Σελίδες

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Αλήθεια, τι γιορτάζουμε σήμερα; Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στη μητέρα Ελλάδα

10 Φεβρουαρίου 1947: Υπογράφεται στο Παρίσι συνθήκη ειρήνης μεταξύ των συμμάχων και των συνασπισμένων Δυνάμεων (και Ελλάδας) και της Ιταλίας, σύμφωνα με την οποία η Ιταλία εκχωρεί στην Ελλάδα με πλήρη κυριαρχία τα νησιά της Δωδεκανήσου και τις παρακείμενες νησίδες.

Σήμερα, Σάββατο 7 Μαρτίου 2010, γιορτάζουμε την 63η επέτειο από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Μητέρα Ελλάδα.
Διαβάστε τα παρακάτω αξιόλογα αφιερώματα που αναφέρονται στην Ενσωμάτωση:
Η 7η Μαρτίου του 1948 αποτελεί ιστορικό ορόσημο για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Είναι η μέρα που τα νησιά μας, τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα της εθνικής ολοκλήρωσης, από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, γίνονται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας.  
περισσότερα (τα κείμενα επιμελήθηκαν οι κκ. Νίκος Νικολάου, πρ.πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου και Αντώνης Αγγελής, διευθυντής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρόδου)
Η Δωδεκάνησος είναι ένα σύμπλεγμα 14 μεγάλων νησιών -Πάτμος, Λέρος, Κάλυμνος, Κως, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Ρόδος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Λειψοί- και πολυάριθμων αραιοκατοικημένων ή ακατοίκητων νησίδων και βραχονησίδων. 
Για να δείτε κείμενα που αναφέρονται στην Ενσωμάτωση επιλέξτε εδώ. 


Αφιέρωμα στην Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στη μητέρα Ελλάδα:

Δημοτικό Σχολείο Πυλών Καρπάθου

Ευεργετική η μουσική για τα παιδιά

Τα μαθήματα μουσικής βοηθούν τα παιδιά 
να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες. 
.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι τα σχολεία που δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκμάθηση μουσικών οργάνων στερούν τους μαθητές τους από ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης του εγκεφάλου τους. 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μαθήματα μουσικής είναι ευεργετικά ιδιαίτερα για τα παιδιά που υποφέρουν από δυσλεξία ή αυτισμό. 
Σε επιστημονικό συνέδριο που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, η νευρολόγος Νίνα Κράους επεσήμανε ότι το νευρικό σύστημα αντιδρά στις ηχητικές ιδιότητες της ομιλίας και της μουσικής με ακρίβεια υποδιαίρεσης του χιλιοστόμετρου. 
Η αποτελεσματικότητα με την οποία το νευρικό σύστημα ερμηνεύει τα ηχητικά σχήματα συνδέεται με τη δεξιότητα στη μουσική. Από την έρευνα που πραγματοποίησε η Αμερικανίδα νευρολόγος και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου προέκυψε επίσης ότι η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου επιδρά σε εκείνο το μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει την αναπνοή, τους καρδιακούς παλμούς και απαντά σε σύνθετους ήχους. 
Με τις διαπιστώσεις αυτές συμφωνεί και η δασκάλα μουσικής Έμα Χάτσικσον. 
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Ιndependent», ένα βρέφος αντιδρά από την ηλικία των τριών μηνών στις διαφορετικές συχνότητες της μουσικής και μπορεί να αναπτύξει επικοινωνιακές δεξιότητες.
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Συνελήφθη 22χρονος για παιδική πορνογραφία

Σε τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκε να απολογηθεί 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.


Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης βρήκαν στο σπίτι του νεαρού συλληφθέντος δύο σκληρούς δίσκους Η/Υ, που περιείχαν αρχεία με πορνογραφικό υλικόν στο οποίο «πρωταγωνιστούν» ανήλικοι.
Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε ύστερα από μήνυση, που κατέθεσε η πρώην φίλη του, όταν διαπίστωσε ότι είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο προσωπικές της φωτογραφίες με ερωτικό περιεχόμενο.
Εναντίον του 22χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη -μεταξύ άλλων- για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Πάντως, ο 22χρονος αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες.

έθνος