Σελίδες

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Η λίστα με όλα τα στοιχεία των παιδόφιλων του κυκλώματος!

Η λίστα των συλληφθέντων

Παρουσιάζουμε ολόκληρη τη λίστα, με πλήρη τα στοιχεία των παιδοφίλων που συνελήφθησαν με την κατηγορία της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Θαυμάστε τους. Είναι οι: ... 

  1. ΚΟΥΚΟΣ Λεωνίδας του Σπυρίδωνα και της Καλλιόπης-Πηνελόπης, γεν. 17/9/1977 στην Αθήνα, Καθηγητής σωματικής αγωγής,
  2. ΣΑΧΠΑΖΗΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αδαμαντίας, γεν. 29/7/1968 στο Περιστέρι Αττικής, ιδιωτικός υπάλληλος,
  3. ΤΣΟΓΚΑΣ Χαράλαμπος του Πολύκαρπου και της Υπατίας, γεν. 28/1/1982 στο Χολαργό, κατ. Αθηνών- υπάλληλος ΕΡΤ, οπερατέρ
  4. ΤΣΟΓΚΑΣ Πολύκαρπος του Χαραλάμπους και της Βασιλικής, γεν. 23/8/1949 στην Ναύπακτο, κατ. Αθηνών-Τριανταφυλλίδη αρ. 26, Συνταξιούχος-ΕΡΤ, οπερατέρ ΕΡΤ (60 ετών)
  5. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ Ευάγγελος του Κωνσταντίνου και της Παναγιώτας, γεν. 18/2/1972 στην Αθήνα, Ελεύθερος επαγγελματίας, (δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πειραιά)
  6. ΓΚΟΤΣΗΣ Βασίλειος του Νικολάου και της Μαρίας, γεν. 16/01/1965 στην Αθήνα, κατ. Περιστερίου-Σαγγερίου αρ. 42, Δημόσιος υπάλληλος 
  7. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Στυλιανός του Γεωργίου και της Μαρίας, γεν. 20/11/1973 στο Αμαρούσιο Αττικής, Επιχειρηματίας, είδη υγιεινής
  8. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος του Κωνσταντίνου και της Μαγδαληνής, γεν. 22/4/1974 στην Αθήνα, Κτηματομεσίτης, 
  9. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης του Νικολάου και της Σταυρούλας, γεν. 30/6/1971 στην Αθήνα, Ιδιωτικός υπάλληλος- Athens Astir Palace , 
  10. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος του Επαμεινώνδα και της Φωτεινής, γεν. 15/3/1971 στη Θεσ/νίκη, Άεργος, 
  11. ΡΟΜΑΝΙ Καρίμ του Ράμπια και της Άννας, γεν. 4/7/1988 στο Χολαργό-Αττικής, Φοιτητής, (από το Λίβανο)
  12. ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗΣ Εμμανουήλ του Ιωάννη και της Μαρίας, γεν. 26/5/1949 στη Ρόδο, Άεργος 
  13. ΔΙΑΛΥΝΑΣ Κωνσταντίνος του Νικολάου και της Μαρίας,γεν. 22/8/1979 στο Ηράκλειο-Κρήτης, Ιδιωτικός υπάλληλος, 
  14. ΚΕΣΑΠΙΔΗΣ Μιχαήλ του Χαράλαμπου και της Μαρίας, γεν. 16/9/1970 στη Θεσσαλονίκη, Μηχανικός αυτοκίνητων, 
  15. ΛΕΦΑΣ Γεώργιος του Χρήστου και της Δέσποινας, γεν. 24/5/1983 στο Κιλκίς, Ιδιωτικός υπάλληλος, 
  16. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος του Στέφανου κα της Πολυξένης, γεν. 29/11/1962 στο Κιλκίς, Δικηγόρος, 
  17. ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ Σπυρίδων του Γεωργίου και της Χριστίνας, γεν. 2/6/1979 στη Θεσσαλονίκη, Άνεργος.

