Σελίδες

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Χρειαζόμαστε άμεσα άλλη μία Γη για να επιβιώσουμε Living Ρlanet Report

Άκρως ανησυχητική είναι η έκθεση Living Ρlanet Report 
την οποία συντάσσουν κάθε δύο χρόνια μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η WWF 
και η Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου. 

Σύμφωνα με την εφετινή έκθεση, αν ο άνθρωπος δεν σταματήσει την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Γης, σε 20 χρόνια θα τους έχει εξαντλήσει και για να επιβιώσει η ανθρωπότητα θα χρειάζεται πλέον μια... δεύτερη Γη.
Η έκθεση αναφέρει ότι ο άνθρωπος απομυζά τους φυσικούς πόρους του πλανήτη 1,5 φορές ταχύτερα από τον ρυθμό αναπλήρωσής τους και έτσι ως το 2030 για να υπάρχει τροφή, πόσιμο νερό αλλά και δυνατότητα απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να υπάρχουν τόσοι φυσικοί πόροι όσοι βρίσκονται σε δύο πλανήτες σαν τη Γη. 
Η έκθεση δημοσιεύθηκε λίγα 24ωρα πριν από τη σύνοδο στην Ιαπωνία, όπου 190 κράτη θα συζητήσουν το πώς θα μπορέσουν από κοινού να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη και να εμποδίσουν την εξαφάνιση των απειλούμενων ειδών πανίδας και χλωρίδας. 
Οι ερευνητές που συνέταξαν την έκθεση μελέτησαν χιλιάδες είδη και τις επιπτώσεις που έχουν στους πληθυσμούς τους σε όλον τον κόσμο οι συνεχείς μεταβολές στη χρήση της γης από τον άνθρωπο αλλά και γενικότερα η ανθρώπινη δραστηριότητα. Δημιούργησαν μάλιστα έναν δείκτη υγείας και ομαλής διαβίωσης των ειδών σε κάθε περιοχή του πλανήτη. 
Η κατάσταση είναι δραματική στις τροπικές περιοχές, αφού ο δείκτης εμφανίζει μείωση της υγείας και της ομαλής διαβίωσης των ειδών που ζουν εκεί σε ποσοστό που αγγίζει το 60% σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία των προηγούμενων δεκαετιών. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι πληθυσμοί των ειδών στις τροπικές περιοχές να εμφανίζουν μείωση κατά 70%.   Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα πλούσια κράτη απομυζούν κατά μέσον όρο πέντε φορές περισσότερο τους φυσικούς πόρους του πλανήτη σε σχέση με τις αναπτυσσόμενες χώρες και μάλιστα ο δυτικός κόσμος βασίζει τη διαβίωσή του στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων των φτωχών χωρών. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το 2050 ο πληθυσμός των ανθρώπων θα είναι 9,2 δισεκατομμύρια και με βάση τα σημερινά δεδομένα ακόμη και αν το σύνολο της ανθρωπότητας ακολουθήσει ένα πολύ λιτό διαιτολόγιο, ανάλογο με αυτό που ακολουθούν οι κάτοικοι χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (π.χ. Μαλαισία), θα χρειάζονται φυσικοί πόροι 0,3 φορές περισσότεροι από αυτούς της Γης. Αν οι άνθρωποι ακολουθήσουν «δυτικό διαιτολόγιο» (π.χ. ιταλικό) απαιτούνται φυσικοί πόροι δύο πλανητών σαν τη Γη.
Βήμα
(15.10.2010).

Μια 14χρονη γράφει για το AIDS

Μια συγκλονιστική επιστολή έγραψε η 14χρονη μαθήτρια Κωνσταντίνα Σαρρή, η οποία κέρδισε στον μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης των Ελληνικών Ταχυδρομίων, με θέμα “Γράψτε ένα γράμμα σε κάποιον για να του εξηγήσετε γιατί είναι σημαντικό να μιλάει κανείς για το AIDS καθώς και να προστατεύει τον εαυτό του από την ασθένεια αυτή”.  
Η έκθεση της 14χρονης Κωνσταντίνας πλημμυρίζει από συναίσθημα και αφήνει όλους με το στόμα ανοιχτό τόσο για τις γνώσεις της πάνω στο θέμα όσο και στον ώριμο τρόπο που το αντιμετωπίζει. 

