας είναι τα πρώτα μας βιώματα».
Τη χρονιά 2005 - 2006 το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου είχε θέμα το νερό και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με μαθητές του ειδικού σχολείου της περιοχής: για μια μέρα το Νηπιαγωγείο δεν είχε καθόλου νερό, με στόχο να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά τη ζωτική σημασία του.

Εμπηξαν 42 βελόνες σε δίχρονο!

Με 42 βελόνες καρφωμένες στο σώμα του βρέθηκε ένα δίχρονο αγόρι στη Βραζιλία, τις οποίες είχε μπήξει ο 30χρονος πατριός του μικρού κατά τη διάρκεια ενός μήνα τελετουργικών με την ερωμένη του, από την οποία ισχυρίζεται ότι λάμβανε οδηγίες μέσω ύπνωσης.

Ο 30χρονος αρχικά αρνήθηκε ανάμειξη στο γεγονός, όταν ρωτήθηκε για πρώτη φορά, ωστόσο όταν κρατήθηκε από την αστυνομία, παραδέχθηκε την ενοχή του.
Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο 30χρονος διέπραξε αυτό το έγκλημα ως πράξη εκδίκησης της συντρόφου του και μητέρας του παιδιού.
 Ο 30χρονος και η σύντροφός του προσποιήθηκαν ότι πλήρωσαν για να αποκτήσουν τις βελόνες των 5 εκατοστών, τις οποίες είχε ευλογήσει η Dizanta Maria dos Santos Nascimento, η οποία κλήθηκε σε ανάκριση.

Η Νασιμέντο, όπως αναφέρθηκε, ασπάζεται την αφρο-βραζιλιάνικη θρησκεία Candomble και έπεισε τον 30χρονο, ότι βάζοντας στο κορμί του μικρού τις βελόνες θα του επιτρέψει να είναι μαζί με τη γυναίκα που αγαπάει.
Η μητέρα του αγοριού εκτιμάται ότι δεν είναι μέλος κάποιας θρησκευτικής ή άλλης ομάδας και οι Αρχές πιστεύουν ότι η ιδέα για τα τελετουργικά ήταν δική της. 
Η ίδια είπε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι κατηγορείται αδίκως.
Επίσης, οι Αρχές έχουν υπό κράτηση και τη γυναίκα που «ευλόγησε» τις βελόνες, αλλά ο αξιωματικός τόνισε ότι πιθανότατα θα αφεθεί ελεύθερη καθώς δεν γνώριζε πού θα χρησιμοποιούνταν οι βελόνες.
Το παιδί διακομίστηκε με αεροπλάνο σε νοσοκομείου της πόλης Μπαρέιρας της Βραζιλίας, καθώς δύο από τις βελόνες βρίσκονται πολύ κοντά στην καρδιά του και οι γιατροί δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν μπορούν να τις αφαιρέσουν.
 Οι χειρουργοί αποφάσισαν να μην προσπαθήσουν να αφαιρέσουν τις βελόνες, φοβούμενοι μήπως προξενήσουν χειρότερη ζημιά στο αγοράκι.

Ακτίνες Χ αποκάλυψαν τις 42 βελόνες στο σώμα του αγοριού, η κατάσταση του οποίου χαρακτηρίζεται σταθερή μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο. 
Ο διευθυντής του νοσοκομείου τόνισε ότι χρειάζεται να γίνει επέμβαση σύντομα, χωρίς να προσδιορίσει όμως το χρόνο. 
Το αγοράκι νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και υποβάλλεται σε σειρά ακτινογραφιών, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. 
Υπάρχει κάποια εσωτερική αιμορραγία, ωστόσο το αίμα έχει ξεραθεί και δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερη αιμορραγία. 
Μετά τις ακτινογραφίες, η μητέρα τόνισε ότι δεν γνώριζε πώς μπήκαν εκεί οι βελόνες.