Τα ευεργετικά οφέλη του γραψίματος

Είναι σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να μαθαίνουν να γράφουν πρώτα στον υπολογιστή και μετά να γράφουν με το μολύβι. 
Μόνο που αυτό είναι κάτι που ανησυχεί τόσο τους γονείς όσο και τους επιστήμονες.
Η έλλειψη εξάσκησης στο γράψιμο μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την ικανότητα κινητικότητας του παιδικού χεριού και για τη νοητική του εξέλιξη στο μέλλον. 
Γιατί τα παιδιά σ’ αυτή την ηλικία ανακαλύπτουν τη δεξιοτεχνία που υπάρχει στα δάχτυλά τους κι έτσι αναπτύσσουν και διευρύνουν τις ικανότητές τους στα άνω άκρα. Επίσης τέτοιου είδους λειτουργίες βοηθούν στη γενικότερη νοητική τους ανάπτυξη.
Εκτός από όλα αυτά, με τη συνεχόμενη χρήση του πληκτρολογίου υπονομεύεται η καλλιτεχνική έκφραση και η δημιουργικότητα του παιδιού.
Το γράψιμο με το στυλό, το μολύβι ή τον μαρκαδόρο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τρόπο επικοινωνίας για τον κάθε άνθρωπο και στην ουσία προάγει τη δημιουργικότητα του ατόμου και τη σωστή νοητική του εξέλιξη.
Γι’ αυτό θα ήταν σωστό να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να γράφουν, να ζωγραφίζουν, να δημιουργούν και να εκφράζονται. 
paidorama

Ο Παιδικός σταθμός

Ο χώρος του Παιδικού σταθμού υπάρχει από την στιγμή κατά την οποία η εξέλιξη της κοινωνίας δημιουργεί άλλες μορφές διαβίωση και ύπαρξης του ανθρώπου. Από την στιγμή κατά την οποία οι κοινωνικές ανάγκες οδήγησαν μαζικά την γυναίκα στον χώρο της εργασίας.  
Με αυτό τον τρόπο η κοινωνική ανάπτυξη άλλαξε την ισορροπία μέσα στην οικογένεια και άλλαξε και την λειτουργία της.

Βέβαια και τότε που οι γυναίκες δεν δούλευαν ακόμα, τότε που ο παιδικός σταθμός δεν αποτελούσε κομμάτι του σχεδιασμού της εθνικής εκπαίδευσης, τότε που τα παιδιά πηγαίναν στο σχολείο στα έξη, ή τα εφτά τους χρόνια, η αναγκαιότητα του παιδιού να έλθει σε επαφή με άλλα παιδιά ήταν άκρως σημαντική για το ίδιο. 
Αυτή η λειτουργία λοιπόν, εκπληρωνόταν στο οριοθετημένο χώρο της τότε γειτονιάς όπου δινόταν η δυνατότητα στο παιδί να συναντήσει τα άλλα παιδιά, στις αλάνες, όπως λέγαμε παλιά, δηλαδή σε χώρους τους οποίους δεν είχε καλύψει η οικιστική δόμηση. 
Άρα ο παιδικός σταθμός σήμερα είναι η εξέλιξη της γειτονιάς ή της αλάνας και δεν είναι μόνο μια αναγκαιότητα η οποία διαμορφώνεται λόγω της απασχόλησης των γονέων αλλά διαμορφώνεται περισσότερο από την ανάγκη να έρθει το παιδί σε επαφή με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, σε ένα χώρο ασφαλή. Αυτό το ρόλο παίζει σήμερα ο παιδικός σταθμός.
Δεν πάμε λοιπόν το παιδί μας στον παιδικό σταθμό
διότι δεν έχουμε απλά χρόνο,
αλλά διότι είναι αναγκαίο για την ομαλή ψυχοκοινωνική του εξέλιξη.

Κάπνισμα και Εγκυμοσύνη

Το Κάπνισμα είναι Ασυμβίβαστο με την Εγκυμοσύνη

Όταν μια έγκυος γυναίκα ανάβει ένα τσιγάρο τα βλαβερά και επικίνδυνα συστατικά του τσιγάρου όπως η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα φτάνουν στον πλακούντα απ’ όπου το έμβρυο απορροφά θρεπτικά συστατικά τα οποία επηρεάζουν την ανάπτυξη του.
Σύμφωνα με όλα αυτά η φυσιολογική λειτουργία του πλακούντα εμποδίζεται κυρίως λόγω της έλλειψης οξυγόνου. 

