Σελίδες

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Το χαμομηλάκι μου αρνείται να μασήσει.... Μανούλες με σχετική εμπειρία απαντούν

Το πρόβλημα (;)

1. Το πρόβλημα μου είναι πολύ μεγάλο
η κορούλα μου 24 μηνών αρνείται πεισματικά να μασήσει !!!
τρώει ακόμα αλεσμένα με αποτέλεσμα τώρα πια να ανησυχώ!!
το μόνο που τρώει είναι η πατάτα η τηγανητή όλα τα υπόλοιπα με καμία δύναμη!
όταν προσπαθώ κάνει ότι πνίγεται και το φτύνει ..
μασάμε επιδεικτικά όλοι οι υπόλοιποι αλλά εκείνη δεν δίνει καμία σημασία ...
βοήθειστε με να απαλλαγώ απο το μπλέντερ!!!
ευχαριστώ
mamaka

2. Τα αγοράκια μου είναι πλέον 15 μηνών!
και τα δύο έχουν αρκετά δοντάκια πλέον, ο ένας έχει 12 και ο άλλος 16. Αυτός που εχει τα λιγότερα τρώει τα πάντα αλεσμενα και μη, ενώ ο άλλος που έχει περισσότερα αρνείται να φαει μη αλεσμένα και τα φτύνει, ενώ παράλληλα του έρχεται εμετός. Από ότι καταλαβαίνω, δεν προσπαθεί καν να μασήσει αλλα να καταπιεί το φαγητό, και ίσως γιαυτο και του έρχεται αναγούλα και αρνείται.
έχω απογοητευτεί γιατί βλέπω ότι έχουν φοβερή διαφορά μεταξύ τους πάνω σε αυτό το θέμα, και με δυσκολεύει πολύ το γεγονός ότι θέλει να τρώει μόνο αλεσμένα.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;δεν θέλω και να τον πιέσω για να μην πάρει από φόβο το φαγητό.  

Το χαμομηλάκι συνιστά: 
Εάν ο παιδίατρος δεν έχει διαγνώσει κάτι παθολογικό, να μην τρελαίνεστε.
Υπομονή, μανούλες και χαλαρή, πολύ χαλαρή αντιμετώπιση, μέχρι του σημείου να σκεφτεί το χαμομηλάκι σας ότι αδιαφορείτε. Διαφορετικά, μπορεί να πάει τη βαλίτσα πολύ μακριά :)))
(Βεβαιωμένο περιστατικό, μέχρι το οχτώ του χρόνια!!)
Τώρα, από το πολύ το μάσημα, είναι σε αυστηρή δίαιτα :))

Μανούλες και συγγενείς με σχετική εμπειρία απαντούν:

Να μην ανησυχείς καθόλου γιατί και η δικιά μου ξεκίνησε να τρώει κανονικά στα 2,μιση είναι πολύ νωρίς να την πιέσεις σιγά σιγά και σταθερά.
Και τώρα που κλείνει τα 3 η Δωροθέα μου είναι πολλά φαγητά κάποια που τα θέλει αλεσμένα αν δεν της αρέσουν πάρα πολύ.
Μην τη πιέσεις ....καλύτερα να τρώει το παιδί σου παρα να μην τρώει καθόλου. Προσπάθησε να της δίνεις ψωμάκι αν θέλει κανένα τόστ..... και πάλι όχι υπό πίεση.. Πατατάκια τρώει? Σοκοφρέτες..... ( Τσέκαρε την ) γιατί αν τα τρώει αυτά σημαίνει ναι μεν ότι σου κάνει πείσματα και ότι δεν της αρέσει να την πιέζουν σε κάτι που δεν θέλει.
Θέλει υπομονή...σιγά σιγά μην μπεις στην διαδικασία να λές ότι το παιδί σώνει και καλά στα 2 του χρόνια πρέπει να μασάει τα πάντα.... σιγά σιγα.

Εμένα είναι έτσι η ανηψιά μου. Είναι 3 χρονών και ακόμα πολλά φαγητά τα τρώει αλεσμένα. Εμάς ο γιος μας κλείνει σε λίγο τα 2 και ήδη άρχισε τρώει κανονικά.

