Σελίδες

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Robert Miles - Children (Παιδιά)

Καλημέρα σας,
με ένα εξαιρετικό κομμάτι από την trance/ambient σκηνή των 90'ς μέσα σε "Ιδανική εκπομπή" για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή στο γεγονός ότι υπάρχουν καταπληκτικά πράγματα σε όλα τα είδη της μουσικής... 

Robert Miles - Children


Ο Ρόμπερτ Μάιλς, εκ των αγαπημένων παιδιών του MTV με αυτό το clip , Ιταλο-Ελβετικής προέλευσης, χρωστώντας πολλά στον "παππού" Ζαν Μισέλ Ζαρ (όπως λέγαμε και αλλού...) υπογράφει με το δικό του τρόπο ένα από τα ωραία κλασικά της γενιάς του.

Amflora: Γενετικά τροποποιημένη ποικιλία πατάτας από την Κομισιόν Πατάτα: Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων

Έντονες αντιδράσεις από τους Ευρωπαίους Οικολόγους και την Greenpeace.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να επιτρέψει την καλλιέργεια στην κοινοτική Ευρώπη μίας γενετικά τροποποιημένης ποικιλίας πατάτας, της Αμφλόρα,  
που είναι προϊόν της γερμανικής εταιρείας BASF, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις στους κόλπους της Κομισιόν για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων.

Το άμυλο της πατάτας Amflora (προορίζεται μόνο για ζωοτροφή) περιέχει αμυλοπηκτίνη, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του μπετόν... (φωτ. ΑΠΕ)
για περισσότερα στο πράσινο χαμομηλάκι


Η θρεπτική αξία της πατάτας

Η πατάτα είναι μια πλούσια φυσική πηγή σε πολλά θρεπτικά συστατικά που ξεχωρίζει για τη μεγάλη διατροφική και της αξία.
Η πατάτα είναι ένα κηπευτικό που αποτελείται από 80% νερό και 20% περίπου ξηρή ουσία.
Συγκεκριμένα, στα 100 γραμμάρια περιέχει 18 γραμμάρια υδατάνθρακες, 2 γραμμάρια πρωτεΐνη, 0,1 γραμμάρια λίπους, 1-3 γραμμάρια φυτικές ίνες, βιταμίνες B και C και ανόργανα άλατα ασβεστίου, φωσφόρου, σιδήρου, καλίου και νατρίου.
Μια μέτρια πατάτα περιέχει 0,11 μικρο-γραμμάρια θειαμίνη, 0,20 μικρογραμμάρια πυριδοξίνη και 1,4 μικρογραμμάρια Νιασίνη.
Όταν η πατάτα τρώγεται με τη φλούδα της είναι καλή πηγή σε φυτικές ίνες που έχουν ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό.
Σήμερα με τις νέες τάσεις της υγιεινής διατροφής που έχουν σαν πρότυπο την παραδοσιακή μας «Μεσογειακή Δίαιτα» η πατάτα όπως και τα λαχανικά, βρίσκονται στη βάση της δομής της Πυραμίδας τα οποία συστήνονται να καταναλώνονται καθημερινά.
περισσότερα...

Amflora: Γενετικά τροποποιημένη ποικιλία πατάτας από την Κομισιόν

Έντονες αντιδράσεις από τους Ευρωπαίους Οικολόγους και την Greenpeace. SOS για γονίδιο που ανθίσταται στα αντιβιοτικά. Μέτωπο κατά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ζητεί ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να επιτρέψει την καλλιέργεια στην κοινοτική Ευρώπη μίας γενετικά τροποποιημένης ποικιλίας πατάτας, της Αμφλόρα, που είναι προϊόν της γερμανικής εταιρείας BASF, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις στους κόλπους της Κομισιόν για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων.
Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΑΪΣΕ της γερμανικής εταιρείας BASF κρατά γενετικά
τροποποιημένες πατάτες της ποικιλίας Αμφλόρα, που έλαβε την έγκριση
της Κομισιόν για καλλιέργεια στην ΕΕ
Το άμυλο της πατάτας Amflora (προορίζεται μόνο για ζωοτροφή) περιέχει αμυλοπηκτίνη, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του μπετόν... (φωτ. ΑΠΕ)
Πρόκειται για ιστορικό γεγονός διότι, για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια (1998), η Κομισιόν επιτρέπει την καλλιέργεια ενός γενετικά τροποποιημένου φυτού παρά το γεγονός ότι η ίδια διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι αυτός ο ΓΤΟ προορίζεται για την κτηνοτροφία και για βιομηχανική χρήση, δηλαδή για την παραγωγή αμύλου.
Χθες, επίσης, η Κομισιόν επέτρεψε την εμπορία στην Ευρώπη τριών ποικιλιών γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού που είναι παράγωγα-μεταλλάξεις του καλαμποκιού ΜΟΝ 863 της Μονσάντο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή είναι λιγότερο θεαματική, επειδή δίνονται τακτικά εγκρίσεις για την εμπορική διάθεση εισαγόμενων προϊόντων.
Μέχρι σήμερα το μόνο γενετικά τροποποιημένο φυτό που επιτρεπόταν να καλλιεργηθεί στην ΕΕ ήταν το καλαμπόκι ΜΟΝ 810 της αμερικανικής Μονσάντο, το οποίο είχε λάβει άδεια το 1998, πριν επιβληθεί μορατόριουμ.
Η απόφαση της Κομισιόν που δίνει το «πράσινο φως» για την καλλιέργεια και διάθεση στις ευρωπαϊκές αγορές μεταλλαγμένης πατάτας βασίζεται σε γνωμοδότηση του αγγλοκρατούμενου Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΟΑΤ), που θεωρεί ότι αυτή η πατάτα δεν συνιστά απειλή για την υγεία και η μετάλλαξή της δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ενίσχυση της περιεκτικότητάς της σε αμυλοπεκτίνη, συστατικό του αμύλου, που χρησιμοποιεί η βιομηχανία για την κατασκευή χαρτιού, υφασμάτων και... τσιμέντου.