«Αγαπημένοι μου φίλοι,

Τον εαυτό μου δεν τον αγάπησα ποτέ. ΄Εχω πατήσει το pause στη ζωή μου. Αυτή θα επιλέξει τη συνέχεια. Σήμερα πλέον, κάθομαι με τις ώρες και κοιτώ τον ουρανό. Δεν φοβάμαι πλέον το θάνατο όπως τον πρώτο καιρό. Το μόνο που με πονά είναι η μοναξιά μου, η κενή ζωή μου. Δεν έχει σημασία. Με τις θεραπείες παρατείνω τη ζωή μου, περιμένοντας τη στιγμή που θα αποχωριστώ αυτό το άθλιο και άρρωστο σώμα. Όταν αυτή η στιγμή φτάσει, θέλω επιτέλους να είμαι ελεύθερη και να πετώ με τον αέρα. Να μπορέσω να πετάξω, να ταξιδέψω, να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου, ναι αυτά ενός παιδιού. Να είμαι ελεύθερη να κάνω επιτέλους ο,τι θέλω, γιατί σήμερα δεν μπορώ να το κάνω, τα φάρμακα δεν μου το επιτρέπουν. Να μπορώ να μιλήσω ελεύθερα χωρίς αυτό το βλέμμα, γεμάτο οίκτο. Όταν το λέω, δεν αναζητώ τον οίκτο αλλά την αλήθεια. Δεν μπορώ αυτό το βλέμμα γεμάτο οίκτο, το βλέμμα που λέει τι κρίμα τόσο μικρή να πεθαίνει. Ναι, γιατί ακόμα πεθαίνουμε από τον ιό του AIDS. Ξέχασα όμως ότι η ζωή – όσο διάρκεια και να ΄χει – είναι όμορφη και μοναδική.

Κάθε στιγμή της αξίζει να τη ζεις.

Ασφαλώς, τα προβλήματα υγείας είναι τα σοβαρότερα αλλά ο σύγχρονος άνθρωπος έχει τόσα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αγνοεί και περιφρονεί ανθρώπους σαν εμένα. Είναι σημαντικό να μπορούμε να μιλήσουμε για το AIDS. Δεν είναι ντροπή. Είναι ανάγκη! Και είναι ανάγκη για το μέλλον και για τα νέα παιδιά που οφείλουν να γνωρίζουν πώς να προστατευτούν. Αυτό που δεν έκαναν οι άλλοι απλόχερα και τρυφερά σ΄εμένα το κάνω τώρα εγώ για όλους εσάς! Αναμφίβολα, όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι ο ιός του AIDS σκιάζει αρκετά χρόνια τώρα την οικονομική άνθιση και τον υλικό ευδαιμονισμό που χαρακτηρίζουν τις κοινωνίες σήμερα. Κοντεύει να γίνει η καινούργια μάστιγα της ανθρωπότητας, καθώς παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις και απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο ιός μεταδίδεται μέσω μετάγγισης, όπως συνέβη σε μένα, από τη μολυσμένη μητέρα στο νεογνό ή με τη σεξουαλική επαφή. ΄Ολοι σας οφείλετε να γνωρίζετε πως το AIDS δε μεταδίδεται με την καθημερινή συναναστροφή ούτε με τα βιολογικά υγρά. Γι΄ αυτό το λόγο δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης κατά την κοινή οικογενειακή, σχολική ή εργασιακή συμβίωση με ασθενείς με AIDS, ούτε με τη χρήση κοινών οικογενειακών σκευών.

Εγώ όμως δε γνώριζα τότε και πολύ περισσότερο δεν ήξεραν οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γνωστοί μου, που ξαφνικά απομακρύνθηκαν από κοντά μου. Που ήταν όλοι αυτοί όταν τους χρειαζόμουν; ΄Όταν ήθελα λόγια αγάπης, συμπόνοιας, συμπαράστασης και ελπίδας; Αναμφισβήτητα, η επιδημία δείχνει πως η επιστημονική παντοδυναμία και η αλαζονεία του ανθρώπου δεν έχουν αντίκρυσμα και καταρρέουν μπροστά σε νέα προβλήματα. Μερικοί ισχυρίζονται πως τέτοιες ασθένειες είναι η τιμωρία του Θεού για την αμαρτία και τη διαφθορά της εποχής μας και άλλοι πάλι θρηνούν και προφητεύουν τη συντέλεια του κόσμου.  Αλλού βρίσκεται ο κίνδυνος από το AIDS και, πιο συγκεκριμένα, στη στάση που τηρούμε απέναντι στους φορείς, καθώς ασθενείς με AIDS – και μάλιστα παιδιά – δε γίνονται δεκτά σε σχολεία. Ο φόβος γίνεται πανικός και πολλοί αντιδρούν υστερικά μπροστά στην αρρώστια. 