Νομίζω πως είναι στο παιδί. Απλά υπομονή. Μην αγχώνεστε γι' αυτό. Άλλωστε μια ζωή μετά θα τρώει μασώντας. Είτε ξεκινήσει τώρα είτε σε 1 χρόνο δεν έχει μεγάλη σημασία.


ΥΓ: Πάντως το "μασάμε επιδεικτικά όλοι οι υπόλοιποι αλλά εκείνη δεν δίνει καμία σημασία ..." πρέπει να έχει πολύ πλάκα σαν εικόνα.

Θοδωρής
_________________
Είναι δυνατόν να εργάζεσαι και να ζεις κάτω από την ίδια στέγη; Ιδού η απορία... 

κι εμενα ειναι 31 μηνων κ τρωει τα παντα αλεσμενα δυστυχως 
elena32 

Εμεις τα αλεσμενα τα εχουμε κοψει απο 10 μηνων.. τα κανω περαστα με το πιρουνι και αυτο γιατι ο καημενος εχει ακομα μονο 6 δοντια οποτε ειναι πολυ λιγες οι τροφες που μπορει να μασησει.
Θυμαμαι ομως περιπτωση παιδιου στον παιδικο 2.50 χρονων που ηρθαν και μου ειπαν οτι τα θελει ολα αλεσμενα.. Εννοειτε οτι δεν το δεχτηκα να δινω σε αυτο το παιδι αλεσμενο φαγητο και προτιμησα να την ταιζω τα μακαρονια ενα ενα κι ας μου επερνε 1 ωρα μεχρι να φαει. Απλα παρτο αποφαση και αφιερωσε χρονο στο παιδι.. Το παιδακι που σου λεω μου πηρε 3 μηνες για να τρωει κανονικο φαγητο και χωρις ιδιαιτερη βοηθεια απο το σπιτι της που συνεχιζαν να τις δινουν αλεσμενα (γιατι το κρατουσε η γιαγια, ηταν παιδι ανυπαντρης μητερας που επερνε ναρκωτικα και ηταν εξαφανισμενη και η γιαγια δεν ειχε καμια ορεξη να μπει σε αυτη τη διαδικασια)
Και φυσικα να εχεις υποψην σου οτι δεν υπαρχει περιπτωση το παιδι να τρωει την ποσοτητα που τρωει με τα αλεσμενα. Θα πρεπει να μαθεις (εσυ) να εισαι ευχαριστημενη οταν το παιδι τρωει 10-15 κουταλιες απο το κανονικο φαγητο του.. αυτη ειναι μια κανονικη μεριδα για ενα παιδακι αυτης της ηλικιας.. εχει χορτασει.  
dora

Ακριβως το ιδιο εχω με τη μικρη σε αντιθεση με τη μεγαλη που μασησε πολυ νωρις. Τι να σου πω κι εγω υπομονη κανω!!! Της δινω στερεα τροφη,
τρωει λιγο, πνιγεται, το φτυνει, αλλα την αφηνω δεν της δινω αλεσμενο μετα αντε λιγο γάλα. Ξερεις, βολευονται κιολας!!! Σου λεει τι να μασησω αφου θα μου δωσει αλεσμενο ή γαλα. Τεμπελες παιδι μου! 
LENIO 

για περισσότερα εδώ

Αίσχος και Ντροπή!! Παρουσιάζουν τα παρανυφάκια των 400 γάμων ως νύφες!!!

Το μεγαλύτερο Ψέμα αυτής της ανάρτησης ότι παρουσίασαν τα παρανυφάκια των 400 γάμων ως νύφες.
Οι Παλαιστίνιοι λοιπόν... που ποτέ δεν άπλωσαν χέρι για ελεημοσύνη. Οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι πολεμάνε θεούς και δαίμονες για να υπερασπιστούν τα εδάφη τους, και την αξιοπρέπεια τους. Αυτοί οι Παλαιστίνιοι όντος κάνανε σειρές από γάμους αλλά παντρευτήκανε... Χήρες Μητέρες με παιδιά!
Αυτοί οι Παλαιστίνιοι, αναλάβανε το δύσκολο έργο να υπερασπιστούν απροστάτευτες μητέρες με τα παιδιά τους. Αυτούς του Παλαιστίνιους... πρέπει να τους σεβόμαστε.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της "σοβαρής" εφημερίδας
"Κύριοι"
Με την δημοσίευσή σας Προσβάλλατε:
318 παιδικές ψυχές που χάθηκαν άδικα από το λευκό φώσφορο των πληροφοριοδοτών σας.
Τους συνολικά 1417 αδικοχαμένους Παλαιστίνιους.
Τους 2 Δολοφονημένους Ακτιβιστές που αγωνίζονταν στο πλευρό των παλαιστινίων.
Την πλειονότητα των πολιτών του κόσμου, που είναι υπέρ των Παλαιστινίων.
Και αυτούς που αγωνίζονται πραγματικά ενάντια στην παιδοφιλία.

