Σελίδες

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το δίχρονο κοριτσάκι του επειδή… ήθελε να δει τον αγώνα ΗΠΑ-Γκάνα

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα κοριτσάκι δυο ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όταν ο πατέρας του το ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου επειδή… ήθελε να δει τον αγώνα ΗΠΑ-Γκάνα. 
Ο 27χρονος άνδρας τόνισε πως δεν άντεχε τα κλάματα της κόρης του και δικαιολογήθηκε στην αστυνομία πως ήθελε να βρει έναν τρόπο να την κάνει να ησυχάσει...
....
Το κοριτσάκι έφερε βαριά κατάγματα, μώλωπες και σπασμένα κόκαλα, όπως αποκάλυψε μετά από μερικές ώρες η ιατροδικαστική εξέταση. 
Ο πατέρας θα δικαστεί τη Δευτέρα και όλα δείχνουν πως θα καταδικαστεί σε θανατική ποινή, ενώ τα άλλα τέσσερα παιδιά του δόθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες.
Πηγή

Ο ποταμός Κηφισός αναπνέει

Από τους Δρ. Σταμάτη Ζόγκαρη (Γεωγράφο –Βιολόγο), Λεωνίδα Βαρδάκα (Ιχθυολόγο) και τον Νίκο Κούτσικο (Ιχθυολόγο)

Παρά τη έντονη ρύπανση του ποταμού και τα προβλήματα υποβάθμισης του παραποτάμιου τοπίου, ο Κηφισός αντιστέκεται. Ένα ψάρι μήκους 31 εκατοστών (αλλά και αμέτρητα ακόμα μικρότερα) το αποδεικνύει.


Μεγαλόσωμος Ποταμοκέφαλος στην περιοχή Αδάμες,
στη Νέα Κηφισιά!
Το ποτάμι είναι ζωντανό.
Πρόσφατη φωτογραφία των συγγραφέων του άρθρου
Αν ρωτήσεις έναν Αθηναίο κατά που πέφτει το ποτάμι θα σε στείλει στην Πέτρου Ράλλη και την Ιερά Οδό. Η Εθνική Οδός έχει αποτυπωθεί στην συνείδηση όλων ως το Ποτάμι, και τωρα που μετατρέψαμε τον Κηφισό σε έναν μεγάλο αστικό υπόνομο, θεωρούμε οτι εξαφανίστηκε. Πράγμα αναληθές.
Ύστερα από 2 δειγματοληπτικές επισκέψεις της ιχθυολογικής ομάδας του Ινστιτούτου Εσωτερικών Υδάτων του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (12/6/2010 και 16/6/2010) στον ποταμό Κηφισό, αποδείχθηκε οτι το ποτάμι ακόμα αναπνέει. Στο ύψος από το Νοσοκομείο των Αγίων Ανάργυρων και πάνω εντοπίστηκαν μεγάλοι πληθυσμοί από ποταμοκέφαλους (Squalius sp.) και μπριάνες (Barbus sp.), αλλά δυστυχώς πουθενά το απειλούμενο ενδημικό είδος, που είχε καταγραφεί κατά το παρελθόν στον Κηφισό, το Αττικόψαρο (Pelasgus marathonicus). Προς το παρόν, δεν μπορεί να εξαχθεί με ασφάλεια οτι το Αττικόψαρο εξαφανίστηκε καθώς επίσης δεν μπορεί να πεί κάποιος με σιγουριά το πότε και πώς βρέθηκαν τα άλλα είδη στο ποτάμι. Ενδεχομένως, κάποιοι εισήγαγαν τα ψάρια στο σύστημα. Επιπλέον, δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός να βρίσκονται και άλλα είδη ακόμα και το Αττικόψαρο σε άλλα σημεία του ποταμού.

Φυσικά πλατανοδάση, ιτιές, λυγαριές, νεροκάρδαμο,
μυρτιές και κράταιγοι
– παραποτάμιο δάσος στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
Φωτογραφία των συγγραφέων του άρθρου
Έως και σήμερα η Πολιτεία δεν γνώριζε πώς και τι να ερευνήσει στον Κηφισό και τα πολλαπλά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει επικάλυπταν την οικολογική σπουδαιότητα του. Ο Κηφισός έχει στιγματιστεί αρνητικά λόγω της σοβαρής υποβάθμισης και των πολεοδομικών συγκρούσεων που σκιάσανε τις ευκαιρίες ανάπτυξης μιας προστατευόμενης φυσικής περιοχής μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Αντί να ερευνηθεί και να αναγνωριστεί η σημασία της φύσης, για να αποκατασταθεί και να βρεθούν τρόποι οργάνωσης ενός νέου πάρκου – όλοι απλά πονάμε ή ξεχνάμε τον Κηφισό.
Ωστόσο, ο Κηφισός δεν είναι μια χαμένη υπόθεση –  αξίζει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις φυσικές ομορφιές του και να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα που τον υποβαθμίζουν! Τώρα όλοι γνωρίζουμε πως ο Κηφισός αναπνέει…

oikoinfo

Ισοκράτης: Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται


Ο Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.), λίγο πριν την κατάρρευση της Αθήνας:
*
«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.»
*
Λόγια που ηχούν σαν να γράφτηκαν για την τωρινή Ελλάδα! (περίπου 2400 χρόνια μετά!)


Μας το έστειλε ο Αντώνης

Δωδεκάχρονη πέθανε πάνω στη γέννα YEMEN: 12 YR.OLD GIRL DIES IN CHILDBIRTH...

12χρονη, η οποία είχε παντρευτεί δια της βίας άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή από αιμορραγία, την ωρα που έφερνε στον κόσμο το μωρό της, στο νοσοκομείο Χάτζα, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Σαναά.

Friday, April 09, 2010

YEMEN: 12 YR.OLD GIRL DIES IN CHILDBIRTH...

Είναι η επόμενη; Is she next?

September 14, 2009 

Yemeni girl, 12, dies in painful childbirth

Η μη κυβερνητική οργάνωση αναφέρει στην ανακοίνωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι η μικρή έμεινε έγκυος στα 12 χρόνια της και το βρέφος γεννήθηκε νεκρό.
Είχε εγκαταλείψει το σχολείο και παντρεύτηκε σε ηλικία 11 ετών πιεζόμενη απο την οικογένειά της που αντιμετωπίζει βιοποριστικά προβλήματα,αναφέρεται στην ανακοίνωση με την προσθήκη ότι ο πατέρας της πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

Συνήθης πρακτική οι γάμοι διά της βίας
Διερυμένη πρακτική αποτελούν οι γάμοι διά της βίας στην Υεμένη, μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Πέρυσι μία 8χρονη πήρε διαζύγιο και η περίπτωσή της έφερε στο φως την κατάσταση χιλιάδων κοριτσιών που παντρεύονται δια της βίας.
Είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά του πατέρα της που την είχε αναγκάσει να παντρευτεί με ένα άνδρα κατά 20 χρόνια μεγαλύτερό της.