Σελίδες

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μικρός Πρίγκηπας μετακομίζει στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων αφιερωμένη στον ήρωα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξιπερί “Ο Μικρός πρίγκηπας” σε συνδυασμό με την ψηφιακή παράσταση του ομώνυμου έργου που φιλοξενείται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Για να συμμετέχετε πρέπει να κάνετε κράτηση θέσεων.
Η γνωστή αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και ο μουσικός Γιάννης Ψειμαδάς στα πλαίσια των αφηγηματικών δρώμενων «Μια φορά κι έναν καιρό ο Μικρός Πρίγκιπας…» θα μυήσουν τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους που υπήρξαν κάποτε παιδιά, στο μαγικό κόσμο του «Μικρού Πρίγκιπα», παρασύροντάς τους σ΄ ένα ταξίδι ως τα βάθη της καρδιάς.
Ημερομηνίες και ώρες:
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου: 19:00-20:00 και
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου: 19:00-20:00
Στους χώρους της βιβλιοθήκης θα διοργανωθούν εργαστήρια εικονογράφησης βιβλίου «Ταξιδεύοντας στο θαυμαστό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα» με τον εικονογράφο Αντώνη Ασπρόμουργο. Τα εργαστήρια χωρίζονται σε δύο θεματικές καλύπτοντας την ηλεκτρονική εικονογράφηση βιβλίου και την εικονογράφηση βιβλίου με υδατοδιαλυτές ξυλομπογιές και τεχνικές υδατογραφίας υπό την καθοδήγηση του γνωστού εικονογράφου Αντώνη Ασπρόμουργου. Για την ηλεκτρονική εικονογράφηση ανάμεσα σε βιβλία και μπροστά από υπολογιστές, οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν την τεχνική της ηλεκτρονικής εικονογράφησης και τον τρόπο με τον οποίο μια εικόνα συμπληρώνει αρμονικά το κείμενο ενός βιβλίου. Κάθε μάθημα διαρκεί τρεις ώρες και οι επίδοξοι «εικονογράφοι» μπορούν να επιλέξουν μία από τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:
Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, ώρες: 10:30 – 13:30
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, ώρες: 16:30 – 19:30
Σάββατο 19Φεβρουαρίου, ώρες: 10:30 – 13:30
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, ώρες: 16:30 – 19:30
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, ώρες: 10:30 – 13:30
Το εργαστήριο εικονογράφησης με υδατοδιαλυτές ξυλομπογιές και τεχνικές υδατογραφίας διοργανώνεται την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ώρες 16:30 – 19:30.
Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Για να συμμετέχετε πρέπει να κάνετε κράτηση θέσεων.
Πού: Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 94 69 631 και 632, Δευτέρα ως Πέμπτη, ώρες 8:30 – 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 – 14:00.
πηγή

«Κόκκινο Κουμπί»


Η Γραμμή Ζωής μέσω της υπηρεσίας «Τηλεειδοποίηση» δίνει τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους να επικοινωνούν άμεσα με το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων, αμφίδρομα και με ανοιχτή ακρόαση, πατώντας απλά το κόκκινο κουμπί, 24ώρες το 24ωρο και όλες τις ημέρες του χρόνου, χωρίς να μετακινηθούν από τη θέση τους ή να επιλέξουν οποιοδήποτε αριθμό.
Πιο συγκεκριμένα, ανά πάσα στιγμή και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ο ηλικιωμένος το κρίνει απαραίτητο πατά μία φορά το κόκκινο κουμπί που φορά στο χέρι ή στο λαιμό του. Η βασική συσκευή που έχει συνδεθεί με το τηλέφωνο του ηλικιωμένου ενεργοποιείται αυτόματα δίνοντας σήμα στο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής.

Κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό από νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, γενικούς ιατρούς και εθελοντές γείτονες, το οποίο έχει άμεση πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο κάθε ηλικιωμένου ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε ανάγκη ή επιθυμία του. Ακόμα και σε περίπτωση που ο ηλικιωμένος δεν είναι σε θέση να απαντήσει, η Γραμμή Ζωής ειδοποιεί και στέλνει αμέσως την αναγκαία βοήθεια (συγγενικό πρόσωπο, εθελοντή γείτονα, ασθενοφόρο, Άμεση Δράση, Πυροσβεστική).

Την υπηρεσία «Τηλεειδοποίηση» μπορούν να αποκτήσουν όλοι οι ηλικιωμένοι ανεξάρτητα από την οικονομική ή την οικογενειακή τους κατάσταση. Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2106990885, 2106917125 και αφήστε τα στοιχεία σας. Στη συνέχεια κοινωνικός λειτουργός της Γραμμή Ζωής θα σας επισκεφτεί για προσωπική συνέντευξη, ώστε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες (ιατρικό ιστορικό, στοιχεία επικοινωνίας, κλπ). Τέλος ακολουθεί αξιολόγηση βάσει των συνθηκών διαβίωσης και τηρείται σειρά προτεραιότητας.