Δείτε ακόμα:

Κάπνισμα στην εγκυμοσύνη
Παθητικό κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Μία απόφαση
Τα πλεονεκτήματα που πρέπει να θυμάστε
Ο ρόλος του κοινωνικού και οικογενειακού περιβάλλοντος
Αντιμετώπιση στερητικών συμπτωμάτων
Αύξηση βάρους με την διακοπή του καπνίσματος
Επιμονή για σίγουρη επιτυχία

Ποια παιδιά κινδυνεύουν από ωτίτιδα

Οι ωτίτιδες είναι συνηθισμένες στα παιδιά και μπορεί να είναι χρόνιες. Η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών εξηγεί πως τα αγόρια παρουσιάζουν συχνότερα ωτίτιδες από τα κορίτσια και προσθέτει πως υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες κινδύνου που συντελούν ώστε τα παιδιά να παρουσιάσουν ωτίτιδα. 

Αυτοί είναι:
* Η εισπνοή καπνού από τα τσιγάρα των μεγάλων.
* Το προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό ωτίτιδων.
* Το περιβάλλον στον βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό.
* Η πρόωρη γέννηση ή το χαμηλό σωματικό βάρος κατά τη γέννηση.
* Τα κρυολογήματα ή άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού που παρουσιάζονται συχνά.
* Ο ύπνος με το μπιμπερό ή την πιπίλα στο στόμα.
* Το ιστορικό αλλεργικής ρινίτιδας.
* Το να μιλούν σαν να έχουν ρινική συμφόρηση (μπούκωμα).
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Ελληνική Μυθολογία: Νάρκισσος και Ηχώ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσωπα στην Ελληνική Μυθολογία ήταν και ο Νάρκισσος. Ένας ωραίος νέος της Βοιωτίας, γιος της Νύμφης Λειριώπης και του ποταμού Κηφισού χάριν του οποίου και αναπτύχθηκαν πολλές παραδόσεις.
Η γνωστότερη όμως και περισσότερο διαδεδομένη παράδοση για τον Νάρκισσο ήταν η παρακάτω που οφείλεται στον Οβίδιο (στο έργο του "Μεταμορφώσεις" ΙΙΙ 342).


Σύμφωνα μ΄ αυτή ο ωραίος Βοιωτός νέος, απασχολημένος να θαυμάζει την καθ΄ όλα άριστη σωματική του διάπλαση από τις όχθες ποταμού, στα νερά αυτού, δεν έδωσε καμία προσοχή ή δεν ανταποκρίθηκε στον εκδηλούμενο έρωτα της Νύμφης Ηχούς η οποία και συνεχώς τον καλούσε.
Αποτέλεσμα ήταν η μεν φωνή της Ηχούς να εξασθενεί συνέχεια σε τρόπο ώστε ν΄ ακούγονται μόνο οι τελευταίες συλλαβές και να σβήνει, ο δε Νάρκισσος να πεθαίνει αυτοθαυμαζόμενος στο νερό του ποταμού που το χρησιμοποιούσε σαν καθρέφτη.

Τοξικές βόμβες είναι θαμμένες στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου!

Όταν τα δημοσιογραφικά μαγνητόφωνα κλείνουν, βγαίνουν αλήθειες που τρομάζουν για τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων στη χώρα μας και στην περιοχή μας. 