από Χρήστος Άλμ 

Φυτέψτε ένα φαρμακείο στη βεράντα σας

Αρκεί μία γλάστρα και σωστές οδηγίες για να έχετε στη βεράντα βότανα που θεραπεύουν από το κρυολόγημα ως τη δυσπεψία.
 Γιατί να επιμένετε στα χημικά τυποποιημένα φάρμακα, τη στιγμή που το φαρμακείο της φύσης και η παραδοσιακή ιατρική σάς προσφέρουν εναλλακτικές θεραπείες για δεκάδες παθήσεις;


Με λίγη καλή διάθεση και τις κατάλληλες οδηγίες μπορείτε και εσείς να καλλιεργήσετε στη βεράντα ή ακόμα και στο περβάζι του παραθύρου σας θεραπευτικά βότανα που θα σας προσφέρουν τις «πρώτες βοήθειες» σε στιγμές ανάγκης, αλλά και διαρκείς θεραπείες για χρόνιες παθήσεις.
«Μπορείτε να προμηθευτείτε τα βότανα... 


περισσότερα στο πράσινο χαμομηλάκι

Καλλιεργήστε το προσωπικό σας φαρμακείο!!

Αρκεί μία γλάστρα και σωστές οδηγίες για να έχετε στη βεράντα βότανα που θεραπεύουν από το κρυολόγημα ως τη δυσπεψία.
 Γιατί να επιμένετε στα χημικά τυποποιημένα φάρμακα, τη στιγμή που το φαρμακείο της φύσης και η παραδοσιακή ιατρική σάς προσφέρουν εναλλακτικές θεραπείες για δεκάδες παθήσεις;


Με λίγη καλή διάθεση και τις κατάλληλες οδηγίες μπορείτε και εσείς να καλλιεργήσετε στη βεράντα ή ακόμα και στο περβάζι του παραθύρου σας θεραπευτικά βότανα που θα σας προσφέρουν τις «πρώτες βοήθειες» σε στιγμές ανάγκης, αλλά και διαρκείς θεραπείες για χρόνιες παθήσεις.

«Μπορείτε να προμηθευτείτε τα βότανα από οποιοδήποτε φυτώριο ή θερμοκήπιο. Προτείνω να τα αγοράσετε είτε σε σπόρους είτε σε μικρές γλάστρες που περιέχουν τις ρίζες και μεταφυτεύονται εύκολα στη γλάστρα σας. Σε όλα τα φυτώρια δίνονται λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το είδος του χώματος, την ηλιοφάνεια και τη συχνότητα ποτίσματος που απαιτείται. Σημειώστε ότι είναι ανθεκτικά και μπορούν να ευδοκιμήσουν ακόμα και σε μικρά γλαστράκια που χωρούν σε ένα απλό περβάζι » σχολιάζει η κυρία Χριστίνα Καρελιά, αισθητικός-αρωματοθεραπεύτρια, η οποία εδώ και δύο δεκαετίες διατηρεί ένα μικρό φαρμακείο στη βεράντα της. «Ομορφαίνει τη βεράντα, είναι οικονομικό και, επιπλέον, η φροντίδατων φυτών αποτελεί μια εξαιρετικά χαλαρωτική ενασχόληση» καταλήγει.

