Σελίδες

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Επειδή, ποτέ δεν θα πάψουμε να είμαστε άνθρωποι

Όση κρίση και να έχουμε, όσο και να μας ταλαιπωρούν οι λαθρομετανάστες, δεν θα πάψουμε ποτέ να είμαστε Άνθρωποι.
Οι Παριανοί έσπευσαν να βοηθήσουν του δυστυχισμένους ναυαγούς, με κουβέρτες, με φαγητό, με νερό.
Επειδή ο,τι κι αν μας προσάπτουν, ό,τι κι αν είμαστε, πάνω απ' όλα είμαστε Άνθρωποι.

Σώοι περισυνελέγησαν, τα ξημερώματα, από άνδρες του Λιμενικού, περίπου 60 λαθρομετανάστες, των οποίων το φουσκωτό σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων, ενώ έπλεαν βορειοδυτικά της Πάρου.
Η περιπέτεια των 60 αλλοδαπών είχε ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής.
Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν, με σκοπό να ταξιδέψουν από την Τουρκία για την Ιταλία, παρουσίασε εισροή υδάτων. Έτσι στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, στις οποίες συμμετείχε νωρίτερα ένα ελικόπτερο super puma, πλωτό του Λιμενικού και άλλα ιδιωτικά σκάφη.
Τελικά στις 03:30 τα ξημερώματα, το σκάφος των αλλοδαπών εντοπίστηκε στη βραχονησίδα Μέρμηγκας, της Πάρου.
Ζούγκλα Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010, 05:16

Μεγάλη προσπάθεια να δοθούν οι πρώτες βοήθειες και στους 60 λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν σε μικρό τουριστικό σκάφος ανοικτά της Πάρου. Το λιμενικό σώμα, οι κάτοικοι αλλά και οι φορείς του νησιού έχουν κάνει ότι είναι δυνατό για να υποστηρίξουν αυτήν την ομάδα μεταναστών –μέσα στην οποία υπάρχουν και πολλά παιδιά- με τους πρώτους 20 να έχουν διακομιστεί ήδη στο Κέντρο Υγείας του νησιού. 
Σημειώνεται ότι το σκάφος είχε προορισμό την Ιταλία.

Η αγκαλιά της μάνας !


Μια μητέρα από την Αυστραλία με μια μόνο αγκαλιά κατάφερε να επαναφέρει το μωρό της στη ζωή λίγε ώρες μετά τα σκληρά λόγια των γιατρών. Η μητέρα γέννησε δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Το κορίτσι μετά από είκοσι λεπτά κατάφερε να αναπνεύσει, ενώ για το αγόρι οι γιατροί είπαν ότι δεν έχει καμία ελπίδα να ζήσει.    

Τότε η μητέρα πήρε στην αγκαλιά το άψυχο σωματάκι του και άρχισε να το χαϊδεύει και με δάκρια στα μάτια να το σφίγγει στην αγκαλιά της. Λεπτό δεν έλειψε από κοντά της, ο σύζυγος, που και εκείνος ένιωθε το πόνο της γυναίκας του. Και οι δύο τους χάιδευαν το άτυχο παιδί τους λέγοντας του το τελευταίο αντίο, ώσπου ξαφνικά μετά από δύο ώρες βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Το μωρό άρχισε να δείχνει τα πρώτα σημάδια ζωής και στη συνέχεια άνοιξε τα ματάκια του.

Η μητέρα περιέγραψε το δράμα που πέρασε στο νοσοκομείο λέγοντας: '' Οι γιατροί με ρώτησαν μετά τη γέννα εάν είχα διαλέξει κάποιο όνομα για το γιο μου-. Jamie τους απάντησα και τότε μου είπαν ότι- ο Jamie δεν τα κατάφερε. Ήταν το πιο απαίσιο συναίσθημα που έχω νιώσει. Ξετύλιξα τον γιο μου από την κουβέρτα και τον κράτησα στην αγκαλιά μου. Τα μικροσκοπικά του χεράκια δεν αντιδρούσαν''. Αυτά ήταν τα λόγια της μητέρας περιγράφοντας τις δύσκολες ώρες λίγο πριν αναστηθεί το παιδί της!

Ηνωμένα Έθνη: Μολυσμένο νερό πίνουν 3,5 εκατομμύρια πλημμυροπαθείς στο Πακιστάν, UN: 3.5 million Pakistani flood victims are drinking dirty water

«Σύμφωνα με πληροφορίες που είναι στη διάθεση της αμερικανικής κυβέρνησης, η Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά των ξένων οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πακιστάν»


Αυτό γιατί μας φαίνεται ύποπτο; 
Μήπως, εμμέσως πλην σαφώς, κάνουν γνωστή την πρόθεσή τους να αφήσουν τους αναξιοπαθούντες Πακιστανούς στην τύχη τους;;; 


Οι πακιστανικές αρχές κάλεσαν σήμερα σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους να εκκενώσουν τις πόλεις που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, την ώρα που η χώρα προσπαθεί με δυσκολία να ανταπεξέλθει στη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει.

Some 3.5 million children in Pakistan at risk of disease, UN warns
 

 Η κρίση έχει επηρεάσει περισσότερους από 17 εκατομμύρια ανθρώπους και οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι εκατομμύρια άλλοι κινδυνεύουν από ασθένειες που προκαλούνται από το μολυσμένο νερό και την έλλειψη τροφίμων.
Οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν οι μουσώνες έχουν επηρεάσει το ένα πέμπτο της χώρας- μία έκταση στο μέγεθος της Αγγλίας.
Περίπου 1.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές και όπως αναφέρουν αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, ενώ 3,5 εκατομμύρια επιζήσαντες των πλημμυρών έχουν στη διάθεσή τους μόνο μολυσμένο νερό.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) αναφέρει ότι 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη στέγασης.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι στις πληγείσες περιοχές έχουν λάβει θεραπεία για διάρροια, δερματικές παθήσεις, παθήσεις του αναπνευστικού και άλλες.
Περίπου 65.000 κρούσματα ελονοσίας καταγράφηκαν στις νότιες επαρχίες του Μπαλουχιστάν και του Σιντ, όπου ένα δεύτερο κύμα πλημμυρών αναγκάζει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Την ίδια ώρα, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ταλιμπάν του Πακιστάν σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους ξένους εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που είναι στη διάθεση της αμερικανικής κυβέρνησης, η Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά των ξένων οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πακιστάν», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.