Σελίδες

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

1. Μαθητές με ναρκωτικά 2. Πωλούσε ναρκωτικά έξω από σχολείο

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε.
Στα σχολειά μας γίνεται χαμός με τα ναρκωτικά.

Είδηση 1η
Σοκ έχει προκαλέσει ο εντοπισμός παραισθησιογόνου σε μπουκάλι σαμπουάν που βρέθηκε σε αποσκευή μαθητή στη διάρκεια λιμενικού ελέγχου στα Χανιά. 
Ο μαθητής, από την Αθήνα, συμμετείχε στην πενθήμερη εκδρομή του σχολείου του με προορισμό τα Χανιά. Μετά την άφιξη του πλοίου, λιμενικοί προχώρησαν σε ελέγχους και εντόπισαν το μπουκάλι που περιείχε 1,5 γραμμάριο μεθαμφεταμίνη (ψυχότροπη ουσία που προκαλεί έντονη ευφορία) και ένα δισκίο «έκστασι». 
Επίσης συμμαθητής του κατείχε 7,5 γραμμάρια χασίς που φέρεται να τα είχε κρύψει σε μπουκάλι.
ethnos
 

Είδηση 2η
Ένας 17χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών έξω από προαύλιο σχολείου, με την κατηγορία ότι πωλούσε ναρκωτικά σε μαθητές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ύστερα από πληροφορίες ότι ο 17χρονος μεταβαίνει τις απογευματινές ώρες έξω από προαύλιο συγκεκριμένου σχολείου, με σκοπό την διάθεση ναρκωτικών σε μαθητές, αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά την περιοχή.
Έτσι το απόγευμα της Τρίτης κατάφεραν να συλλάβουν τον νεαρό τη στιγμή που είχε πλησιάσει τα κάγκελα περίφραξης του σχολείου και επιχειρούσε να πωλήσει ποσότητα ναρκωτικών σε μαθητές.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 35,5 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη συνεργών του 17χρονου.

ethnos

Γιώργος Ζαμπέτας: Χίλια περιστέρια GEORGE ZAMPETAS-1000 DOVES

Καλημέρα σας με τα χίλια περιστέρια του τροβαδούρου, που έφυγε από κοντά μας τέτοιες μέρες, πριν από δώδεκα χρόνια...

Το 1932, σε ηλικία μόλις 7 ετών κερδίζει το πρώτο του βραβείο, ως μαθητής της α’ δημοτικού, παίζοντας το πρώτο του τραγούδι σε σχολικό διαγωνισμό.


Από πολύ μικρή ηλικία ο Γιώργος Ζαμπέτας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική, αφού παράλληλα με την απασχόλησή του στο κουρείο του πατέρα του ως βοηθός, «σκάρωνε» κρυφά στο μπουζούκι τις πρώτες του μελωδίες. 
Οτιδήποτε στη φύση παρήγε ήχο, τον συνάρπαζε και τον βοηθούσε στις συνθέσεις του, σύμφωνα με όσα ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στη βιογραφία του, λίγο πριν το θάνατό του.

Το Καλό να λέγεται: Επιστρέφει το μισθό του στο κράτος!!

Tο μισθό του στο κράτος αποφάσισε να επιστρέψει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, σαν μια κίνηση αλληλεγγύης στις δυσκολίες του ελληνικού κράτους.
Πρόκειται για έναν από τους πιο μορφωμένους Επισκόπους της Ελληνικής Εκκλησίας καθώς έχει διατελέσει μέχρι και επιστημονικός συνεργάτης της ΝΑSA!
Είναι μόλις 56 ετών.  
Έχει μέλλον μπροστά του και το διεκδικεί...
parapolitiki

Ανάσα για τις πόλεις οι πράσινες ταράτσες

Η φυτεμένη στέγη εξοικονομεί ενέργεια, αυξάνει τη μόνωση, στεγανοποιεί το κτίριο, απορροφά ρύπους και βελτιώνει το μικροκλίμα.

Εξοικονόμηση ενέργειας έως και 16,5% για θέρμανση και ψύξη, αλλά και βελτίωση του αστικού μικροκλίματος με οφέλη για ολόκληρη την περιοχή, εξασφαλίζει η φύτευση του δώματος των κτιρίων με πράσινο.

