Σελίδες

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2000

Ομιλία του Γραμματέα της ΤΔΕ στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας

12.1.2000

Κύριε Υποδιοικητά,

κ. Διευθυντά της Διεύθυνσης Διοικητικού
κ. Πρόεδρε του Ταμείου Υγείας
κ. Πρόεδρε του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ

Συνάδελφοι του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ

Αγαπητοί προσκεκλημένοι μας

Και Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας καλωσορίζουμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίττας μας.

Και σας ευχόμαστε Καλή χρονιά

Ευχόμαστε επίσης χρόνια πολλά στις συναδέλφους Τατιάνες και στις κόρες των συναδέλφων που γιορτάζουν σήμερα.

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνσή της Πληροφορικής και Οργάνωσης, την συνάδελφο της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής Χριστίνα Κεχριμπάρη και τους συναδέλφους που την βοήθησαν  για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

 

Κύριε Υποδιοικητά,

Κάποτε αυτή η κοπή της πίτας μας ήταν μια γιορτούλα ζεστή και όμορφη που την έκαναν μεταξύ τους συνάδελφοι του Κέντρου. Σιγά – σιγά η εκδήλωση αυτή πήρε έκταση και επισημότητα. Έχουμε υψηλούς καλεσμένους που μας τιμούν με την παρουσία τους, έχουμε μπουφέδες, σερβίτσια και όλα τα καλά του Θεού.

Όμως, όλοι μας έχουμε την εντύπωση ότι η γιορτή αυτή είναι τυπική και απρόσωπη. Ο κύριος Υποδιοικητής μας ορίζει την ημέρα, συνήθως μαζί με το ΙΕΤΑ και έχουμε την αίσθηση ότι η γιορτή αυτή της πίτας μας είναι χρέος και όχι εκδήλωση για ανανέωση της ελπίδας για τον καινούργιο χρόνο.

Κύριε Υποδιοικητά,

επιθυμούμε να μας επισκέπτεστε συχνά, ας πούμε μια φορά την βδομάδα, να συνεδριάζετε με τα στελέχη του Κέντρου, να παρακολουθείτε τις εργασίες μας, να συντονίζετε τα έργα, να λύνετε τα προβλήματά μας. Γνωρίζουμε ότι ασχολείστε με τα θέματα της Πληροφορικής και Οργάνωσης όμως έχουμε την αίσθηση ότι η Διοίκηση αναγκάζεται να ασχοληθεί με την Πληροφορική και Οργάνωση κατασταλτικά και όταν ο κόμπος φθάσει στο χτένι. Ζητήματα όπως την ανάπτυξης Πληροφοριακών συστημάτων από διαφορετικούς χώρους μέσα στη Τράπεζα, μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν. Παρακαλούμε να είστε μαζί μας.

Κύριε Διευθυντά της Διεύθυνσης Διοικητικού, πληροφορούμαστε ότι συχνά – πυκνά αγανακτείτε με τα προβλήματα που σας δημιουργεί το κέντρο μας. Έχετε δίκαιο, αλλά μη περιμένετε να γλιτώσετε. Το προσωπικό του Κέντρου μας έχει μια δυναμική που του την επιβάλλει η φύση της δουλειάς του. Ο χαρακτήρας της εργασίας μας απαιτεί μια τακτική πέραν των υποχρεώσεων ενός απλού υπαλλήλου. Για μας το ωράριο μας δεν λήγει όταν φύγουμε από εδώ. Τις δουλειές μας τις χρεωνόμαστε και για το σπίτι μας. Το Κέντρο λειτουργεί όλο το 24ωρο. Καλούμαστε και παρευρισκόμαστε εδώ οποιαδήποτε ώρα, εργάσιμες ημέρες και αργίες.

Ευτυχώς που σας ενοχλούμε, αυτό σημαίνει ότι παράγουμε. Συγκρίνατε μας με συναδέλφους Πληροφορικής και Οργάνωσης των άλλων Κεντρικών Τραπεζών, όπου δίνουμε κάθε μέρα εξετάσεις και παίρνουμε άριστα. Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι προμηθευτήκαμε Κεντρικό Υπολογιστή πριν ένα χρόνο και καταφέραμε να χειριστούμε το πρόβλημα του 2000 εντελώς αναίμακτα, ενώ άλλες Τράπεζες χρειάστηκαν 3 με 4 χρόνια. Σκεφθείτε ότι το δικό μας RTGS σύστημα από τα καλύτερα της Ευρώπης, αναπτύχθηκε εδώ μέσα, ενώ στις άλλες κεντρικές τράπεζες η εξάρτηση και τα χρήματα που πληρώνονται σε εργολήπτριες εταιρίες είναι τεράστια.

Συνάδελφοι του ΔΣ του ΣΥΤΕ

Πιστεύουμε ότι κλείνει ένας κύκλος στο σωματείο στην Τράπεζα της Ελλάδος. Είτε παραμείνει, είτε αποχωρήσει ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΥΤΕ από την Σίνα 16, θεωρούμε ότι αφήνει την σφραγίδα του στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σ’ ευχαριστούμε Γιώργο Κασκαρέλη για την συνεισφορά σου στους αγώνες του προσωπικού της Τράπεζας και ειδικότερα της Πληροφορικής και Οργάνωσης.

Συνάδελφοι Σύμβουλοι του ΣΥΤΕ,

Λύθηκαν αρκετά θέματα από τα ζητήματα που απασχολούσαν το Προσωπικό της Πληροφορικής και Οργάνωσης, δεν ικανοποίησαν βέβαια το σύνολο του προσωπικού, αλλά ετοιμαστείτε να αγωνιστούμε και για τα υπόλοιπα. Σκεφθείτε για παράδειγμα οι νεο-προσληφθέντες συνάδελφοι που συμπλήρωσαν ένα χρόνο στο κέντρο δεν έτυχαν ούτε την αύξηση της συλλογικής σύμβασης, αν και οι όροι της ατομικής τους σύμβασης δεν ήταν οι καλύτεροι. Το προσωπικό της ασφάλειας δικαιούται ανθυγιεινού επιδόματος και δεν το πήρε στις τελευταίες διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν χώροι στο Μηχανογραφικό Κέντρο που δεν έτυχαν της εύνοιας των τελευταίων ρυθμίσεων. Η αμοιβή των αργιών του Target δεν ρυθμίστηκε ακόμη.  Συνάδελφοι, θα σας απασχολούμε συνέχεια και θα επιτύχουμε μαζί την ευόδωση όλων των διεκδικήσεων μας.

Προς την Τράπεζα λέμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα ευχαριστημένο προσωπικό για να μπορεί να αποδίδει απερίσπαστο.

Σας ευχόμαστε όλους εκ μέρους της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του Παραρτήματος του ΣΥΤΕ του κέντρου Πληροφορικής και Οργάνωσης Χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.