Επιπρόσθετα, πυκνώνουν οι επιθέσεις ενάντια στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ομοφυλόφιλοι, οι πόρνες ή οι ναρκομανείς. Επιπλέον συγκρούονται ατομικά και κοινωνικά καθήκοντα καθώς από τη μια θα πρέπει να διαφυλάξει κανείς την υγεία του και από την άλλη θα πρέπει να μην απομακρυνθεί από την κοινωνία. Πολλοί καταλήγουν στον κοινωνικό ρατσισμό, στην απομόνωση και την περιθωριοποίηση φορέων και ασθενών. Απέναντι σ΄ όλα αυτά κρίνεται αναγκαίο, άτομα και κοινωνία, να καταλάβουμε ότι το AIDS είναι μια αρρώστια που προλαμβάνεται και με την οποία πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε. Είναι πρόβλημα όλων μας και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε το ρατσισμό τρόπο ζωής, να κλείσουμε σε γκέτο και φυλακές συνανθρώπους μας, ξέχωρα από τις δυσκολίες που προκαλεί η αρρώστια, η οδύνη της απομόνωσης. Είναι κακός σύμβουλος για τον ασθενή και επικίνδυνος για όλους. Χρέος λοιπόν της πολιτείας είναι να ξεκινήσει μια εκστρατεία διαφώτισης του κοινού, γιατί η σωστή και υπεύθυνη συμπεριφορά προϋποθέτει ενημέρωση και γνώση. Να βοηθήσει ακόμη τους γιατρούς να εκπληρώσουν την αποστολή τους στη μάχη κατά του AIDS. Αυτό θα γίνει, εάν οι επιστημονικές έρευνες στραφούν σε θέματα που αφορούν τη ζωή και την υγεία του ανθρώπου και όχι να σπαταλούνται τεράστια ποσά για έρευνα και κατασκευή πολεμικών υπερόπλων. Καταλήγοντας, θα λέγαμε πως στη μάχη κατά του AIDS δεν ταιριάζει η απελπισία και ο πανικός αλλά η αποφασιστικότητα και μαζί η προσδοκία και η ελπίδα. Τα μηνύματα που στέλνει η ιατρική επιστήμη είναι ενθαρρυντικά.

Ας μάθουμε να ζούμε υπεύθυνα για τον εαυτό μας και για όλους και η τελική νίκη θα είναι δική μας! Εγώ δε γνώριζα και η κοινωνία με περιθωριοποίησε. Εσείς οφείλετε να προστατευτείτε και να ζήσετε χωρίς ντροπή και ταμπού. ΄Ετσι κάποια στιγμή που εγώ θα ταξιδεύω στα σύννεφα, θα ξέρω πως πρόλαβα να κάνω το χρέος μου για εσάς. Δε θέλω να περάσετε αυτά που βίωσα. Γεμίστε την ψυχή σας με αγάπη και τρυφερότητα. Σταθείτε στο πλευρό όλων όσων σας χρειάζονται».

Μερικά ονόματα παιδόφιλων στην δημοσιότητα!

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί η διάταξη νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. 
Έτσι δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικά από τα ονόματα των συλληφθέντων. Από τους συλληφθέντες, ο αρχιμανδρίτης ονομάζεται Φώτης Μακρυστάθης. Λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Σπάρτης και διαμένει στον... Πειραιά. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην κατοχή του βρέθηκε το σκληρότερο υλικό.