«Όλα τα βότανα μπορούν να ληφθούν σε καθημερινή βάση, χωρίς παρενέργειες» σχολιάζει ο κ. Νικόλαος Παπανδρέου, ιατρός ολιστικής ιατρικής και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής Αθηνών. «Η χρήση τους δεν αντικαθιστά την παραδοσιακή ιατρική, ωστόσο λειτουργεί ως εξαιρετικό συμπλήρωμα ακόμα και σε πολύ σοβαρές παθήσεις. Σε πολλούς ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, για παράδειγμα, χορηγούνται φαρμακευτικά βότανα ώστε ο οργανισμός τους να αντεπεξέλθει στην πολύχρονη και βαριά χημειοθεραπεία» τονίζει, προσθέτοντας ότι το δίλημμα ανάμεσα στην παραδοσιακή και στην εναλλακτική ιατρική είναι εικονικό: 
«Εχουν περάσει οι εποχές που οι “παραδοσιακοί” γιατροί κοιτούσαν τους ολιστικούς γιατρούς και τις εναλλακτικές φυτοθεραπείες με καχυποψία. Σήμερα είναι ευρέως γνωστό ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας συμπληρώνονται από ολιστικές προσεγγίσεις με θεαματικά αποτελέσματα» καταλήγει. 
Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010  

Brian Eno - Καληνύχτα σας με υπέροχη μουσική και εικόνες

Brian Eno: Άγγλος ηλεκτρονικός μουσικός, θεωρητικός μουσικής και παραγωγός αρχείων.
 
Σαν σόλο καλλιτέχνης, είναι  πιο  γνωστός ως πατέρας της σύγχρονης περιβαλλοντικής (Ambient) μουσικής.

Καλέ που πήγε η άνοιξη;

Την περασμένη εβδομάδα έκανε τόσο καλό καιρό είχε τόση ζέστη. Είπαμε λοιπόν και εμείς να φτιάξουμε το σαντουιτσάκι μας σαν λουλούδι (εμείς εδώ στολίζουμε τα πιάτα μας ανάλογα την εποχή).


Αφού ήρθε η άνοιξη και ανθίζουν τα λουλούδια .....όμως ο καιρός είχε άλλα σχέδια μας τα χάλασε. Καλέ τι κρύο τι αέρας είναι αυτός ;
Δεν πρέπει όμως να παραπονιέμαι αφού εγώ λατρεύω το χειμώνα.  
Σκέφτομαι όμως τα παιδάκια που είναι κλεισμένα μέσα και δεν μπορούν να πάνε πουθενά τα καημένα .
Αχ που θα πάει δεν θα φτιάξει ο καιρός τότε να δω πως θα τα μαζεύουμε στο σπίτι.
Καλή εβδομάδα σε όλους :)

από katelovegreg

Συνελήφθη ο τσοπάνης που κρέμασε δυο σκυλιά στη Ρόδο

Μετά το ζώο που έδεσαν με σκληρό σύρμα με σκοπό να το απαγχονίσουν, άλλη μια κακοποίηση ήρθε στο φως.
Αυτή την φορά ένας τσοπάνης κρέμασε δύο σκυλιά για παραδειγματισμό των κυνηγών, όπως είπε στους αγροφύλακες!




Από το adespoto.gr
Το νέο άθλιο περιστατικό συνέβη στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Οι αγροφύλακες μόλις αντίκρισαν το θέαμα πάγωσαν και υποκρινόμενοι άλλη ιδιότητα, απέσπασαν την παραδοχή του τσοπάνη ότι αυτός προέβη σ΄αυτήν την πράξη γιατί δεν επιθυμούσε στην περιοχή αυτή, που βόσκει τα πρόβατά του, να την επισκέπτονται κυνηγοί.
Οι αγροφύλακες στη συνέχεια του αποκάλυψαν την ιδιότητά τους, τον συνέλαβαν και κρατείται στο Α.Τ. Αφάντου, όπου και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα αύριο Δευτέρα για τα περαιτέρω.
Αναμένουμε τώρα την στάση της Δικαιοσύνης γιατί το τελευταίο διάστημα έχει παραγίνει με όλα αυτά τα ανθρωποειδή να απαγχονίζουν, να πυροβολούν και να κακοποιούν με τον πιο βάναυσο τρόπο αθώα ζώα στη Ρόδο αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Οι κάτοικοι οργανώνουν διαμαρτυρία, έξω από τα Δικαστήρια, στις 12 προκειμένου να τιμωρηθεί ο δράστης για τις 2 κατηγορίες: κακοποίηση ζώου και παράνομες παγίδες θηραμάτων, παρά το μεγάλο της ηλικίας του.
* Οι εικόνες του βίντεο είναι είναι ιδιαίτερα σκληρές

O Λόφος του Στρέφη «βυθίζεται» στην εγκατάλειψη

Θλιβερή είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Λόφο του Στρέφη, ο οποίος «βυθίζεται» ολοένα στην εγκατάλειψη. 
Σύριγγες και σκουπίδια διάσπαρτα, παγκάκια σπασμένα,
κρουνοί χαλασμένοι και έντονη δυσοσμία παντού.
Την ίδια στιγμή, η μοναδική παιδική χαρά στέκει ρημαγμένη χωρίς κανένα παιδί να την πλησιάζει, με σκουριασμένες κούνιες και σπασμένες τραμπάλες. 