Μελέτες
Περιέχει, όμως, και ένα γονίδιο που ανθίσταται στα αντιβιοτικά. Και αυτό ακριβώς προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οικολόγων που ζητάνε εδώ και δέκα χρόνια τη διεξαγωγή μελετών για να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι βλαβερό στην υγεία το «πέρασμα» αυτού του γονιδίου που είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά, στο κρέας και το γάλα των ζώων που θα το καταναλώσουν και στη συνέχεια στους ανθρώπους που θα είναι και οι τελικοί καταναλωτές. Σημειώνεται ότι ο ΠΟΥ και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων με την ανθεκτικότητα σε αντιβιοτικά της πατάτας Αμφλόρα.
Oι οικολόγοι φοβούνται μήπως συμβεί αυτό που είχε συμβεί παλαιότερα με γενετικά μεταλλαγμένο καλαμπόκι, το οποίο προκαλούσε καρκίνο στο συκώτι των πειραματόζωων που το έτρωγαν.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μ. Μπαρόζο βιάστηκε να περάσει αμέσως, έναν μόλις μήνα αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Επιτροπή, την καλλιέργεια αυτής της καυτής πατάτας, διότι το θέμα αυτό είχε κολλήσει στην προηγούμενη Κομισιόν στην οποία ο Έλληνας επίτροπος Στ. Δήμας είχε εναντιωθεί στην έγκρισή της.
Υπενθυμίζεται ότι επτά κοινοτικές χώρες, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο και η Πολωνία, έχουν απαγορεύσει την καλλιέργεια ΓΤ Οργανισμών, από φόβο μήπως αυτοί μολύνουν τόσο το έδαφος όσο και τις παραδοσιακές καλλιέργειές τους.
Άμεσες και έντονες ήταν οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων Οικολόγων, οι οποίοι δήλωσαν σοκαρισμένοι από την απόφαση. Ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας επέκρινε, επίσης, τη σχετική απόφαση, καλώντας τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο με την Ιταλία κατά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. 
Η Γκρίνπις κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν άμεσα σε εθνικές απαγορεύσεις της καλλιέργειας της μεταλλαγμένης πατάτας, ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση της οργάνωσης Φίλοι της Γης.

Γ. Δαράτος

Εκπαιδευτικό Εργαστήρι «Ο Miró γλύπτης» Για παιδιά 5-12 ετών

Joan Miro sculpture
Τα Σάββατα 6, 13, 20 και 27 Μαρτίου 
και τις Κυριακές 7, 14, 21 και 28 Μαρτίου 2010 μία εκπαιδευτική ομάδα από το Ίδρυμα Pilar i Joan Miró διαμορφώνει στον Ελληνικό Κόσμο ένα εργαστήριο, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν τις διαφορετικές ερμηνείες που μπορεί να έχει ένα έργο Τέχνης. 
Καθένας μας έχει διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο. Μια εικόνα μπορεί να φαίνεται διαφορετική ανάλογα με το ποιος την αντικρίζει.
Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί μια νέα σχέση με όσα μας περιβάλλουν, καθώς τα αντικείμενα αυτά γίνονται πρωταγωνιστές πιθανών ερμηνειών των έργων του Miró. 
Στις δραστηριότητες του προγράμματος περιλαμβάνεται και ξενάγηση στην έκθεση «Ο Miró της Μαγιόρκα».
Για παιδιά 5-12 ετών
Το πρόγραμμα υλοποιείται στον «Ελληνικό Κόσμο» κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 254 0632
Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Παιδιά - εργάτες στην Apple! Εκμετάλλευση χωρίς όρια!