υπογράψτε εδώ http://www.gopetition.com/petition/23975.html
Συνελήφθησαν ακόμη οι μηχανικοί Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Σπύρος Συμεωνίδης, ο γιατρός-νευροχειρουργός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης του Κωσταντίνου, ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης, ο Άρης Μπαχαριάν (dj στην Μύκονο), ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καρέζης και ο αξιωματικός του Στρατού Γιώργος Παπαδημητρίου.
Η επιχείρηση εντοπισμού των υπόπτων είχε την κωδική ονομασία Μyοsis και κράτησε 3 μήνες. Ξεκίνησε από σήμα της Ιντερπόλ, αφού είχαν εντοπιστεί από την Αστυνομία του Λονδίνου περισσότερες από 200 ιστοσελίδες που διακινούσαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ορισμένοι από τους παρόχους και χρήστες του υλικού ήταν οι Έλληνες που συνελήφθησαν μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό ήταν ιδιαίτερα σκληρό. Κόστιζε περίπου 80$ και οι κατηγορούμενοι το αγόραζαν με πιστωτικές κάρτες.

Αυτά είναι τα σήματα των παιδόφιλων
  Έχουνμέχρι στιγμής εκδοθεί 25 εντάλματα σύλληψης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα.

AYTA EINAI TA ONOMATA ΤΩΝ 21 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ
1). ΒασταρδήςΑναστάσιος (38) άεργος,
2). Μπελιζενίτης Βαγγέλης (38) φωτογράφος,
3). Ζώης Λεωνίδας (42) ιδ.υπάλληλος,
4). Καραχάλιος Γιάννης (38)Επιχειρηματίας,
5). Χιωτάκης Αντώνης (49) ιδ. υπάλληλος,
6). Ζήσιμος Αντώνης Ιδ.υπάλληλος,
7). Κυριακίδης Δημήτρης - Γιατρός (Βέροια),
8). Κατσαβός Δημήτρης - στρατιωτικός (Λάρισα),
9). Ρώρρας Θανάσης (45) Μουσικός,
10).Κουγιουμτζής Κώστας (31) τεχνικός Η/Υ,
11).Νικολουδάκης Σπύρος (29) τεχνικός Mega,
12).Γεωργιάδης Βασίλης (44) ηλεκτρολόγος,
13).Oldfield derek- Ιδ.υπάλληλος,
14).Θυμωδέας Φώτης - Εκπαιδευτικός,
15).Σουκαλόπουλος Δημήτρης (40)
16).Γεωργιάδης Δημήτρης (37) Ιδ.υπάλληλος,
17). Καραμουσαδάκης Παναγιώτης,
18).Παπαευαγγέλου Αλέξανδρος (31) οικονομολόγος,
19).Πατίκας Δημήτρης (27) διατροφολόγος,
20). Καρανικόλας Λεωνίδας (41) εισοδηματίας.
21).Πανταζής Νίκος (51) ηλεκτρολόγος-μηχανικός
-----------------------------------------
Παρουσιάζουμε ολόκληρη τη λίστα, με πλήρη τα στοιχεία των παιδοφίλων που συνελήφθησαν με την κατηγορία της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. 