Xαρακτηριστικό της κατάστασης, τα περίπου δέκα αντίσκηνα που έχουν στηθεί στις ρεματιές.
Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει όποιος «τολμηρός» ανηφορίσει στον Λόφο. Σχεδόν κανείς πια δεν τολμά να κάνει τη βόλτα του εκεί. Η μοναδική δραστηριότητα είναι το εμπόριο ναρκωτικών και οι μοναδικοί επισκέπτες οι τοξικομανείς που βρίσκουν καταφύγιο στου Στρέφη.
Μάλιστα, κάτω από τα δέντρα και μέσα στις ρεματιές του λόφου έχουν στηθεί περίπου δέκα αντίσκηνα που «φιλοξενούν» διάφορα άτομα, κυρίως αστέγους, σύμφωνα με στελέχη του Δήμου Αθηναίων.
Κάποιοι λένε ότι πρόκειται όντως για αστέγους, κάποιοι άλλοι μιλούν για παλιούς Εξαρχειώτες που στα νιάτα τους ήρθαν σε ρήξη με το σύστημα και σήμερα αποτραβήχτηκαν κάνοντας σπίτι τους τον Λόφο Στρέφη.
Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο Λόφος του Στρέφη
Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο Λόφος του Στρέφη
Οπως και να ‘χει, η ιδιότυπη «κοινωνία» που έχει διαμορφωθεί στο Λόφο, έχει διώξει κάθε περιπατητή και περαστικό.
Αν και δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα επιθετικής συμπεριφοράς από τους «κατοίκους» του Στρέφη, κανείς δεν ανεβαίνει πλέον ούτε για βόλτα με τον σκύλο του.
Το βασικότερο όμως πρόβλημα είναι η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες, χωρίς καμία προφύλαξη, το «εμπόριο» διεξάγεται χωρίς καμία απολύτως δυσκολία και χωρίς κανείς αρμόδιος να παίρνει την ευθύνη. 
Το αποτέλεσμα; Η κατάσταση παγιώνεται και οι κάτοικοι αγανακτούν.
Σηκώνει τα χέρια ψηλάΟ Δήμος Αθηναίων δηλώνει «αδύναμος» να δώσει λύση «δείχνοντας» ως υπεύθυνη την Αστυνομία, η οποία επίσης δεν επεμβαίνει. Η πλήρης εγκατάλειψη φαίνεται παντού. Ο φωτισμός είναι ελλιπής, τα σκαλοπάτια κατεστραμμένα και τα μονοπάτια αδιάβατα. Η πυρόσβεση ανύπαρκτη, καθώς οι κρουνοί είναι ασύμβατοι με τους πυροσβεστικούς σωλήνες. Το ποτιστικό σύστημα προβληματικό και όποτε αυτό λειτουργεί εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, όπως το? πλύσιμο αυτοκινήτων!
Εν ολίγοις, ο Λόφος... προσφέρεται για κάθε είδους δραστηριότητα εκτός από αυτή για την οποία προορίζεται. Ενας χώρος αναψυχής μετατρέπεται σε άβατο...
Aγανακτισμένοι οι κάτοικοι των Eξαρχείων
Aγώνας για την προστασία του Λόφου
Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των Εξαρχείων, που δραστηριοποιούνται για τη διάσωση του Λόφου και κάθε τόσο κάνουν προσπάθειες για τον καθαρισμό και την προστασία του. Μάλιστα, σε μια πρόσφατη επιχείρηση καθαρισμού μάζεψαν 100 σακούλες σκουπιδιών και μια κούτα γεμάτη σύριγγες. 
Δυστυχώς, οι φιλότιμες προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό, αφού ο λόφος είναι αφύλακτος με αποτέλεσμα σε δύο μέρες η εικόνα να είναι πάλι η ίδια.
