Σελίδες

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ενωμένοι μπλόγκερς


Συμμετέχουμε στην Σιωπηλή Διαμαρτυρία των Ενωμένων bloggers, με αναστολή των αναρτήσεων μας την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 και από ώρα 00.00 μέχρι 12:00 επειδή:
  • Υποστηρίζουμε την ελεύθερη φωνή των blogs
  • Αντιδρούμε στην παγκοσμιοποιημένη επιβουλή κατά της χώρας μας  

Ωραίοι Έλληνες: π. Ανανίας Κουστένης "Mας κουράζει το κακό"

 
Mας κούρασε το κακό,
δηλαδή πολύ το βαρεθήκαμε


Είναι λεβεντιά αυτός ο γέροντας
και πολύ τον γουστάρουμε

.

Ο Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης είναι μια πνευματική μορφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. 
Γεννήθηκε το έτος 1945 στην Δημητσάνα Αρκαδίας και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού, για να δοθεί στον Θεό και τον άνθρωπο. Έλαβε ανθρωπιστική παιδεία με σπουδές στην Θεολογία και την Βυζαντινή Φιλολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αξιοποιώντας τις γνώσεις του στην υπηρεσία των ανθρώπων. Έχει μεταφράσει τον Ρωμανό τον Μελωδό και η πνευματική του δραστηριότητα είναι ανεξάντλητη. Ο λόγος του είναι ένας λόγος τιμής και αρχοντιάς, θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος. Είναι ένας λόγος που εμπνέει και ενθουσιάζει, που διδάσκει και ξεκουράζει και που ενώνει τον Θεό με τον άνθρωπο. 
Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, όπως ο Θεοφάνης, μας παίρνει απαλά από το χεράκι και μας υψώνει πνευματικά και ψυχικά, φέρνοντας στην καρδιά το φως και την δροσιά της άνοιξης. Είναι η λεβέντικη και συνάμα ταπεινή ελληνική ψυχή με την αστείρευτη καλοσύνη και την αφειδώλευτη αγάπη. Γι' αυτό και η μετάφραση του Θεοφάνους δεν είναι απλώς η απόδοση της "Χρονογραφίας" στην Νέα Ελληνική. Είναι κατάθεση ψυχής, είναι ταξίδι στον Βυζαντινό κόσμο, είναι προσφορά στην πνευματική μας κληρονομιά!
το video από το τρωκτικό
το κείμενο από το περιζήτητο 

Δασκάλα έσπασε βέργα στο κεφάλι μαθητή!

Σάλο έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την Ρόδο η ενέργεια μιας δασκάλας δημοτικού σχολείου να χτυπήσει με βέργα στο κεφάλι έναν 10χρονο μαθητή, επειδή ήταν άτακτος! 
Οι γονείς του παιδιού υπέβαλαν μήνυση σε βάρος της εκπαιδευτικού.

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης σε μια από τις σχολικές αίθουσες ενός ολοήμερου σχολείου στη Ρόδο, αλλά έγινε αντιληπτό αργά το απόγευμα, όταν ο μικρός επέστρεψε στο σπίτι του και οι γονείς του διαπίστωσαν ότι έφερε τραύμα στο κεφάλι!
 

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ο πατέρας του κατέφυγε αμέσως στον αρμόδιο εισαγγελέα για να καταγγείλει την… θερμόαιμη δασκάλα, σε βάρος της οποίας διατάχθηκε και έρευνα από τους τοπικούς εκπαιδευτικούς φορείς. Πηγή: inout
Πηγή της πηγής: protothema.gr