Θαυμάστε τους! Είναι οι: ...
1. ΚΟΥΚΟΣ Λεωνίδας του Σπυρίδωνα και της Καλλιόπης-Πηνελόπης, γεν. 17/9/1977 στην Αθήνα, Καθηγητής σωματικής αγωγής,
2. ΣΑΧΠΑΖΗΣ Κων/ντίνος του Γεωργίου και της Αδαμαντίας, γεν. 29/7/1968 στο Περιστέρι Αττικής, ιδιωτικός υπάλληλος,
3. ΤΣΟΓΚΑΣ Χαράλαμπος του Πολύκαρπου και της Υπατίας, γεν. 28/1/1982 στο Χολαργό, κατ. Αθηνών-υπάλληλος ΕΡΤ,
4. ΤΣΟΓΚΑΣ Πολύκαρπος του Χαραλάμπους και της Βασιλικής, γεν. 23/8/1949 στην Ναύπακτο, κατ. Αθηνών-Τριανταφυλλίδη αρ. 26, Συνταξιούχος-ΕΡΤ,
5. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ Ευάγγελος του Κων/ντίνου και της Παναγιώτας, γεν. 18/2/1972 στην Αθήνα, Ελεύθερος επαγγελματίας
6. ΓΚΟΤΣΗΣ Βασίλειος του Νικολάου και της Μαρίας, γεν. 16/01/1965 στην Αθήνα, κατ. Περιστερίου-Σαγγερίου αρ. 42, Δημόσιος υπάλληλος
7. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Στυλιανός του Γεωργίου και της Μαρίας, γεν. 20/11/1973 στο Αμαρούσιο Αττικής, Επιχειρηματίας,
8. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος του Κων/ντίνου και της Μαγδαληνής, γεν. 22/4/1974 στην Αθήνα, Κτηματομεσίτης,
9. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης του Νικολάου και της Σταυρούλας, γεν. 30/6/1971 στην Αθήνα, Ιδιωτικός υπάλληλος- Athens Astir Palace,
10. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος του Επαμεινώνδα και της Φωτεινής, γεν. 15/3/1971 στη Θεσ/νίκη, Άεργος,
11. ΡΟΜΑΝΙ Καρίμ του Ράμπια και της Άννας, γεν. 4/7/1988 στο Χολαργό-Αττικής, Φοιτητής
12. ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗΣ Εμμανουήλ του Ιωάννη και της Μαρίας, γεν. 26/5/1949 στη Ρόδο, Άεργος
13. ΔΙΑΛΥΝΑΣ Κων/ντίνος του Νικολάου και της Μαρίας, γεν. 22/8/1979 στο Ηράκλειο-Κρήτης, Ιδιωτικός υπάλληλος,
14. ΚΕΣΑΠΙΔΗΣ Μιχαήλ του Χαράλαμπου και της Μαρίας, γεν. 16/9/1970 στη Θεσ/νίκη, Μηχανικός αυτ/των,
15. ΛΕΦΑΣ Γεώργιος του Χρήστου και της Δέσποινας, γεν. 24/5/1983 στο Κιλκίς, Ιδιωτικός υπάλληλος,
16. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος του Στέφανου και της Πολυξένης, γεν. 29/11/1962 στο Κιλκις, Δικηγόρος,
17. ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ Σπυρίδων του Γεωργίου και της Χριστίνας, γεν. 2/6/1979 στη Θεσ/νίκη, Άνεργος.