Ο κ. Θ. Κοκκινάκης, γέννημα-θρέμμα της περιοχής και μέλος της επιτροπής «Εξαρχειώτες και Φίλοι για το Λόφο του Στρέφη», μιλώντας στο «Εθνος» εκφράζει την απόγνωση και τον θυμό του για τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει ο λόφος. «Κύριος υπεύθυνος είναι ο Δήμος Αθηναίων, που επί 20 χρόνια έχει αφήσει σε πλήρη εγκατάλειψη τον πνεύμονα πρασίνου».
Οι κάτοικοι, όπως μας λέει ο κ. Κοκκινάκης, ζητούν επίμονα από τον δήμο να πάρει μέτρα, ωστόσο δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία κίνηση για τη διάσωσή του.
Μεταξύ άλλων ζητούν τη συντήρηση του πρασίνου, την τοποθέτηση φωτισμού και την περίφραξη του λόφου, όπως και της παιδικής χαράς. Πάνω απ’ όλα όμως ζητούν τη φύλαξή του, ώστε να εξαλειφθεί το εμπόριο ναρκωτικών.
Τα «χέρια ψηλά» σηκώνει ο δήμος, ο οποίος υποστηρίζει ότι όσες φορές προσπάθησε να «εξωραΐσει» τον χώρο δεν τα κατάφερε. 
Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Γ. Ξεπαπαδάκος, τόνισε στο «Εθνος» ότι αρκετές φορές υπήρξαν προσπάθειες να προσεγγίσουν τους σκηνίτες και να τους πείσουν να μεταφερθούν στους ξενώνες του δήμου. «Δυστυχώς δεν τα καταφέρνουμε να τους μεταφέρουμε.
Οι συνθήκες είναι ιδιόμορφες και δύσκολες καθώς απαιτείται συντονισμός ενεργειών με την Αστυνομία και τη συνεργασία των κατοίκων».
Ο ίδιος, μάλιστα, αναφέρει ότι το καλοκαίρι που γίνονται διάφορα πάρτι στον Λόφο έχει διαπιστώσει ότι «τα έξοδα φαγητών-ποτών καλύπτονται από τους καταστηματάρχες με «αντάλλαγμα» να μην τους κάψουν τα μαγαζιά».
Σήμερα στον Λόφο του Στρέφη ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει έναν υδραυλικό, τρεις κηπουρούς και τέσσερις υπαλλήλους καθαριότητας, που όπως παραδέχεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, δυστυχώς δεν επαρκούν.
H ιστορία
Tο 1840 ήταν λατομείο
Ο λόφος Στρέφη αποτελεί τον βασικό πνεύμονα των Εξαρχείων, που εκτείνεται σε 48 στρέμματα. Το πρώτο του όνομα ήταν λόφος Αγχέσμου και λειτουργούσε ως λατομείο από τη δεκαετία του 1840 με ιδιοκτήτη τον Στρέφη. 
Η δεντροφύτευσή του έγινε το ‘24 με ‘26 ως χατίρι ενός αξιωματικού του ελληνικού στρατού προς τη γυναίκα του. Ο αδελφός του ιδιοκτήτη του λατομείου και αξιωματικός Στρέφης είχε το σπίτι του σε κάθετο δρόμο προς τον λόφο. Μια μέρα όμως η μπουγάδα της γυναίκας του έγινε κατακόκκινη από τη σκόνη. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο διέταξε τους στρατιώτες του να πάρουν πεύκα και να φυτέψουν τον λόφο. Κατά τη δημαρχία Αμβροσίου Πλυτά, το 1936, γίνεται η πρώτη ανάπλαση του χώρου. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Λόφο του Στρέφη από την ομώνυμη οικογένεια η οποία το 1963 δώρισε την έκταση στον Δήμο Αθηναίων.
Aφροδίτη Kαρίμαλη 
Φωτό: Kώστας Πολύβιος

