Σελίδες

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μάθε να «βλέπεις» την ομορφιά που υπάρχει γύρω σου... Kenny G - Joy of Life


Αν μάθεις να «βλέπεις» την ομορφιά που υπάρχει γύρω σου και να «βγάζεις» προς τα έξω την ομορφιά που υπάρχει σε κάθε ανθρώπινη ψυχή, δίνοντάς της την αγάπη και κατανόηση που τόσο έχει ανάγκη, τότε θα γαληνέψει και η δική σου ψυχή και θα βρεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις κάθε δυσκολία γιατί δεν θα είσαι πια μόνος. 


Πρόσφερε στα παιδιά την ελπίδα που εσύ ακόμα αναζητάς για να «ανδρωθούν» στον αντίξοο αυτό κόσμο που εμείς δημιουργήσαμε, και να τον πλάσουν καλλίτερο.

Μην τους μεταφέρεις τα άγχη και τις απογοητεύσεις σου. 

Πρέπει να στοχεύεις να γίνουν καλύτερα από εσένα, να αναζητούν την ουσία και την ποιότητα στη ζωή τους. 

Μάθε τα να κοιτάζουν μακρυά και ψηλά, να στοχεύουν σε ένα καλλίτερο και ουσιαστικότερο μέλλον. 

Και κυρίως μάθε τα να «βλέπουν» σε βάθος, να σέβονται, να αγαπούν και να χαίρονται! 

dimdim

Τα παιδιά της νύχτας

Αυτά τα παιδιά, της νύχτας, αγαπούν πραγματικά το σχολείο. Γιατί θυσιάζουν γι' αυτό όλο τον ελεύθερο χρόνο τους. 
«Η Ζωή είναι ωραία! Αλλά, δυστυχώς, τα 'χει με άλλον»... Την ώρα που τ' άλλα ανέμελα παιδάκια βγαίνουν βόλτα στις πλατείες, στα καφέ και στα μπαράκια, εκείνο μόλις έχει σχολάσει απ' τη δουλειά και τρέχει σαν τον Βέγγο να προλάβει. 
Ανήλικα στη μαύρη εργασία,
σε δουλειές του ποδαριού.
Για να μην πάρει πάλι απουσία την πρώτη ώρα στο εσπερινό σχολείο. Πάντα με την ψυχή στο στόμα. 

Εφτά χιλιάδες παιδιά πάνε στα 92 Γυμνάσια, τα Εσπερινά. Άλλα τόσα, στα 17 Λύκεια. Έντεκα χιλιάδες στα νυχτερινά επαγγελματικά. Ανήλικα στη μαύρη εργασία, σε δουλειές του ποδαριού. Μετανάστες δεύτερης γενιάς. Αλλά και μεγάλοι άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω. Έστω και τώρα, στα γεράματα, βρίσκουν το κουράγιο για να μάθουν γράμματα. Αυτά τα παιδιά, της νύχτας, αγαπούν πραγματικά το σχολείο. Γιατί θυσιάζουν γι' αυτό όλο τον ελεύθερο χρόνο τους.
Χρειάζεται βεβαίωση εργοδότη, βιβλιάριο ενσήμων ή κάρτα ανεργίας για να πας Εσπερινό. Τώρα όμως απολύουν παντού. Ποιος δίνει βεβαίωση και ένσημα για τη μαύρη εργασία; Αν δεν συμπληρώνεις μεροκάματα για να βγάλεις κάρτα ανεργίας,
Διαβάστε περισσότερα »