Υπάρχει σχετική σελίδα στο facebook με πλήθος ανθρώπων που βγάζουν την αγανάκτηση τους για το θέμα αυτό.http://www.facebook.com/pages/E-LISTA-TON-PAIDOPHILONKoinopoieste-to-pantou/146703152041671

Πηγή

Ημέρα Υγείας του Μαστού: «Η υγεία του μαστού σου είναι στο χέρι σου»

Αθήνα: «Η υγεία του μαστού σου είναι στο χέρι σου», είναι το σύνθημα της Ημέρας Υγείας του Μαστού (15 Οκτωβρίου), μια ενημερωτική εκστρατεία που έχει στόχο να παρακινήσει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο να κάνουν καθημερινά υγιεινές επιλογές και να υιοθετήσουν έναν δραστήριο τρόπο ζωής, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει στο μέλλον την υγεία του μαστού τους.

Η καμπάνια ξεκίνησε από την Europa Donna, την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τον Καρκίνο του Μαστού, πριν από δύο χρόνια και έχει επεκταθεί σε 45 χώρες. Στην Ελλάδα η Europa Donna Hellas, εκπόνησε μια γενικευμένη καμπάνια ευαισθητοποίησης και αφύπνισης του γυναικείου κοινού αλλά και των αρμόδιων φορέων, η οποία κορυφώνεται σήμερα με Ημερίδα στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής με θέμα «Ολοκληρωμένη πρόληψη για την Υγεία του Μαστού».
Στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής καμπάνιας, εκτός από τις τοπικές επιμέρους καμπάνιες, η Europa Donna έχει δημιουργήσει μια διαδικτυακή εφαρμογή (διαθέσιμη και στο www.europadonnahellas.gr) και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twiter και το Youtube, ώστε οι νεότερες κυρίως γυναίκες να συνειδητοποιήσουν τη σημαντικότητα του θέματος και να υιοθετήσουν θετικές συνήθειες στην καθημερινότητά τους, οι οποίες σχετίζονται με τη σωματική άσκηση, την υγιεινή διατροφή και τη διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους.
Επίσης έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε ένα διαδραστικό βίντεο για τις υγιεινές επιλογές και να το μοιραστούν με φίλες ενθαρρύνοντάς τες να λάβουν μέρος στην καμπάνια. Όλες οι συμμετοχές «χαράσσονται» σε έναν παγκόσμιο χάρτη στην ιστοσελίδα της καμπάνιας ώστε να φαίνεται πώς το ενδιαφέρον για την Υγεία του Μαστού κορυφώνεται σε όλο τον κόσμο μέχρι την Ημέρα της Υγείας του Μαστού.
Παράλληλα έχει αναρτηθεί ένα βίντεο στο Youtube το οποίο δίνει πληροφορίες και επιστημονικά στοιχεία για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και τη σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής και παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για την πρόοδο της καμπάνιας.
Περιλαμβάνει ένα μήνυμα από τον καθηγητή Κάρλο Λα Βέτσια, στο Εργαστήριο Γενικής Επιδημιολογίας του Ινστιτούτου Μάριο Νέγκρι.
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως καθώς υπολογίζονται 1,1 εκατομμύρια νέα περιστατικά και πάνω από 411.000 θάνατοι ετησίως.
Στην Ευρώπη 1 στις 10 γυναίκες θα νοσήσει στη διάρκεια της ζωής της με τάση αυξητική για τις επόμενες δεκαετίες.
Όλο και περισσότερα στοιχεία συνεχώς αποδεικνύουν τη σχέση του υγιεινού τρόπου ζωής με τον χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. Σύμφωνα με αυτές τις μελέτες, το αυξημένο σωματικό βάρος και η απουσία σωματικής άσκησης θεωρούνται υπεύθυνα για το 25-33% όλων των ειδών του καρκίνου του μαστού.
Σαν αποτέλεσμα, η σωματική άσκηση, η σωστή και ισορροπημένη διατροφή και το σωστό βάρος είναι τρεις απλές αλλά πολύ σημαντικές επιλογές τρόπου ζωής που μπορούν να επηρεάσουν θετικά το μέλλον της υγείας του μαστού των γυναικών.
«Δεν είναι λίγες οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο που λαμβάνουν υπόψη τους τη σημασία του σωστού τρόπου ζωής για την υγεία του μαστού τους και τις απλές καθημερινές συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή της εμφάνισης οποιουδήποτε είδους καρκίνου του μαστού κατά το 1/3», αναφέρει η Σούζαν Κνοξ, διευθύντρια της Europa Donna.
«Μέσω της καμπάνιας 'Η Υγεία του Μαστού είναι στο Χέρι μας!' για την Ημέρα Υγείας του Μαστού 2010, ελπίζουμε να αυξήσουμε όσο μπορούμε τον αριθμό των γυναικών που θα ενδιαφερθούν περισσότερο για την πρόληψη και θα ακολουθήσουν την προτροπή μας και στην καθημερινότητα τους», συμπληρώνει η κ.Κνοξ.
«Η αποφυγή σημαντικού ποσοστού περιπτώσεων καρκίνου του μαστού είναι πιθανή», εξηγεί ο καθηγητής Κάρλο Λα Βέτσια, στο Εργαστήριο Γενικής Επιδημιολογίας του Ινστιτούτου Μάριο Νέγκρι.
«Αυτό δε σημαίνει ότι με τον υγιεινό τρόπο ζωής μειώνεται το ρίσκο στο 0, αλλά σημαίνει πως ό,τι κάνουν οι γυναίκες σήμερα και από νεαρή ηλικία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του μαστού τους στο μέλλον», τονίζει ο Δρ Λα Βέτσια.

Συνέλαβαν 50χρονη γυναίκα (!) για παιδική πορνογραφία

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η γυναίκα η οποία συνελήφθη χθες για διακίνηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου.

Στην 50χρονη ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος παράλληλα, όμως, διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη για το περιεχόμενο πέντε σκληρών δίσκων οι οποίοι κατασχέθηκαν από το σπίτι της και για το αν στοιχειοθετούνται κακουργηματικές πράξεις. 
Στην περίπτωση αυτή θα εφαρμοσθούν οι σχετικές διατάξεις του νόμου περί δημοσιοποίησης του ονόματος της συλληφθείσης.