Πατέρας σκότωσε το 19χρονο παιδί του, που ήταν εθισμένο στα ναρκωτικά

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο γραφικό νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας στα Γιάννενα,από την δολοφονία του 19χρονου Γ.Ν.,ο οποίος λίγο μετά τις 3 σήμερα το μεσημέρι πυροβολήθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα στο σπίτι του.
Ο πατέρας έμαθε πριν λίγους μήνες πως ο γιος του ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά. Τον τελευταίο καιρό οι έντονες διαφωνίες μεταξύ πατέρα και γιού οδηγούσαν σε καθημερινούς καβγάδες. 
Σήμερα το μεσημέρι όμως ο 54χρονος Γ.Β., έβγαλε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε το παιδί του στο στήθος από πολύ κοντινή απόσταση.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων,όπου και οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τον κρατήσουν στην ζωή,αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν μιας και έφερε διαμπερές τραύμα στο στήθος από κυνηγετικό όπλο.

Απόψε δεν πρόκειται να βγω να το «γιορτάσω»...


Δεν πρόκειται, που λες, να βγω για να το «γλεντήσω» απόψε.
Απόψε, που θα γεμίσουν τα μπαράκια, τα φαγάδικα και τα κάθε λογής κέντρα με γυναικοπαρέες, δεν πρόκειται να βγω να το «γιορτάσω».
 .
Και έχω τους λόγους μου.
Γιορτή είναι η κάθε μέρα μου.
Γιορτή και πανηγύρι κάθε της στιγμή και ερωτικά την απολαμβάνω.
Γιορτή τα χαμογελαστά μάτια των παιδιών μου, και όλων των   .............παιδιών.
Γιορτή η κάθε ανατολή, γιορτή και τα δειλινά μου.
Γιορτή η ζωή μου, με τα δύσκολα και τα εύκολα.
Γιορτή η συναίσθηση, το άγγιγμα της Αγάπης που με περιβάλλει.
Γιορτή και επέτειος χαρούμενη ακόμα και οι στιγμές της θλίψης, 
............της περισυλλογής  
............και της συνειδητής αποχώρησης.
Γιορτή οι επαναφορές μου,
Μια Γιορτή ασταμάτητη και μια απόλαυση ο αγώνας.
 .
Δεν έχω και λόγο για να βγω να το «γλεντήσω»,
  • Επειδή 90 εκατομμύρια κορίτσια δεν πάνε σχολείο.
  • Επειδή γυναίκες και κορίτσια είναι τα πρώτα θύματα σε πολέμους και συρράξεις.
  • Επειδή από τις επίσημες στατιστικές λείπουν τουλάχιστον 60 εκατομμύρια γυναίκες, θύματα των ίδιων τους των οικογενειών όπως λέει το Unicef annual report 2000.
  • Επειδή μόνο το 2000 από τα 31 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένους το 80% ήταν γυναίκες και παιδιά.
  • Επειδή οι συστηματικοί βιασμοί γυναικών και κοριτσιών χρησιμοποιούνται ως όπλα πολέμου.
  • Επειδή από τα 875 εκατομμύρια αναλφάβητους τα δύο τρίτα είναι γυναίκες.
 .
Έλα καημένη, μπορεί να μου πεις, σαν πολύ βαριά τα παίρνεις.
Βάλε την πιο σέξι φορεσιά σου και βγες απόψε να τα σπάσεις, να το διασκεδάσεις με τις «ομοιοπαθείς» σου
Κάποιοι όρισαν σήμερα οι γυναίκες παγκόσμια να γιορτάζουν.
Μάλιστα… όρισαν….
Μα εγώ αποφασίζω, που λες, απόψε να «αποχωρήσω»,
για να δυναμώσω τις σκέψεις του μυαλού και της καρδιάς μου για να κάνω τη φωνή μου στεντόρεια, όπλο επιθετικό, για να μπορώ από αύριο στον αγώνα να ριχτώ με δύναμη περσότερη.
Και λοιπόν; Θα μου πεις. 
Πες ότι την έκανες. 
Και τι θα μπορέσεις να πετύχεις; 
Τι θ’ αλλάξει;
.
Πολλά μπορεί να αλλάξουν, πάρα πολλά.
Βήμα-βήμα,
ανάσα την ανάσα,
λόγο στο λόγο,
γράμμα-γράμμα,
έργο με το έργο…
έτσι αλλάζουν τα πράγματα
Έτσι.
 .
Καλημέρα….
Καλησπέρα…
Καληνύχτα μας…