Σύμφωνα με μελέτη προσομοίωσης που πραγματοποίησαν ερευνητές του ΑΠΘ, σε ένα κτίριο γραφείων της δεκαετίας του 80 χωρίς θερμομόνωση και βιοκλιματικό σχεδιασμό και σε μια νεόδμητη διπλοκατοικία με χαρακτηριστικά βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, η «πράσινη στέγη» περιορίζει κατά 14,56% την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση στη Θεσσαλονίκη, κατά 15,11% στην Αθήνα και κατά 16,57% στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Αντίστοιχα, η εξοικονόμηση ενέργειας για ψύξη ανέρχεται σε 3,47% στη Θεσσαλονίκη, 8,47% στην Αθήνα και 9,13% στο Ηράκλειο, ενώ ανάλογη είναι και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Όπως εξήγησε στο «Εθνος», ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Αγις Παπαδόπουλος, σε απόλυτο βαθμό η μείωση είναι η ίδια, αλλά ως ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη διαφέρει από πόλη σε πόλη λόγω των ιδιαίτερων κλιματικών συνθηκών που επικρατούν σε καθεμία απ αυτές.
Όπως προέκυψε από τη μελέτη προσομοίωσης, εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, το φυτεμένο δώμα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των δομικών υλικών της στέγης, αυξάνει τη μόνωση και βελτιώνει τη στεγανοποίηση του κτιρίου. Επίσης, συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου της «αστικής νησίδας», απορροφά αέριους ρύπους και σκόνη και βελτιώνει το μικροκλίμα και τον αερισμό των πόλεων. Αυξάνει την προστασία έναντι της ηχορύπανσης κατά 8 dB και μειώνει την αντανάκλαση του ήχου κατά 3 dB, μειώνει την απορροή των ομβρίων υδάτων από 50% έως 90% στο αποχετευτικό δίκτυο, ενώ βελτιώνει και τον αισθητικό χαρακτήρα του κτιρίου, δημιουργώντας παράλληλα μικρά οικοσυστήματα μέσα στις αστικές περιοχές.
«Με δεδομένο το γεγονός ότι τα σύγχρονα δώματα σπάνια αποτελούν κάτι περισσότερο από νεκρούς χώρους, καθώς η παλιά τους λειτουργία ως χώρους στεγνώματος ρούχων έχει προ πολλού ξεπεραστεί, η προσέγγιση του φυτεμένου δώματος αποτελεί μια καθ όλα βιώσιμη πρόταση ανάπλασης των κτιρίων και δημιουργίας ενός ζωντανού, λειτουργικού, κοινόχρηστου χώρου», αναφέρουν οι μελετητές (Μ. Καρτέρης, Ι. Θεοδωρίδου, Α. Παπαδόπουλος, Τ. Τζώρτζη, Α. Καρτέρης), που παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης στο περιβαλλοντικό συνέδριο του ΑΠΘ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Πα(ΤΕΡΑΣ) βίαζε τις κόρες του "Μητέρα" θήλασε το παιδί της μεθυσμένη και το σκότωσε

Κοντά στους 1000 βιασμούς είχαν υποστεί δυο δυστυχισμένα κορίτσια μέσα σε 35 χρόνια από τον ίδιο τους τον πατέρα! 
Ο 57χρονος άντρας ξεκίνησε να βιάζει, να βασανίζει και να τρομοκρατεί τα κορίτσια του όταν αυτά βρίσκονταν στην τρυφερή ηλικία των 8 και 10 ετών. 
Τα 10 τελευταία χρόνια, τα κορίτσια ήταν σε πρόγραμμα προστασίας, αλλά οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν τολμούσαν να επέμβουν, για να μη..... θίξουν προσωπικά δεδομένα!! Ο πατέρας μετακόμιζε συχνά την οικογένειά του ( συνολικά 67 φορές ) για να μπερδέψει τις αρχές. Τα κορίτσια έμειναν έγκυες 18 φορές και γέννησαν 7 παιδιά τα οποία φυσικά είναι και αδέρφια τους.
Το 1997, ο γιος της οικογένειας εκμυστηρεύτηκε σε φιλικό του πρόσωπο το γεγονός, όταν η μητέρα του του αποκάλυψε πως τα παιδιά που νόμιζε ανίψια του, ήταν αδέλφια του!!

Το γεγονός, συνέβη στη Μ. Βρετανία και παρ' όλο που εκδικάστηκε το 2008, έγινε γνωστό μόλις χθες!
Το όνομα του πατέρα παρόλα αυτά κρατήθηκε κρυφό, για να προστατευτούν τα κορίτσια.
πηγή: astrofegia
πηγή της πηγής: ΘΕΜΑ 


Μια Ρωσίδα καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή διότι προκάλεσε τον θάνατο του γιού της, ηλικίας πέντε μηνών, θηλάζοντάς τον μετά την κατανάλωση καθαρού οινοπνεύματος.
Σύμφωνα με τις έρευνες, η 28χρονη μητέρα, κάτοικος Σρέτενσκ
(ρωσική Άπω Ανατολή), στις 3 Απριλίου 2009 θήλασε τρεις φορές μέσα σε ένα απόγευμα το παιδί της, αφότου είχε καταναλώσει μισό λίτρο καθαρού οινοπνεύματος. Το μωρό ξεψύχησε λόγω βαριάς μέθης από την αιθυλική αλκοόλη.
Αφού κρίθηκε ένοχη για πρόκληση θανάτου από εγκληματική

αμέλεια, η μητέρα καταδικάσθηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και τριετή παρακολούθηση. 
Η δικαιοσύνη διέταξε επίσης τη μητέρα να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ.
Πηγή της πηγής: odysseaschios

United for Human Rights - Ενωμένοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

 Από: Chrismos2010 December 04, 2009 

Ένα μοναδικό πολυβραβευμένο μουσικό βίντεο, της Νεολαίας υπέρ των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 

Μπορούμε να έχουμε έναν καλύτερο κόσμο,
εάν δράσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.



Πηγή: http://www.humanrights.com/