Γιατί, αν τα τελευταία χρόνια ελέω Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν στριμωχτεί κάπως τα πράγματα για τις ελληνικές ελεγκτικές αρχές, τα προηγούμενα χρόνια οι όποιες προσπάθειες μόνον ως ημιτελείς και σπασμωδικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Επομένως οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τις προσπάθειες της Νομαρχίας να εντοπίσει την παρουσία τοξικών αποβλήτων στο εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για τους υποψιασμένους…
Αποκάλυψη: Θαμμένες τοξικές ουσίες στην περιοχή της Β΄ ΒΙ.ΠΕ
Όπως μας εξομολογείται άνθρωπος της ΝΑΜ που για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και ο οποίος επί χρόνια ασχολείται με τα θέματα των ελέγχων, είναι γνωστό σε πολλούς ότι σε οικόπεδο που ανήκει σε γνωστή βιομηχανία της Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου έχουν θαφτεί εδώ και χρόνια βαρέλια με PcB’s, μία επικίνδυνη και άκρως τοξική ουσία που συναντάται στους πυκνωτές και στους μετασχηματιστές και που αποδεδειγμένα από το σύνολο της διεθνούς επιστημονικής αλληλογραφίας προκαλεί καρκινογενέσεις, καθώς η υδατοδιαλυτότητά της στο έδαφος προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες, μέσω του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και μέσω του νερού στον άνθρωπο. 
Τίποτα στη γύρω περιοχή δεν έχει φυτρώσει όλα αυτά τα χρόνια, όπως αποκαλύπτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ίδια πηγή της ΝΑΜ και κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να είναι βέβαιος, αν έχουν μολυνθεί υδάτινες λεκάνες ή καλλιέργειες σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Τα PcB’s τα τελευταία χρόνια έχουν απαγορευτεί και σιγά - σιγά η χρήση τους μειώνεται σταδιακά.  
Ποιος όμως μπορεί να αποκλείσει ότι δύο- τρεις ή περισσότεροι μετασχηματιστές ή πυκνωτές δεν χρησιμοποιούνται από κάποιο συνεργείο ή από μία μικρή βιοτεχνία; λέει ο ίδιος άνθρωπος, τον οποίο αναζητήσαμε, προκειμένου να ξετυλίξουμε το κουβάρι για τον τρόπο διάθεσης των επικίνδυνων και τοξικών στερεών και υγρών αποβλήτων στην περιοχή μας.
Ακόμη και τα χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, όταν καούν με άλλα άχρηστα υλικά, εκλύουν φουράνια και διοξίνες, που ναι μεν δεν εισέρχονται στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, ωστόσο επικάθονται...
περισσότερα: magnitis

Ο Καλαμάρης και το φιάσκο της Καθαρής Δευτέρας...

Προσοχή, Προσοχή, όσοι γονείς έχετε παιδιά που έχουν πάθος με τον Μπομπ Σφουγγαράκη, μην παίρνετε τα παιδιά σας σε ψαροταβέρνα, όπου σερβίρεται καλαμάρι...
Ναι ξέρω, πιστεύετε ότι παραήπια σήμερα και δεν ξέρω τι λέω και τι γράφω. Κι όμως, μόλις ο γιος μου αντίκρυσε το γεμιστό καλαμάρι, το αναγνώρισε και αφού έκανε πρώτα μια διερευνητική ερώτηση για να σιγουρευτεί, μετά ρώτησε: "και θα το φάμε;"
Τσίμπησα και με χαρά του απάντησα ότι "όχι μόνο θα το φάμε, αλλά είναι και νοστιμότατο"!!!
Τέρμα, από εκείνη την στιγμή η εκδρομή τέλειωσε με τον χειρότερο τρόπο. Δεν θέλω να σταθώ στις τσιρίδες και στα κλάματα που έμπηξε, δεν θέλω να κολλήσω στο ότι όλη η ψαροταβέρνα είχε γυρίσει και κοιτούσε έναν πεντάχρονο να χτυπιέται σαν την Συνοδινού στην Επίδαυρο, ότι το Καλαμάρι είναι φίλος του...
Αυτό που μου έμεινε είναι ότι με χτυπούσε με λύσσα κραυγάζοντας "να πεθάνεις, να πεθάνεις, να σε φάνε οι άλλοι"...
Χωρίς να θέλω να πολυλογήσω, όλες οι προσπάθειες να ξεχαστεί πήγαν στράφι, όπου αλλού και να τον πήγα, με όποιον τρόπο κι αν προσπάθησα να τον δωροδοκήσω, απέτυχα, η μέρα είχε ήδη χαλάσει, δεν ήθελε να αφήσει την αγκαλιά της μάνας του και με κοιτούσε λες και του είχα κάνει το χειρότερο κακό...
Έτσι, μετά από κάμποσες χαμένες ανούσιες ώρες, γυρίσαμε στην Άρτα, μέσα στα δάκρυα και στα αναφιλητά και τώρα που σας γράφω, η μάνα του προσπαθεί να τον ηρεμήσει και να τον κοιμίσει...
Να θυμηθώ να εξαφανίσω πριν ξυπνήσει, όλα τα DVD με ζωάκια και λοιπά δυνητικά φαγώσιμα. Εξαιρείται ο Ποπάϋ, έτσι κι αλλιώς το σπανάκι με αναγουλιάζει...