Παντού τελικά γίνονται τα απίστευτα!
Το χρήμα είναι πάνω από όλα και αυτό έχει άσχημες συνέπειες...
Τον περασμένο χρόνο βρέθηκαν τουλάχιστον 11 παιδιά 15 ετών σε 3 εργοστάσια με τα οποία συνεργάζεται η Apple. Το γεγονός έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και η ίδια η εταιρεία το παραδέχτηκε μετά από έρευνα που έκανε. 
Τα πράγματα ευτυχώς αλλάζουν και οι υπεύθυνοι της Apple ζητούν να μάθουν με ποιον τρόπο μπήκαν τα παιδιά στο εργοστάσιο. Ζητούν επίσης να αλλάξει ο τρόπος πρόσληψης για να βεβαιωθεί ότι δε θα γίνει ξανά κάτι τέτοιο στο μέλλον. 
Η Apple δεν έδωσε στοιχεία για το σε ποια εργοστάσια ακριβώς βρέθηκαν οι ανήλικοι αλλά είναι γνωστό ότι συνεργάζεται με εργοστάσια σε Κίνα, Ταίβάν, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες κ.α
Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι πλέον δεν υπάρχουν ανήλικοι εργαζόμενοι στα εργοστάσια αυτά και πως είτε τους έδιωξαν είτε μεγάλωσαν και ενηλικιώθηκαν πια. 
Τι να πει κανείς; Θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε κάτι τέτοια σοβαρά θέματα.
Δημοσίευση από Sportime.gr

Πασχαλινό παζάρι


Πασχαλινό  παζάρι

Για τα παιδιά κάτω των τριών ετών που ζουν
με τις φυλακισμένες μητέρες τους
 και για τις άπορες των γυναικείων φυλακών Ελαιώνα Θήβας.

*  Αντικείμενα τέχνης,
*  έργα των φυλακισμένων γυναικών,
*  βιβλία,
*  ρούχα,
*  και πολλά άλλα θα διατίθενται σε συμβολικές τιμές.

Το «ξεblogάρισμα» είναι μια παρέα blogger που εδώ και πάνω από δυο χρόνια ασχολούνται έμπρακτα
με τις ανάγκες των παιδιών και των άπορων γυναικών που ζουν στις γυναικείες φυλακές Θηβών,
στέλνοντάς τους είδη πρώτης ανάγκης,
διοργανώνοντας party/bazaar
και ευαισθητοποιώντας τον κόσμο μέσα από τα blog τους.

*Παράλληλα με το bazaar θα συλλέγονται είδη όπως:
πάνες, παιδικά ρούχα (έως 3 ετών), παιχνίδια, ήδη προσωπικής υγιεινής κ.ά.


Πρόγραμμα: Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 , 11.00- 20.00 ,
στο CABARET VOLTAIRE, Μαραθώνος  30 - Μεταξουργείο.

Περισσότερες πληροφορίες: xeblogarisma.blogspot.com



Easter Bazaar
For children under three years, living with their mothers in prison,
and for women with no financial means from the
Women’s Prison of Eleonas, in Thebes.
*  Art pieces,
*  art work by the women in prison,
*  books,
*  clothes,
*  and many other items will be available for symbolic prices.
‘Xeblogarisma’ is a group of bloggers who have, for over two years, been actively attending to the needs of the children and financially disadvantaged women, living in the Women’s Prison in Thebes,
collecting and sending everyday-need items,
organizing parties/bazaars,
and raising awareness through their blog spot.

During the bazaar, there will be a collection team for prison interns, with items like: diapers, children’s clothes (up to 3 yrs old), toys, personal hygiene items, etc.
Programme: Saturday 13th and Sunday 14th of March, 11.00-20.00,
at CABARET VOLTAIRE, Marathonos 30, Metaxourgeio.

Η δωδεκάχρονη Αριάδνη μας χρειάζεται...

Ώρες αγωνίας περνάει τις τελευταίες ημέρες μια πολύτεκνη οικογένεια από την περιοχή Φέρμα στην Ιεράπετρα καθώς το 12χρονο κοριτσάκι τους που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και πάσχει από λευχαιμία έχει ανάγκη αιμοπεταλίων.

Την Παρασκευή, που η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη για τη ζωή του παιδιού, κινητοποιήθηκαν η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σουργιαδάκης, ο Σύλλογος Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολής και άλλοι φορείς που με ανακοινώσεις μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης θέλησαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, παρακινώντας τον κόσμο να μεταβεί στο Νοσοκομείο Άγιο Νικόλαο και να δώσει αίμα για να βρεθούν οι κατάλληλοι δότες.

Υπήρξε επίσης επικοινωνία με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο ώστε να προγραμματιστεί μια έκτακτη αιμοδοσία, όμως η όλη διαδικασία που απαιτείται για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να γίνει μέσω κινητής μονάδας αιμοληψίας.

Όσοι επιθυμούν να... προσφέρουν αιμοπετάλια για τη μικρή Αριάδνη, μπορούν να μεταβούν σε όποιο νοσοκομείο μπορεί να γίνει αιμοδοσία (για το Νομό Λασιθίου γίνεται μόνο στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου).


Δυστυχώς το ατυχές αυτό περιστατικό φέρνει για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια την ανάγκη ίδρυσης τμήματος αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ένα ίδρυμα που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους του Νομού μας και όχι μόνο.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ στην "Ανατολή"